دبیرکل جدید اتحادیه عرب تعیین شد / نبیل فهمی کیست؟ چه کسی نخست وزیر بعدی بریتانیا است؟ ماجرای ورود بازرسان آژانس به ایران چیست؟ منبع آگاه: صرف شدن پول‌های بلوکه شده برای خرید غلات واقعیت ندارد ادعای ترامپ: ایران با بازرسی‌های هسته‌ای موافقت خواهد کرد پاکستان: توافق ایران و آمریکا، به معنای پایان سیاسی نتانیاهو است وزارت خارجه آمریکا: روبیو فردا راهی خاورمیانه می‌شود نیویورک تایمز: ترامپ خواستار تسلیم ایران برای پایان جنگ بود؛ اما آمریکا بود که تسلیم شد فوری / معافیت ۶۰ روزه تحریم‌های نفتی ایران صادر شد / وزارت خزانه‌داری آمریکا از اسقاط تحریم صادرات نفت و فرآورده‌های پتروشیمی ایران خبر داد قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند

فشار رژیم تل آویو به مصر برای ممانعت از نزدیکی به ایران

فشار رژیم تل آویو به مصر برای ممانعت از نزدیکی به ایران به نوشته یک روزنامه صهیونیستی، رژیم تل آویو با فشار به دولت مصر سعی دارد مانع بهبود روابط این کشور با ایران شود.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۰ - ۲۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 18
کد خبر: ۱۸۴۷۹۹

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه یدیعوت احارونوت امروز (پنج‌شنبه) نوشت که در شرایطی که ایران و مصر برای بهبود روابط خود مذاکره می‌کنند، رژیم صهیونیستی با فشار به قاهره تلاش دارد مانع این اتفاق شود.

به نوشته شهاب نیوز، «شمدار پری» تحلیلگر صهیونیستی به این روزنامه گفت: «در شرایطی که مقامات ایرانی در تلاش برای برقراری روابط با قاهره هستند و در خصوص همکاری اقتصادی با مصر سخن می‌گویند، فرستادگان اسرائیل به مصر تلاش دارند به این کشور توضیح دهند که رابطه با تهران هیچ نفعی برای آن‌ها ندارد و باید این ایده را کنار بگذارند».

او سپس گفت که کانال گفت‌وگوهای میان نمایندگان ایران و مصر در ماه مارس در عراق باز شد و همچنان ادامه دارد. این تحلیلگر صهیونیست همچنین به زمان این گفت‌و‌گوها اشاره کرد و گفت: «مهم است که به زمان و برهه‌ای که چنین ارتباطاتی برقرار می‌شود، توجه کرد، به خصوص پس از اینکه مصر به عنوان میانجی میان اسرائیل و جهاد اسلامی برای توقف درگیری‌های اخیر وارد عمل شد».

نگرانی مقامات رژیم اشغالگر در خصوص بهبود روابط تهران و قاهره در شرایطی است که  برخی منابع آگاه از دیدارهای امنیتی جدید میان مقامات مسئول ایران و مصر با میانجیگری عراق در ماه ژوئیه آینده خبر می‌دهند.

منابع بلندپایه عراقی پنجم ماه می جاری به العربی الجدید خبر داده بودند که نمایندگان طرف‌های مصری و ایرانی در ماه گذشته با میانجیگری دولت محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق، نشستی را در بغداد برگزار کردند. هدف السودانی از این اقدام، تکرار میانجیگری عراق میان عربستان سعودی و ایران که منجر به برگزاری شش دور گفت‌وگوی مقدماتی میان دو طرف شد، بود.

با این حال پیش‌بینی اینکه رژیم تل آویو تا چه میزان از برقراری روابط رسمی میان تهران و قاهره ناخشنود است، کار مشکلی نیست. صهیونیست‌ها پیش از این در قبال عادی‌سازی روابط تهران و ریاض نیز به شدت ابراز خشم و نارضایتی کرده بودند تا جایی که بنیامین نتانیاهو نخست‌وزیر رژیم تل آویو در اظهاراتی گستاخانه خطاب به سعودی‌ها گفته بود: «با بدبختی شریک شده‌اید».

پیشتر، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر خارجه ایران در خصوص ارتقای روابط تهران و قاهره گفته بود: «دفاتر حفاظت منافع دو کشور در تهران و قاهره فعال هستند و در راس این دفاتر از هر دو طرف، فردی در سطح سفیر فعالیت می‌کند، لذا کانال رسمی برای تماس و ارتباط به طور مستقیم بین ما وجود دارد».

وزیر امور خارجه تصریح کرد: «البته برخی از کشورها هم تلاش‌هایی را به عمل می‌آورند که مصر و جمهوری اسلامی را تشویق کنند که روابط دو کشور ارتقا پیدا کند. ما همواره از توسعه مناسبات تهران و قاهره استقبال کرده‌ایم. دیدارهای خوبی روسای نمایندگی‌های ما، دفاتر حفاظت منافع ما در تهران و قاهره دارند. دسترسی‌های خوبی به مقامات هر دو کشور وجود دارد».

با این حال  «شمدار پری» به روزنامه یدیعوت احارونوت در اظهاراتی که نشان از عصبانیت او داشت مدعی شد که عبدالفتاح السیسی و رئیس سازمان اطلاعات مصر به دنبال برقراری کامل روابط با ایران نیستند.

این ادعای تحلیلگر صهونیستی در حالی است که یک سیاستمدار مصری نیز بدون ذکر نام خود به العربی الجدیده گفته که روابط مصر و ایران از سطح امنیتی صرف خارج شده است و این انتقال در سطح روابط، پیشرفت بزرگی است. وی در خصوص احتمال نشست بین روسای جمهور یا وزرای خارجه دو کشور، گفت که این امر بعید نیست که در آینده نزدیک چنین اتفاقی روی دهد، اما پیش از ژوئیه آینده، شاهد چنین چیزی نخواهیم بود./ فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار