عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران حمله پهپادی جدید رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان عراقچی به عاصم منیر: ایران مقابل ماجراجویی آمریکا می‌ایستد پوتین با رد مذاکرات صلح، برای تشدید جنگ اوکراین آماده می‌شود منابع پاکستانی: اسلام‌آباد و دوحه برای بازگشت ایران و آمریکا به مذاکرات رایزنی می‌کنند حضور بیش از ۱۰ میلیون نفر در مراسم تشییع رهبر شهید در عراق فعال شدن آژیرهای هشدار در اردن و پایگاه‌های آمریکا در اربیل، عراق و کویت

پشت‌پرده تلاش اعراب برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب

مثلث امارات، عربستان و مصر با وجود اینکه منکر تمایل برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب است اما تلاش‌های پنهانی برای بازگرداندن نظام سوریه پیش از برگزاری اجلاس آتی این اتحادیه را شده بخشیده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۷ - ۱۱ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 01
کد خبر: ۱۸۵۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ به دنبال سفر اخیر «عمر البشیر» رئیس‌جمهور سودان به دمشق و افشای سفر قریب‌الوقوع «محمد ولد عبدالعزیز» رئیس‌جمهور موریتانی به سوریه، برخی منابع نزدیک به محافل تصمیم‌گیری در مصر، گفتند که قاهره در حال اجرای تماس‌های گسترده جهت انجام سفر مسئولان و رهبران عرب به دمشق در روزهای آینده و دیدار با «بشار اسد» رئیس‌جمهور است.


این منابع گفتند که هدف قاهره از این تماس‌ها بازگرداندن نظام سوریه به اتحادیه عرب پیش از برگزاری اجلاس آتی این اتحادیه در تونس است.


روزنامه العربی‌الجدید، چاپ لندن به نقل از منابع افزود که نظام مصر با هماهنگی عربستان و امارات در حال انجام این تماس‌هاست و گفت‌وگوهای مربوط به بازگرداندن سوریه به کرسی خود در اتحادیه عرب با سرعت در حال انجام است و دستیابی به هدف مورد نظر نیز نزدیک شده است.


این روزنامه همچنین نوشت که برخی مسئولان اردنی از وجود تحرکاتی برای پایان دادن به تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب خبر داده‌اند از جمله اینکه «نضال الطعانی» رئیس کمیته امور خارجه پارلمان اردن دو روز پیش در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک از تلاش‌های پارلمانی اردن برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب خبر داد.


بر اساس این گزارش، قاهره در تلاش است تا برخی مسئولان برجسته را در سفری رسمی به دمشق اعزام کند و این احتمال قوی وجود دارد که سرلشگر «عباس کامل» رئیس دستگاه اطلاعات مصر دعوت همتای سوری خود سرلشگر «علی مملوک» را پذیرفته و به دمشق سفر کند.


این روزنامه افزود که برخی محافل مصری در حال بررسی پیامدهای سفر احتمالی سرلشگر عباس کامل به دمشق هستند و احتمالا «شریف اسماعیل» معاون رئیس‌جمهور در امور پروژه‌های ملی و «سامح شکری» وزیر خارجه مصر، سرلشگر عباس کامل را در این سفر همراهی خواهند کرد.


اخیرا نیز روزنامه «گاردین» به نقل از منابع دیپلماتیک نوشته است که اتحادیه عرب احتمالا به زودی کرسی سوریه را به دولت این کشور باز می‌گرداند، هرچند که آمریکا عربستان سعودی و مصر را برای جلوگیری از این کار تحت فشار قرار داده است.


بنا بر این گزارش، منابع مطلع می‌گویند احتمال می‌رود که در سال آینده میلادی «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه بار دیگر به نشست اتحادیه عرب دعوت شده و جایگاه سوریه در این اتحادیه را بازیابد.


هشت سال پیش با شکل‌گیری ناآرامی‌ها در سوریه، اتحادیه عرب کرسی سوریه را از دولت این کشور سلب کرد.


ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار