پزشکیان در آیین دریافت استوارنامه سفیر جدید نیوزیلند: زورگویی در قاعده گفت‌و‌گو نمی‌گنجد روند بررسی برنامه‌های «مدنی‌زاده» در کمیسیون اقتصادی مجلس سخنگوی دولت: دولت اعتراض کامیونداران را به رسمیت می‌شناسد نحوه جذب منابع انسانی در آموزش و پرورش اصلاح شد نیروی زمینی ارتش ۵ پایگاه موشکی در ساختار خود پیش‌بینی کرد مهاجرانی: ایران با حفظ منافع ملی مذاکره را ترک نخواهد کرد / تمام سناریو‌های ما روی میز است محمود احمدی نژاد عازم اروپا شد + جزئیات دستورات معاون اول رئیس‌جمهور برای اطفای حریق در پارک ملی گلستان الحاق ۱۰ فروند بالگرد باز آماد شده به هوانیروز ارتش قالیباف: بولیوار صدای استقلال را از دل ملت‌های تحت ستم بیرون کشید قالیباف قانون اصلاح پرداخت فوق‌العاده خاص را ابلاغ کرد دستور رییس جمهور برای پرداخت حقوق کارمندان مبتنی‌بر عملکرد سخنگوی هیات رئیسه مجلس: مدنی‌زاده به عنوان وزیر پیشنهادی اقتصاد به مجلس معرفی شد نائب رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس: قصور بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج محرز است سلیمی، نماینده مجلس: امضای سرپرست وزارت اقتصاد از فردا بی‌اعتبار است
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

موشک «خیبر»؛ نماد اقتدار دفاعی ایران اسلامی

نگرانی آمریکا از برنامه موشکی ایران در دو محور بُرد موشکی و قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای است. درعین‌حال رونمایی از موشک خیبر هراس دشمنان ایران اسلامی را بیش از گذشته کرده و حاکی از آن است تحریم‌ها از ابتدا برای جلوگیری از قدرت و اقتدار این سرزمین کهن و برای مشغول سازی ایران به دیگر موضوعات بوده و این در حالی است که ایران اسلامی با جوانان، دانشمندان و متخصصان غیور هرگز تسلیم فشارها نشده است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۴۹ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 27
کد خبر: ۱۸۶۳۲۳

موشک «خیبر»، نماد اقتدار دفاعی ایران اسلامی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ امروز بعد از گذشت بیش از 40 سال از انقلاب پرشکوه اسلامی شاهد درخشش متخصصان صنایع موشکی و دانشمندان کشورمان در عرصه تولیدات تاکتیکی، موشک های بالستیک، انواع پهپاد، موشک های فضایی و کروز دریایی، هوا به زمین، زمین به زمین و پدافندی و دیگر تسلیحات نظامی هستیم؛ ایرانی که در زمان فتح خرمشهر به وسیله دشمن بعثی با دست های خالی ایستادگی کرد، ولی خاک وطن را به دشمن نداد و حال نسخه چهارم موشکی به نام خونین شهر را به تولید نهایی رسانده است.


احساس نگرانی دشمن

هم زمان با انتشار خبر رونمایی از موشک خیبر می شد بروز ترس  را در مواضع تک تک دشمنان این مرز و بوم حس کرد. رونمایی به روزترین موشک بالستیک ایران از خانواده خرمشهر با بُرد ۲ هزار کیلومتر و وزن سرجنگی یک هزار و 500 کیلوگرم باعث ترس دشمن شد؛ همان هایی که از ابتدا به دنبال تحریم نظام اسلامی ایران بودند.

ایران اسلامی تا پیش از انقلاب اسلامی بزرگترین وارد کننده تسلیحات نظامی از آمریکا و انگلیس بود، اما امروز به اعتراف تحلیلگران نظامی، در زمره کشورهای برتر در حوزه فناوری موشکی ‌است

 


این موشک، آخرین نسخه پیشرفته خرمشهر از انواع موشک های نقطه زن بدون نیاز به هدایت در مرحله نهایی است و موتور پیشرفته اروند با سوخت هایپرگولیک دارد.

 


باید عنوان کرد، ایران اسلامی تا پیش از انقلاب اسلامی بزرگترین وارد کننده تسلیحات نظامی از آمریکا و انگلیس بود، اما امروز به اعتراف تحلیلگران نظامی، در زمره کشورهای برتر در حوزه فناوری موشکی ‌است؛ چنانکه اکنون بیشترین ذخیره موشکی در غرب آسیا را داراست.


نگاهی به گذشته

پس از آغاز جنگ تحمیلی، لزوم وجود موشک و دانش موشکی برای ایران نمایان شد و با وجود تحریم‌ها علیه ایران، در این دوره سعی شد بخشی از نیازهای موشکی ایران از جانب کشورهای دیگر همچون لیبی و سوریه برطرف شود. در این مدت خریدهای موشکی از روسیه، کره‌شمالی و چین انجام شد؛ اما مهم تر از آن، اقداماتی است که برای ساخت موشک در ایران شکل گرفت.


نخستین موشک بومی ایران با نام «مشک» که «ایران ۱۳۰» نیز نام داشت، در سال ۱۳۶۷ ساخته شد. بُرد موشک ۱۳۰ کیلومتر بود و در آزمایش‌ها تا ۱۶۰ کیلومتر نیز موفق بود. این موشک در همان سال علیه عراق مورد استفاده ایران قرار گرفت. زلزال، فاتح ۱۱۰ و پس از آن خانواده شهاب، دیگر موشک‌های ساخت ایران بودند.


دانشمندان و متخصصان از پای ننشستند و همین سبب شد ایران در زمینه‌های مختلف موشکی ازجمله تغییر سوخت مایع به جامد، افزایش بُرد و قابلیت هدایت موشک‌ها، ساخت سامانه‌های موشکی و پدافندی و طراحی موشک‌های فضایی اقدامات فراوانی انجام دهد که به ساخت انواع موشک‌ها منجر شده ‌است. 


از لحاظ قابلیت، مهم ترین موشک‌های ایران، شهاب ۳ با بُرد ۲ تا ۳ هزار کیلومتر، رعد، سجیل، خانواده فاتح و چندین سامانه پرتاب موشک و پدافندی هستند. 


موفقیت های فضایی

ایران در زمینه فضایی نیز به موفقیت‌هایی همچون ساخت موشک‌های با بُرد بلند برای نصب ماهواره در مدارهای دور زمین، ساخت ماهواره و سکوهای فضایی دست یافته‌ است. ایران برای نخستین بار در سال ۱۳۷۵ موشکی آزمایشی به سمت فضا شلیک و در سال ۱۳۸۴ با همکاری روس‌ها ماهواره سینا را به فضا پرتاب کرد.

مهم ترین موشک‌های ایران، شهاب ۳ با بُرد ۲ تا ۳ هزار کیلومتر، رعد، سجیل، خانواده فاتح و چندین سامانه پرتاب موشک و پدافندی هستند


با قرار گرفتن ماهواره سینا در مدار زمین و در ارتفاع ۷۰۰ کیلومتری از زمین، ایران چهل و سومین کشور دارنده ماهواره در جهان شد. در ۱۴ بهمن ۱۳۸۷ ماهواره امید با پرتاب‌گر سفیر ۲ به فضا پرتاب شد و در مدار خود جای گرفت. ایران همچنین موفق شده ‌است موجود زنده به فضا بفرستد و به صورت زنده بازگرداند.


در نوامبر ۲۰۲۲ ایران موشک قائم ۱۰۰ را آزمایش کرد. این موشک نخستین موشک پرتابگر سه مرحله‌ای ایران است که می‌تواند ماهواره‌ای با وزن ۸۰ کیلوگرم را در مدار ۵۰۰ کیلومتری زمین قرار دهد.


اعتراف دشمن به اقتدار ایران

نگرانی آمریکا از برنامه موشکی ایران در دو محور بُرد موشکی و قابلیت حمل کلاهک هسته‌ای است. رژیم صهیونیستی به عنوان یکی از متحدان آمریکا در منطقه که در تیررس موشک‌های ایران قرار دارد، توان موشکی ایران را تهدیدی علیه خود و بخش‌هایی از اروپا قلمداد می‌کند.


همین موضوع هراس دشمنان ایران اسلامی را بیش از گذشته کرده و حاکی از آن است تحریم ها از ابتدا برای جلوگیری از قدرت و اقتدار این سرزمین کهن و برای مشغول سازی ایران به دیگر موضوعات بوده و همه این موارد در حالی است که ایران اسلامی با جوانان، دانشمندان و متخصصان غیور هرگز تسلیم فشارها نشده است.


چنانچه ژنرال مکنزی، فرمانده پیشین سنتکام در سمیناری سیاسی در زمینه قدرت پهپادی و موشکی ایران گفته بود، «در 10 سال گذشته ایران ذخیره پهپادی، موشک‌های کروز و موشک های بالستیک خود را گسترش داده و در این زمینه بر کشورهای همجوار خود برتری یافته است. قدرت پهپادی و موشکی ایران مهم ترین نقطه قوت ارتش این کشور است».


پیش تر اسحاق بریک، ژنرال نیروی ذخیره ارتش رژیم صهیونیستی در اظهاراتی با تأکید بر افزایش توان موشکی ایران گفته بود: «تهدیدات ایران علیه رژیم صهیونیستی بسیار خطرناک تر از گذشته و می‌توان گفت، قدرت تهدید ایران نسبت به سال ۲۰۰۹ میلادی صدها برابر شده است. این کشور می‌تواند سرزمین‌های اشغالی را با موشک‌های دوربرد مورد هدف قرار دهد».


سیگنال های بی معنا

مقام های آمریکایی، اروپایی و صهیونیستی به دنبال هراس ناشی از دستیابی ایران به این قدرت ها  دست به مخابره انواع سیگنال‌های تهدیدآمیز علیه جمهوری اسلامی ایران زدند و حتی در لفافه و آشکار از حمله احتمالی به ایران سخن می گفتند و حال رونمایی از موشک خیبر تمامی معادلاتشان را بر هم زده است.


آنها سرگردان تر از قبل چشم به پیشرفت های باور نکردنی ایران اسلامی در تمامی حوزه ها دوخته اند و شاید هم در اندیشه تحریمی دیگر هستند، اما ایران غیور و مقتدر به این راحتی ها کوتاه نمی آید و تا آخر ایستاده است.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار