سفیر ایران در ونزوئلا استوارنامه خود را تقدیم مادورو کرد دیدار عراقچی با رئیس جمهور لبنان قالیباف: ایران و کوبا هدف، دوست و دشمن مشترک دارند زلزله ۶.۲ ریشتری مناطق مرزی ترکیه و یونان را لرزاند ادعای شورای همکاری خلیج فارس: میدان گازی الدره به‌طور کامل در آب‌های سرزمینی کویت قرار دارد و ثروت مشترک عربستان و کویت است استقبال رسمی مقامات لبنانی از عراقچی در فرودگاه بین‌المللی رفیق حریری + فیلم عراقچی: روابط ایران و لبنان یک روابط دیرینه است / حفظ تمامیت ارضی لبنان از اهمیت زیادی برخوردار است آمریکا پایگاه‌های نظامی خود را در سوریه به یک پایگاه کاهش خواهد داد عراقچی: بعد از سال‌های طولانی، دیپلماسی ایران و مصر وارد مرحله جدیدی شده است عراقچی عازم بیروت شد قالیباف در ادامه سفر به آمریکای لاتین به هاوانا رسید رد ادعای تکراری شورای همکاری خلیج فارس راجع به جزایر سه‌گانه ایرانی گروسی: دیداری به موقع با عراقچی داشتم + جزئیات عراقچی در کنفرانس خبری با وزیر خارجه مصر: با گروسی دیدار کردم/ نمی‌توان حق غنی‌سازی را از ایران گرفت قاهره: از حل و فصل مسالمت‌آمیز پرونده هسته‌ای ایران حمایت می‌کنیم

پشت‌پرده تلاش اعراب برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب

مثلث امارات، عربستان و مصر با وجود اینکه منکر تمایل برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب است اما تلاش‌های پنهانی برای بازگرداندن نظام سوریه پیش از برگزاری اجلاس آتی این اتحادیه را شده بخشیده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۷ - ۱۱ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 01
کد خبر: ۱۸۵۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ به دنبال سفر اخیر «عمر البشیر» رئیس‌جمهور سودان به دمشق و افشای سفر قریب‌الوقوع «محمد ولد عبدالعزیز» رئیس‌جمهور موریتانی به سوریه، برخی منابع نزدیک به محافل تصمیم‌گیری در مصر، گفتند که قاهره در حال اجرای تماس‌های گسترده جهت انجام سفر مسئولان و رهبران عرب به دمشق در روزهای آینده و دیدار با «بشار اسد» رئیس‌جمهور است.


این منابع گفتند که هدف قاهره از این تماس‌ها بازگرداندن نظام سوریه به اتحادیه عرب پیش از برگزاری اجلاس آتی این اتحادیه در تونس است.


روزنامه العربی‌الجدید، چاپ لندن به نقل از منابع افزود که نظام مصر با هماهنگی عربستان و امارات در حال انجام این تماس‌هاست و گفت‌وگوهای مربوط به بازگرداندن سوریه به کرسی خود در اتحادیه عرب با سرعت در حال انجام است و دستیابی به هدف مورد نظر نیز نزدیک شده است.


این روزنامه همچنین نوشت که برخی مسئولان اردنی از وجود تحرکاتی برای پایان دادن به تعلیق عضویت سوریه در اتحادیه عرب خبر داده‌اند از جمله اینکه «نضال الطعانی» رئیس کمیته امور خارجه پارلمان اردن دو روز پیش در مصاحبه با خبرگزاری اسپوتنیک از تلاش‌های پارلمانی اردن برای بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب خبر داد.


بر اساس این گزارش، قاهره در تلاش است تا برخی مسئولان برجسته را در سفری رسمی به دمشق اعزام کند و این احتمال قوی وجود دارد که سرلشگر «عباس کامل» رئیس دستگاه اطلاعات مصر دعوت همتای سوری خود سرلشگر «علی مملوک» را پذیرفته و به دمشق سفر کند.


این روزنامه افزود که برخی محافل مصری در حال بررسی پیامدهای سفر احتمالی سرلشگر عباس کامل به دمشق هستند و احتمالا «شریف اسماعیل» معاون رئیس‌جمهور در امور پروژه‌های ملی و «سامح شکری» وزیر خارجه مصر، سرلشگر عباس کامل را در این سفر همراهی خواهند کرد.


اخیرا نیز روزنامه «گاردین» به نقل از منابع دیپلماتیک نوشته است که اتحادیه عرب احتمالا به زودی کرسی سوریه را به دولت این کشور باز می‌گرداند، هرچند که آمریکا عربستان سعودی و مصر را برای جلوگیری از این کار تحت فشار قرار داده است.


بنا بر این گزارش، منابع مطلع می‌گویند احتمال می‌رود که در سال آینده میلادی «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه بار دیگر به نشست اتحادیه عرب دعوت شده و جایگاه سوریه در این اتحادیه را بازیابد.


هشت سال پیش با شکل‌گیری ناآرامی‌ها در سوریه، اتحادیه عرب کرسی سوریه را از دولت این کشور سلب کرد.


ارسال نظر
تحلیل های برگزیده