ابراز نگرانی سازمان ملل از وجود بیش از ۵۰۰ هزار مین در سراسر یمن-راهبرد معاصر

ابراز نگرانی سازمان ملل از وجود بیش از ۵۰۰ هزار مین در سراسر یمن

سازمان ملل اعلام کرد که میلیون‌ها مین مانع کمک‌رسانی سریع به مردم جنگ زده یمن شده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۰۷ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 27
کد خبر: ۱۸۶۴۱۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ در شرایطی که آتش جنگ یمن فروکش کرده و ریاض و صنعاء در تلاش برای برگزاری دور دوم مذاکرات هستند، اما جنگ هشت ساله همچنان تلفات می‌گیرد و خسارت به جا می‌گذارد.

دفتر هماهنگی سازمان ملل در امور بشردوستانه (اوچا) در این رابطه شاگاه جمعه (دیروز) در صفحه توئیتر خود نوشت که میلیون‌ها مین عمل نکرده مانع بزرگی در مسیر کمک‌رسانی به مردم یمن شده و زندگی غیرنظامیان را تهدید می‌کند.

در پیام این نهاد بین‌المللی آمده است: «همچنان میلیون‌ها مین و بمب و خمپاره جان غیرنظامیان را در یمن تهدید می‌کند و تردد افراد و انتقال کالا را با مانع مواجه کرده است».

دفتر هماهنگی سازمان ملل در امور بشردوستانه همچنین خبر داد که با همکاری بخش مین‌روبی این نهاد به پاکسازی اراضی یمن ادامه می‌دهد.

فوریه گذشته انصارالله یمن اعلام کرد که در طول هشت سال جنگ، بیش از هشت هزار یمنی بر اثر مین و بمب‌ها و خمپاره‌های به جا مانده از حملات ائتلاف سعودی در یمن به شهادت رسیده‌اند.

بخش قابل توجهی از این کشته‌ها مربوط به بمب‌های خوشه‌ای است، بمب‌های ممنوعه‌ای که ائتلاف سعودی به خصوص در سال‌های ابتدایی جنگ فراوان از آن‌ها استفاده کرد و با اعتراض شدید نهاد‌های حقوق بشری همراه شد. این بمب‌ها به گونه‌ای است که منطقه وسیعی را آلوده می‌کند و تا سال‌ها منفجر نمی‌شود تا زمانی که پای انسان یا حیوانی روی آن‌ها برود.

از این رو رسانه‌های یمنی بار‌ها خبر کشته شدن کودکانی را گزارش کرده‌اند که در حین بازی در دشت و کوه با این بمب‌ها برخورد کرده و کشته یا قطع عضو شده‌اند.

«علی صفره» مدیر مرکز مین‌روبی دولت صنعاء گفته است که فقط در سال گذشته میلادی تعداد ۲۰۲۵۲ بمب و مین عمل نکرده کشف و خنثی شده است. او تعداد کشته شدگان در طول هشت سال بر اثر انفجار این بمب‌ها را ۸۱۰۴ نفر اعلام کرد.

۷۸۳۶۹۰ مزرعه کشاورزی به خاطر آلودگی مین، از کار افتاده و بلا استفاده شده است

همزمان موضوع بازگشت آوارگان نیز به شدت به پاکسازی مناطق مربوطه بستگی دارد. دولت صنعاء اعلام کرده است که شبانه روز در حال مین‌روبی است، اما از آن‌جایی که محاصره همچنان مانع ورود تجهیزات لازم برای تسریع در این کار است، عملیات مین‌روبی با کندی پیش می‌رود.

اما آلودگی مین تنها تلفات جانی در پی ندارد، بلکه به طور مستقیم بر روی کشاورزی به عنوان اصلی‌ترین منبع در آمد اهالی یمن نیز تأثیر گذاشته است.

به گفته «علی صفره» ۷۸۳۶۹۰ مزرعه کشاورزی به خاطر آلودگی مین، از کار افتاده و بلا استفاده شده است که به طور اجمالی موجب خسارت ۱.۸۸۰.۸۵۶ دلاری شده است.

ارتش و کمیته‌های مردمی یمن در اسفند سال گذشته خبر دادند که ساحل «میدی» در استان حجه منطقه امن محسوب می‌شود وبه طور کامل مین‌روبی شده است، پس از اعلام این خبر هزاران نفر توانستند از اردوگاه‌های آوارگان به این منطقه باز گردند. اما هنوز هزاران نفر دیگر جرئت بازگشت به شهر و روستای خود را ندارند.

در همین حال گزارش‌های بین‌المللی از وجود بیش از ۵۰۰ هزار مین در سراسر یمن حکایت دارد، یادگار شومی که تا سال‌های سال می‌تواند قربانی بگیرد و داغ جنگ را برای مردم این سرزمین تازه کند. / فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده