عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

واکنش چین به تاسیس دفتر ارتباطی ناتو در ژاپن

بعد از تایید برنامه ناتو برای گشودن دفتر ارتباطی در ژاپن، چین درباره پیامدهای ایجاد اولین دفتر این ائتلاف نظامی غربی در منطقه آسیا-اقیانوسیه هشدار داد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۴ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 24
کد خبر: ۱۸۶۰۱۱

به گزارش راهبرد معاصر، «مائو نینگ» سخنگوی وزارت خارجه چین امروز چهارشنبه (۲۴ مه) در کنفرانس خبری روزانه بعد از آن که ژاپن برنامه ناتو برای افتتاح دفتر ارتباطی در این کشور را تایید کرد، گفت منطقه آسیا-اقیانوسیه از طرح ناتو استقبال نمی‌کند.

 

فومیو کیشیدا نخست‌وزیر ژاپن امروز گفت این کشور قصد ندارد عضو ناتو شود اما برنامه این ائتلاف غربی برای گشودن دفتر ارتباطی در ژاپن را تایید کرد.

 

به گزارش رویترز، این مقام چینی در ادامه هشدارهای پکن گفت: می‌خواهیم بگوییم آسیا-اقیانوسیه از تقابل گروهی استقبال نمی‌کند، از تقابل نظامی استقبال نمی‌کند.

 

او همچنین گفت ژاپن باید با توجه به «سابقه تجاوز» در موضوع امنیت نظامی بسیار محتاط عمل کند.

 

کیشیدا این اظهارات را بعد از آن بیان کرد که سفیر ژاپن در ایالات متحده اوایل ماه میلادی جاری گفت پیمان آتلانتیک شمالی تحت رهبری آمریکا در حال برنامه‌ریزی برای ایجاد دفتر توکیو، اولین مورد در آسیا برای تسهیل رایزنی‌ها در منطقه است.

 

وزیر خارجه ژاپن هم در مصاحبه با شبکه سی‌ان‌ان از رایزنی‌های توکیو با ناتو برای افتتاح دفتر ارتباطی در این کشور خبر داده بود.

 

به تحلیل سی‌ان‌ان، افتتاح دفتر ناتو در ژاپن تحول بسیار مهمی در شرایط گسل‌های ژئوپلتیکی عمیق در نظام بین‌الملل خواهد بود که احتمالا انتقاد شدید چین را در پی خواهد داشت.

 

وزارت امور خارجه کره شمالی هم در واکنش به اظهارات مقام‌های ژاپنی درباره دفتر ناتو در آسیا گفته بود ژاپن تلاش می‌کند تا صلح و ثبات در منطقه شرق آسیا را با ایجاد ائتلاف نظامی با سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از بین ببرد.

 

پیونگ‌یانگ توضیح داد: «همدستی و پیوند نظامی نزدیک ژاپن با ناتو که اعلان تلویحی جنگ و رویارویی است، فقط باعث برهم خوردن صلح و ثبات منطقه شده و بی‌ثباتی و انزوای غیرقابل جبران را به این کشور جزیره‌ای فرامی‌خواند».

 

پیشنهاد ایجاد دفتر ارتباطی بین توکیو با ناتو، جدیدترین اقدام ژاپن برای تقویت همکاری با ناتو از زمان حضور فومیو کیشیدا نخست‌وزیر این کشور در نشست سال گذشته ناتو است که در آن دو طرف پیش‌نویس برنامه همکاری متقابل را تهیه کردند تا در اجلاس بعدی در ماه ژوئیه بررسی نهایی روی آن انجام شود./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده