به گزارش راهبرد معاصر وزیر خارجه ایالات متحده پنجشنبه شب در مصاحبه با شبکه تلویزیونی پیبیاس آمریکا، افزود: اگر نقایص و کمبودهایی در میدان جنگ وجود داشته باشد، اوکراینیها به ما اطلاع خواهند داد و ما تمام تلاش خود را برای برطرف کردن آن نقایص و کمبودها انجام خواهیم داد.
وی با اشاره به اینکه ایالات متحده با بیش از ۵۰ کشور دنیا برای برآورده کردن نیازهای اوکراین در جنگ در حال همکاری است، گفت: بسته به ماهیت جنگ، منطقه جغرافیایی درگیری و اقلام مورد نیاز، اطمینان میدهیم که هر آنچه را نیروهای اوکراینی نیاز دارند، دریافت خواهند کرد.
رئیس دستگاه دیپلماسی آمریکا در ادامه با تاکید بر اینکه این یک روند مداوم است، افزود: ما به معنای واقعی کلمه به صورت روزانه با نیروهای اوکراینی و ائتلاف متشکل از کشورهای حامی کییف کار میکنیم تا مطمئن شویم که نیروهای مسلح اوکراین از حمایت کافی برخوردار باشند.
بلینکن همچنین در مورد اقدام بریتانیا برای ارائه موشکهای دوربرد به اوکراین خاطرنشان کرد: دقیقا به همین دلیل است که ما ائتلافی از کشورهایی داریم که از اوکراین حمایت میکنند. کشورهای مختلفی که بسته به ظرفیتها و فناوریهای خود، کارهای متفاوتی انجام میدهند.
به نوشته رسانههای اوکراینی، ولودیمیر زلنسکی پیش از این گفته بود که اوکراین برای آغاز ضدحمله خود که مدتهاست انتظار آن را میکشید، همچنان به اندک زمان بیشتری نیاز دارد، زیرا ارتش اوکراین همچنان شاهد ورود کمکهای وعده داده شده از سوی متحدانش به داخل کشور است.
زلنسکی سهشنبه شب در پیام ویدئویی خود گفت: برای دستیابی به پیروزی و شکست روسیه فقط نیازمند گذر زمان هستیم.
رئیس جمهور اوکراین افزود: روز هشتم می (دوشنبه) اروپا و جهان پیروزی مشترک بر تجاوز نازیسم و شکست هیتلر را به یاد آوردند و امروز ۹ می (سهشنبه) ما همراه با کل اروپا، روز اروپا را جشن میگیریم تا دستاوردی را گرامی بداریم که اگر پیروزی بر نازیسم نبود، به سادگی محقق نمیشد.
وی افزود: اگر مردم هر چه بیشتر از تاریخ واقعی خود آگاه باشند و وجوه مشترک تجاوزهای وحشیانه قرن بیستم و بیستویکم را بیشتر ببینند، بیشتر به این حقیقت پی خواهند برد که روز یادبود پیروزی بر نازیسم در جنگ جهانی دوم و بلافاصله پس از آن روز اروپا به عنوان رویای تحقق یافته قاره صلح آمیز است.
زلنسکی تاکید کرد: برای دستیابی به پیروزی و آرامش پس از آن فقط نیازمند گذر زمان هستیم تا متجاوز فعلی نیز مانند متجاوزی که ۷۸ سال پیش شکست خورد با رشادت رزمندگان ما و قدرت مشترک جهان آزاد درهم شکسته شود.
به گزارش ایرنا، رئیس جمهور روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تبدیل شد.
آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریمهای گستردهای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کییف ارسال کردهاند.
از برگزاری دور اول و دوم گفت وگوهای صلح بین روسیه و اوکراین در هفته نخست این درگیریها تا آخرین روزها و ساعتهای سال ۲۰۲۲ که از یک طرف مسکو برای ادامه مذاکرات اعلام آمادگی میکرد و کییف در واشنگتن به دنبال دریافت حمایتهای مالی و تسلیحاتی بیشتر برای ادامه جنگ بود گرفته، تا هفته نخست سال جدید میلادی که پیشنهاد آتشبس یکجانبه روسیه از طرف اوکراین رد شد و اروپا از ارسال سامانههای جدید نظامی به اوکراین پرده برداشت؛ تاکنون دورنمایی برای صلح دیده نشده است./ایرنا