کنگره در تلاش برای اعطای مجوز دائمی اجرای تحریم‌های ضدایرانی به رئیس‌جمهور آمریکا-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

کنگره در تلاش برای اعطای مجوز دائمی اجرای تحریم‌های ضدایرانی به رئیس‌جمهور آمریکا

گروهی دو حزبی از قانونگذاران آمریکایی لایحه‌ای را در مجلس نمایندگان و سنا معرفی کردند تا قانون ۱۹۹۶ تحریم ایران که در سال ۲۰۲۶ منقضی می‌شود را برای همیشه تمدید کنند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۱ - ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 01
کد خبر: ۱۸۲۰۱۳

به گزارش راهبرد معاصر، گروهی متشکل از قانونگذاران دو حزب اصلی آمریکا دوشنبه (اول مه) لایحه‌ای را در مجلس نمایندگان و سنا معرفی کردند تا مجوزی دائمی به رئیس‌جمهور ایالات متحده برای اجرای تحریم‌های تنبیهی علیه اقتصاد ایران بدهد.

 

قانون تحکیم تحریم ایران تحت حمایت «مایکل مک‌کال» رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا در نظر گرفته شده تا قانون ۱۹۹۶ تحریم ایران (ISA) که در سال ۲۰۲۶ منقضی می‌شود را برای همیشه تمدید کند.

 

به نوشته وبگاه خبری هیل وابسته به کنگره آمریکا، «این قانون که کنگره باید آن را به طور مستمر تحت یک بند غروب الزامی تمدید کند، به قوه مجریه ایالات متحده اجازه می‌دهد علیه بخش انرژی ایران تحریم‌هایی اعمال کند تا تلاش‌های آن برای دستیابی به سلاح هسته‌ای را فلج کند».

 

مک‌کال در بیانیه ای در خصوص اقدام ضد ایرانی جدید کنگره مدعی شد: قانون تحریم‌های ایران یکی از مهمترین ابزارها در قوانین ایالات متحده برای وادار کردن ایران به کنار گذاشتن رفتار خطرناک و بی‌ثبات‌کننده است. این لایحه گامی است که مدت‌ها پیش باید برای حذف غروب از قانون انجام می‌شد تا تحریم‌ها تنها در صورتی برداشته شود که ایران رفتار تهدیدکننده خود را متوقف کند. ایران نمی‌تواند با استفاده از قوانین آمریکا وقت‌کشی کند».

 

طبق این گزارش، گروهی دوحزبی متشکل از ۲۴ قانونگذار آمریکایی از جمله اعضای مجلس نمایندگان «سوزی لی» و «میشل استیل» از این لایحه حمایت می‌کنند. به نوشته هیل، یک قانون همراه هم قرار است در سنا از سوی سناتورها «تیم اسکات»، «مگی حسن» و «جکی روزن» معرفی شود.

 

طبق این گزارش، «بر اساس قانون تحریم‌های ایران، رئیس‌جمهور آمریکا می‌تواند تحریم‌هایی بر صنعت انرژی ایران اعمال کند که سهم بزرگی از تولید ناخالص داخلی ایران را تشکیل می‌دهد که در طول سال‌ها این اختیار افزایش یافته و سایر صنایع ایران را نیز در برگرفته است. این قانون توسط محرک‌هایی اعمال می‌شود که تحریم‌هایی را علیه شرکت‌هایی که قانون را نقض می‌کنند، اعمال می‌کند».

 

پیش‌تر هم تلاش‌هایی در کنگره آمریکا برای تمدید دائمی این قانون معرفی شده اما هنوز در هر دو مجلس آمریکا تصویب نشده است. بنیاد دفاع از دموکراسی‌ها و کمیته روابط عمومی آمریکا اسرائیل (آیپک) از طرح تحکیم قانون تحریم ایران که دوشنبه معرفی شد، حمایت می‌کنند.

 

اخیراً وبگاه «واشنگتن‌فری‌بیکن» نزدیک به جریان نومحافظه‌کار در آمریکا هم گزارش داد اعضای جمهوری‌خواه در مجلس نمایندگان آمریکا قصد رونمایی از شش طرح برای گسترش تحریم‌ها ضدایران و جلوگیری از توانایی کاخ سفید برای تعلیق تحریم‌ها را دارند.

 

فری‌بیکن بر اساس نسخه‌ای از طرح‌هایی که مدعی است به رویت این پایگاه خبری رسیده، گزارش داد این طرح‌های تحریمی که با حمایت «کمیته مطالعاتی جمهوری‌خواهان» تهیه شده‌، بخش‌های نظامی، سران حکومتی و بخش مالی ایران را هدف قرار می‌دهد.

 

رونمایی از این طرح‌ها در حالی است که دولت بایدن از پیش از آغاز به کار مدعی بود در تلاش برای احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ با ایران است.

 

آخرین دور مذاکرات رفع تحریم‌های وین مردادماه در وین برگزار شد اما این گفت‌وگوها از آن زمان به بعد دچار وقفه شده است. تحلیلگران می‌گویند برخی عوامل مانند فشارهای رژیم صهیونیستی، اختلافات با کنگره و مشکلات داخلی در آمریکا دلیل بی‌میلی دولت بایدن برای بازگشت به برجام در ماه‌های گذشته بوده است.

 

کشورهای غربی از طریق به راه انداختن جنگ رسانه‌ای-تبلیغاتی طی ماه‌های گذشته در تلاش بوده‌اند مقاومت ایران برای پافشاری در خصوص منافعش را بشکنند.

 

جمهوری اسلامی ایران راستی‌آزمایی رفع تحریم‌ها، اخذ تضمین در خصوص ماندگاری برجام و رفع ادعاهای پادمانی آژانس اتمی را اصلی‌ترین مطالبه خود در مذاکرات رفع تحریم‌ها قرار داده و تأکید کرده که تنها بازگشت به قرارداد دوجانبه‌ای که در ازای برخی محدودیت‌ها نفع ملموس اقتصادی برای ملت ایران به همراه داشته باشد را منطقی می‌داند و آن را می‌پذیرد./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده