تأکید پزشکیان بر تقویت مناسبات ایران و عمان عراقچی: تا چند روز آینده زمان دور جدید مذاکرات مشخص می‌شود / در خصوص غنی سازی با هیچکسی شوخی نداریم حماس: جامعه عربی و بین‌المللی مقابل عربده‌کشی اسرائیل بایستد بقایی: غنی‌سازی اصل بنیادین برای ایران در مذاکرات است اسلامی: غنی سازی خط قرمز ما است / به سمت سلاح هسته‌ای نمی‌رویم درگیری‌های خونین میان عشایر و گروه‌های مسلح در سوریه با چند کشته و زخمی وندی شرمن: برنامه هسته‌ای ایران نابودشدنی نیست مقام آمریکایی: بسته تحریمی سنگینی علیه روسیه تدوین شده است طالبان مدعی کشته شدن رابط داعش و جبهه پنجشیر در بدخشان شد ارتش یمن: تل‌آویو و بن‌گوریون را هدف قرار دادیم عربستان ورود کودکان را به حج ممنوع کرد پزشکیان عازم عمان شد بقایی در گفتگو با سی‌ان‌ان: ایران از غنی‌سازی چشم‌پوشی نمی‌کند تیراندازی در فیلادلفیا ۱۱ کشته و زخمی برجا گذاشت توافق مهم کُرد‌ها با دولت الجولانی درباره اردوگاه الهول

شنبه مراسم تحلیف اردوغان برگزار می شود

رئیس جمهور منتخب ترکیه روز شنبه پس از شرکت در مراسم تحلیف، تغییرات کابینه خود را اعلام خواهد کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۴ - ۱۰ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 31
کد خبر: ۱۸۷۲۷۷

به گزارش راهبرد معاصر، «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور ترکیه که هفته گذشته با شکست «کمال قلیچدار اوغلو» برای یک دوره 5 ساله دیگر از سوی مردم این کشور انتخاب شد روز سوم ژوئن(13 خرداد) در مراسم تحلیف و سوگند ریاست جمهور شرکت خواهد کرد.

 

منابعی در دولت آنکارا می‌گویند که کابینه جدید نیز روز بعد از آن معرفی خواهد شد.

 

براساس گزارش خبرگزاری تاس، اردوغان روز شنبه در مراسم سوگند حضور خواهد یافت و دوره جدید ریاست جمهوری خود را آغاز خواهد کرد. انتظار می‌رود اعضای جدید دولت نیز روز یک شنبه سوگند یاد کنند و به این ترتیب کار دولت جدید ترکیه رسما آغاز خواهد شد.

 

«عمر چیلیک» سخنگوی حزب عدالت و توسعه گفت: «اردوغان احتمالا بلافاصله پس از مراسم تحلیف اعضای کابینه خود را معرفی خواهد کرد.....» به گفته وی، تنها سه وزیر از کابینه فعلی احتمالا تغییر خواهد کرد که وزارت خارجه، وزارت کشور و وزارت دفاع از جمله این تغییرات است.

 

رجب طیب اردوغان روز چهارشنبه در آخرین جلسه دولت فعلی حضور خواهد یافت و گفته می‌شود این جلسه چندین ساعت به طول خواهد انجامید.

 

کمیسیون عالی انتخابات ترکیه روز سه شنبه نتیجه رسمی انتخابات پارلمانی ترکیه را نیز اعلام کرد و مطابق پروتکلهای سیاسی این کشور، اعضای جدید پارلمان روز دوم ژوئن مراسم سوگند خود را برگزار خواهند کرد.

 

دور دوم انتخابات ریاست جمهوری ترکیه یک شنبه گذشته برگزار شد که طبق اعلام کمیسیون عالی انتخابات، رجب طیب اردوغان با کسب 52.14 درصد آراء به عنوان رئیس جمهور منتخب معرفی شد. قلیچدار اوغلو که امید زیادی برای کنار زدن حکومت 20 ساله اردوغان بر ترکیه داشت 47.86 درصد آراء را کسب کرد.

 

اردوغان که ائتلافش در انتخابات پارلمانی ترکیه نیز حائز اکثریت کرسی‌ها شده است در سخنرانی پیروزی خود در جمع هوادارانش گفت: «شما ائتلاف جمهور را ناامید نکردید و دوباره [دولت] را به ما سپردید و ما به ساختن صدمین سالگرد ترکیه ادامه خواهیم داد. مردم من را برای یک دوره دیگر به مدت پنج سال به ریاست جمهوری گماشتند و من از همه این مردم تشکر می‌کنم».

 

وی ضمن اشاره به اینکه عدالت سرلوحه دولت او بوده و این اصل تغییر نخواهد کرد، ادامه داد: «زمان آن فرا رسیده است که صدمین سالگرد جمهوری ترکیه را که امروز در روز پیروزی به آن دست یافتیم به شما اعلام کنیم».

 

کارشناسان و ناظران سیاسی ترکیه می‌گویند که بعید است سیاستهای کلی دولت اردوغان در دوره 5 ساله بعدی تغییر زیادی کند. با این حال تغییر وزرای خارجه، دفاع و کشور در دولت جدید ممکن است تغییراتی را در امور امنیتی و سیاست خارجی این کشور ایجاد کند./ فارس

ارسال نظر