گروسی: دوران اجماع قدرت‌های بزرگ علیه ایران به پایان رسیده و احتمالاً تا مدت‌های مدید باز نمی‌گردد اعتراض بقایی به اعتراف دبیرکل ناتو به همکاری با آمریکا و اسرائیل در جنگ با ایران / ناتو باید بابت همه پیامد‌های این جنگ تجاوزکارانه پاسخگو باشد ادعای ترامپ درباره بمباران مدرسه میناب: کار آمریکا نبوده! سنای آمریکا نظر ترامپ را جلب کرد / عقب نشینی از بررسی قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ علیه ایران هشدار جدی نیروی دریای سپاه درباره تردد شناور‌ها در تنگه هرمز / فقط عبور از این مسیر‌ها مجاز است سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند

امیر عبداللهیان در اجلاس بریکس پلاس: ایران می‌تواند شریکی مطمئن برای بریکس باشد

امیر عبداللهیان در اجلاس بریکس پلاس: ایران می‌تواند شریکی مطمئن برای بریکس باشد وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در نشست مشترک وزرای امور خارجه کشور‌های عضو بریکس و دوستان بریکس در کیپ تاون به آفریقای جنوبی سفر کرده بود، صبح امروز ضمن حضور در اجلاس یادشده، سخنرانی کرد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۳ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 02
کد خبر: ۱۸۷۵۱۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ علاوه بر وزیر امور خارجه کشورمان، وزرای خارجه و مقامات عالیرتبه کشور‌های آفریقای جنوبی، برزیل، روسیه، هند، چین، آرژانتین، بنگلادش، کومور، کوبا، بروندی، کنگو، مصر، گابن، گینه بیسائو، اندونزی، قزاقستان، عربستان سعودی، امارات و اروگوئه در این نشست مشارکت کردند.

متن کامل سخنرانی امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در اجلاس وزرای خارجه کشور‌های دوست بریکس (بریکس پلاس)؛ ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ برابر با ۲ ژوئن ۲۰۲۳- کیپ تاون به این شرح است:

بسم الله الرحمن الرحیم

سرکار خانم دکتر پاندور.

وزیر محترم روابط و همکاری بین المللی جمهوری آفریقای جنوبی

بسیار خرسندم امروز در نشست وزرای امور خارجه دوستان بریکس در شهر زیبای کیپ تاون حضور دارم. از دولتِ دوست آفریقای جنوبی به جهت میزبانی گرم از هیات جمهوری اسلامی ایران سپاسگزاری می‌نمایم. همچنین مایلم از کشور‌های عضو گروه بریکس بابت این ابتکار و دعوت از کشور‌های دوستِ بریکس تشکر نمایم.

خانم‌ها و آقایان،

"دوستان بریکس" قبل از هرچیز دوستانِ همکاری و مشارکت و در یک کلام "دوستانِ چندجانبه گرایی" هستند. جمهوری اسلامی ایران از جمله کشور‌های پیشرو در عرصه چندجانبه گرایی است. روابط سیاسی و اقتصادی دوجانبه ما با کشور‌های عضو بریکس در سطح بسیار خوبیست و تجارت فی مابین به بیش از سی میلیارد دلار رسیده است. سازوکار‌های چندجانبه‌ای که ایران و برخی کشور‌های عضو بریکس در آن عضویت دارند مهم می‌باشد. ما بزودی روابط خود با سه کشور عضو بریکس یعنی روسیه، چین و هند را در قالب سازمان همکاری شانگ‌های توسعه خواهیم داد. جمهوری اسلامی ایران، هند و جمهوری آفریقای جنوبی از اعضای فعال اتحادیه کشور‌های حاشیه اقیانوس هند (آیورا) هستند و در حوزه‌های مختلف اقتصادی همکاری دارند. همچنین جمهوری اسلامی ایران، چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی از اعضای فعال و همسو در گروه کشور‌های در حال توسعه موسوم به "گروه ۷۷" می‌باشند.

برای جمهوری اسلامی ایران، بریکس می‌تواند هدف مهم بعدی در سیاست چندجانبه گرایی باشد. بهمین جهت ما از جمله اولین کشور‌هایی هستیم که رسما علاقه‌مندی خود به حضور در چهارچوب‌های بریکس و البته عضویت در آن را اعلام نموده‌ایم. تعدادِ زیاد کشور‌های علاقه‌مند به عضویت در بریکس، موید این است که ما انتخاب درستی کرده‌ایم.

گروه بریکس به دلیل توان خود و به جهت تلاش برای رفع برخی کاستی‌ها در نظام بین الملل و تقویت چندجانبه گرایی، جایگاه مهمی در عرصه مبادلات جهانی کسب کرده است. قطعا این جایگاه با پیوستن دیگر قدرت‌های منطقه‌ای و همسو، تقویت خواهد شد. یک "بریکسِ گسترده" [۱]می‌تواند الگو‌های موفقی از "حکمرانی جمعی و شمولی" [۲]، "همکاری‌های نوینِ جنوب-جنوب" [۳]و "ائتلافِ اقتصاد‌های نوظهور" [۴]را ارائه دهد.

جمهوری اسلامی ایران در کنار دیگر کشور‌های همسو و علاقه‌مند می‌تواند شریکی مطمئن برای بریکس در آینده باشد. ایران با تجربه بالای حضورِ فعال در نهاد‌ها و ابتکارات بین‌المللی؛ برخورداری از ذخایر کامل انرژی؛ شبکه‌های حمل‌ونقل و ترانزیت کوتاه و ارزان؛ نیروی انسانیِ آموزش‌دیده و دستاورد‌های علمیِ چشمگیر و بالاتر از همه اراده‌ای قوی برای مشارکت در ایجاد نظمی عادلانه در جهان، می‌تواند شریک مهمی برای بریکس باشد.

البته اهداف بریکس و اهداف جمهوری اسلامی ایران بقدری هم راستا می‌باشند که ما از هم اکنون، راه‌های همکاری و مشارکت با بریکس را در دست بررسی داریم. بزودی کنفرانسی را در تهران با همکاری سفارت خانه‌های کشور‌های عضو بریکس میزبانی خواهیم نمود تا ظرفیت‌های همکاری ایران با بریکس را تبیین نماییم. از همه کشور‌های عضو دعوت می‌کنم در این کنفرانس شرکت نمایند.

خانم رئیس، حضار محترم.

مجددا خرسندی خود را از حضور در این نشست اعلام می‌دارم و بهترین‌ها را برای شما آرزومندم.

از توجه شما متشکرم. / ایسنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار