تاکید گروه هفت به تداوم حمایت از اوکراین

مقام‌های اقتصادی اعضای گروه هفت در بیانیه پایانی اجلاس خود در ژاپن به حمایت از اوکراین در جنگ با روسیه «تا هر زمان که نیاز باشد» و رفع نیازهای مالی فوری کی‌یف و همسایگانش متعهد شدند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۴ - ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 14
کد خبر: ۱۸۳۹۳۹

به گزارش راهبرد معاصر، وزیران دارایی و روسای بانک‌های مرکزی کشورهای عضو گروه هفت روز شنبه در خاتمه اجلاس سه‌ روزه خود در شهر نیگاتا در ژاپن متعهد به حمایت از کی‌یف «تا هر زمان که نیاز باشد» و رسیدگی به نیازهای مالی فوری اوکراین و کشورهای همسایه با آن شدند.

 

در حالی که کشورهای غربی همچنان با اعلام نیتشان برای ادامه انواع حمایت‌ها از جمله حمایت‌های تسلیحاتی از اوکراین به دنبال تشدید آتش جنگ هستند، این مقامها در اعلامیه مشترک خود در پایان این اجلاس سه روزه مدعی شدند: «ما تاکید مجدد بر حمایت تزلزل ناپذیر خود از اوکراین تا هر زمان که نیاز باشد داشته و به صورت متحد جنگ تجاوزگرانه غیر قانونی، غیر موجه و تحریک نشده روسیه علیه اوکراین را محکوم می‌کنیم.»

 

این مقام‌ها در ادامه این بیانیه نوشتند: «ما به شکلی قدرتمند به ادامه رسیدگی به نیازهای مالی کوتاه مدت فوری اوکراین و همچنین حمایت از همسایگانش و دیگر کشورهایی که شدیدا تحت تاثیر وضعیت قرار گرفتند متعهدیم».


شرکت کنندگان در اجلاس مقامهای اقتصادی گروه هفت گفتند، از همکاری بین‌المللی به عنوان ابزاری برای حل‌وفصل مشکلات اقتصادی جهانی حمایت می‌کنند. این کشورها با متهم ساختن روسیه به طرح «روایت غلط مکرر» درباره تاثیر منفی تحریم‌ها بر امنیت غذا و انرژی در جهان گفتند که این روایت را رد می‌کنند.

 

آنها در این بیانیه نوشتند: «ما در کنار جامعه بین‌المللی تعهدمان به حمایت اقتصادی و بودجه‌ای از اوکراین در سال ۲۰۲۳ و اوایل ۲۰۲۴ را افزایش داده و به میزان ۴۴ میلیارد دلار آمریکا رساندیم. این حمایت موجب تایید برنامه صندوق بین‌المللی پول به ارزش ۱۵.۶ میلیارد دلار در یک مدت چهار ساله برای اوکراین شد.»


وزرای دارایی گروه هفت گفتند، معتقدند این اعتبارات باعث کمک به بازسازی زیرساختهای حیاتی اوکراین و تضمین کارکرد عادی دولت و تامین خدمات اساسی و با ثبات سازی اقتصادی در آن می‌شوند.

 

این نمایندگان کشورهای عضو گروه هفت نیت خود را برای حفظ تحریم‌های ضد روسی تایید کردند.

 

در بیانیه مقام‌های اقتصادی این بلوک غربی نوشته شد: «ما بر عزم تزلزل ناپذیر خود برای تحمیل و اجرای تحریم‌ها و تدابیر اقتصادی دیگر با هدف تضعیف هر چه بیشتر ظرفیت روسیه برای اجرای جنگ تجاوزکارانه غیرقانونی، غیر موجه و تحریک نشده خود تاکید مجدد می‌کنیم. ما به مقابله با هر تلاشی برای دور زدن و تضعیف تحریم‌هایمان متعهد می‌مانیم.»

 

این کشورها عنوان کردند، قصد ادامه رصد از نزدیک معاملات فرا مرزی بین روسیه و کشورهای دیگر و تحلیل «تاثیر اعمال سقف قیمتی بر نفت خام و محصولات نفتی روسیه در عملی شدن اهداف تعیین شده» را دارند.

 

این اجلاس مقام‌های مالی گروه هفت در حالی برگزار شد که چند روز دیگر نشست سران اعضای این گروه در تاریخ ۱۹ تا ۲۱ مه (۲۹ اردیبهشت تا ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۲) در هیروشیمای ژاپن برگزار خواهد شد.

 

روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونستک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.

 

روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانی‌های امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونتسک اعلام کرده و گفته است که قصد تصرف اراضی اوکراین را ندارد. دولت اوکراین اما استقلال دونتسک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی» خود خوانده است.

 

به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایت‌های همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کی‌یف را در دستور کار قرار داده‌اند./ فارس

ارسال نظر