گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

هشدار روسیه به غرب درباره ارسال اف-۱۶ به اوکراین

یک مقام ارشد روسیه روز شنبه با هشدار به غرب گفت، طرح ارائه جنگنده‌های اف ۱۶ به اوکراین نشان می دهد غربی ها به جای تلاش برای حل درگیری ها، تشدید تنش را انتخاب می‌کنند و این اقدام "خطرات زیادی" دارد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۰۷ - ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 20
کد خبر: ۱۸۵۱۲۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ از خبرگزاری "آناتولی", الکساندر گروشکو، معاون وزیر خارجه روسیه افزود: کشورهای غربی « سناریوی تشدید را دنبال می کنند»، اگرچه این سناریو «خاطرات زیادی را به دنبال دارد.»

وی گفت: این اقدامات غرب در تمام برنامه های ما در نظر گرفته خواهد شد. ما همه ابزارهای لازم برای رسیدن به اهداف خود را داریم.

ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در بیانیه‌ای جداگانه گفت: آمریکا ادعا می کند که جنگنده های اف ۱۶ تنها به شرطی در اختیار اوکراین قرار می‌گیرد که از آنها برای حمله به روسیه استفاده نشود، اما این ادعا تنها جامعه بین‌المللی را گمراه می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: هیچ چارچوب قانونی برای اجرای چنین محدودیت هایی وجود ندارد.

زاخارووا آمریکا را به آغاز «جنگ ترکیبی نه تنها علیه روسیه بلکه علیه کل منطقه» متهم کرد.

به گزارش شنبه شب ایرنا, حمایت بایدن از آموزش خلبانان اوکراینی با جت‌های آمریکایی اف-۱۶ و نیز احتمال انتقال این جنگنده‌ها به کی‌یف که بیشتر تحت تاثیر دوگانه «فشار کنگره» و «متحدان غربی» صورت گرفته‌، معادلات جنگ را متحول و خطر تعمیق بحران را تشدید کرده‌است.

از اوایل اسفندماه ۱۴۰۰ که با عملیات نظامی روسیه در خاک اوکراین، این بحران بزرگ در عرصه بین‌المللی رقم خورد؛ بحرانی که باوجود گذشت حدود ۱۵ ماه از عمر آن اما نشانه‌ای از کاهش تنش به چشم نمی‌خورد.

در این میان هر روزه شاهد تشدید تسلیح اوکراین با سلاح‌ها و جنگ‌افزارهایی هستیم که بر وسعت و دامنه بحران می‌افزایند. در تازه‌ترین مورد، گفته می‌شود که کاخ سفید در میانه فشارها از سوی کنگره و شرکای واشنگتن بر سر ارائه تسلیحات پیشرفته آمریکایی به اوکراین، به متحدان اروپایی خود برای انتقال جنگنده‌های اف- ۱۶ به کی‌یف چراغ سبز نشان داده‌است.

در این ارتباط شبکه خبری «سی‌ان‌ان» به نقل از منابع آگاه گزارش داده که دولت جو بایدن در هفته‌های اخیر با مخابره پیام به متحدان اروپایی خود، اعلام کرده است که واشنگتن به آنها اجازه صدور جنگنده‌های اف-۱۶ را می‌دهد./ایرنا

ارسال نظر