اعلام ساعت کاری جدید ادارات، مدارس و بانک‌ها جیش‌الظلم مسئولیت حمله تروریستی امروز محور خاش-زاهدان را پذیرفت نظام پرداخت دستمزد کارکنان دولت تغییر می‌کند + جزئیات واکنش لاریجانی به اظهارات امروز نتانیاهو: آمریکایی‌ها حق دارند از این حرف او خودشان را بکشند فاز دوم طرد اتباع غیرمجاز در استان تهران اجرایی می‌شود شبکه اینترنشنال هک شد کشف بیش از ۷۰۰ دستگاه ریزپرنده قاچاق در پارسیان/ توقیف یک لنج و دستگیری متهم اصلی کواکبیان در خصوص ادعا‌های «ارتباط با کاترین شکدم» مجرم شناخته شد پزشکیان در دیدار السودانی: وحدت کشور‌های اسلامی موثرترین راه مقابله با جنایات اسراییل است پزشکیان: سیاست قطعی و جدی دولت چابک‌سازی و کاهش هزینه‌ها است پزشکیان در آیین آغاز ساخت ۹۴ هزار واحد مسکن کارگری: بنگاه‌های تولیدی برای کارگران مسکن بسازند/دولت هم پای کار است محسن رضایی: باید با تشکیل ائتلاف نظامی در برابر اسرائیل ایستاد نشست سران قوا در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد تصویب «خرید خدمت سربازی» تکذیب شد در نشست غیرعلنی مجلس با پزشکیان چه گذشت؟

روحانی: فراهم شدن فضای مساعد برای رسانه‌ها دستآورد دولت در عرصه مطبوعات است

رئیس جمهور در پیامی به مناسبت روز خبرنگار گفت: فراهم شدن فضای مساعد برای رسانه‌ها اعم از تضمین آزادی بیان و تثبیت شرایط اقتصادی اصلی‌ترین دستآوردی است که دولت در عرصه مطبوعات دنبال می‌کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۶ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 07
کد خبر: ۱۸۵۵۹

به گزارش راهبرد معاصر؛  حجتالاسلام حسن روحانی رئیس‌جمهور در پیامی به مناسبت 17 مرداد روز خبرنگار، با اشاره به اینکه دولت‌های یازدهم و دوازدهم کوشیده‌اند تا حد ممکن و در حیطه اختیارات دولت، پاسدار آزادی مطبوعات و قوام و دوام آنان باشند، تصریح کرد: فراهم شدن فضای مساعد برای رسانه‌ها اعم از تضمین آزادی بیان و تثبیت شرایط اقتصادی منجر به ثبات مالی مؤسسات مطبوعاتی، اصلی‌ترین دستآوردی است که دولت در عرصه مطبوعات دنبال می‌کند.

 

متن پیام حجت‌الاسلام حسن روحانی که توسط علی ربیعی سخنگوی دولت در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار با حضور مدیران رسانه‌ها و خبرنگاران حوزه دولت قرائت شد، به شرح زیر است:

 

بسم الله الرحمن الرحیم

ما در روز خبرنگار قرار داریم، اما تقارن تاریخی این هفته با سالگرد امضا شدن فرمان مشروطه (14 مرداد 1285) معنایی خاص به این هفته می‌بخشد. مطبوعات که خبرنگاران قوام‌بخش آنها هستند، رکنی از مردم‌سالاری و مشروط‌کننده قدرت سیاسی‌اند.

 

تصور دنیایی که در آن مطبوعات و خبرنگار به کفایت آزاد و قدرتمند نباشند و قدرت سیاسی مشروط و مقید به قانون باشد، ممکن نیست. اگر درمان دردهای ایران نیز در همان یک کلمه، قانون، نهفته باشد، تحقق حاکمیت این یک کلمه نیز در دنیایی فارغ از مطبوعات آزاد و مستقل ناممکن است.

 

دولت‌های یازدهم و دوازدهم کوشیده‌اند تا حد ممکن و در حیطه اختیارات دولت، پاسدار آزادی مطبوعات و قوام و دوام آنان باشند. ایده آزادی مطبوعات و قوام و ثبات یافتن آن را از مسیر تأکید بر ضرورت حذف نظارت‌های غیر حرفه‌ای برمطبوعات دنبال کردیم، اما هنوز بستر مساعدی برای پذیرش کامل چنین ایده‌ای فراهم نشده است.

 

دنیای امروز و به تبع آن مطبوعات بر اثر فناوری‌های جدید به نحوی تغییر کرده‌اند که نظام‌های پیشین نظارت، مجوزدهی و تنظیم‌گری در زمینه مطبوعات ناکارآمد شده‌اند.

 

در دنیایی که هر شهروند می‌تواند تولیدکننده محتوا در تیراژ زیاد در فضای مجازی باشد، تشریفات غیرضرور برای اخذ مجوز نشریاتی که چند هزار تیراژ بیشتر ندارند، غیر قابل قبول است.

 

دولت‌های یازدهم و دوازدهم طرفدار باز گذاشتن دسترسی به فضای مجازی و استفاده شهروندان از این فضا بوده است. ما بر این باوریم که استفاده‌های نامناسب از این فضا بخش بسیار محدودی از آن‌ را تشکیل می‌دهد و نمی‌توانیم برای جلوگیری از فعالیت‌های نامناسب بسیار اندک، جلوی فعالیت اکثریت قاطع مردم در این فضا را بگیریم. نباید تصور شود که فضای مجازی رقیبی برای مطبوعات است. همان‌گونه که اینترنت نتوانست کتاب را از میان بردارد و کتاب حتی در شکل کاغذی آن کماکان برآورنده نیازهای جامعه امروز است، مطبوعات نیز به شرط داشتن محتوای مناسب قادرند بنیان اطلاع‌رسانی باشند و کماکان اصالت با محتوای تولیدشده در رسانه‌های رسمی است.

 

فراهم شدن فضای مساعد برای رسانه‌ها اعم از تضمین آزادی بیان و تثبیت شرایط اقتصادی منجر به ثبات مالی مؤسسات مطبوعاتی اصلی‌ترین دستآوردی است که دولت در عرصه مطبوعات دنبال می‌کند.

 

بدیهی است مطبوعات نیز به دنبال بقیه بخش‌های اقتصادی دشواری‌هایی را تجربه می‌کنند و همین امر بر زندگی خبرنگاران و سایر گروه‌های مرتبط با روزنامه‌نگاری می‌گذارد.

 

علی‌رغم همه این مشکلات که بخشی از کلیت نظام اقتصادی و اجتماعی کشور است، مفتخریم به اینکه به صورت نظام‌مند تلاش کردیم پاسدار آزادی گردش اطلاعات و حمایت از رسانه آزاد باشیم.

 

حسن روحانی

 

منبع: تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار