عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

ایران و عربستان در مسیر پیوستن به بریکس؛ جایگزینی قدرتمند با غرب

ایران و عربستان در حالی در مسیر پیوستن به «بریکس» هستند که از این ائتلاف به عنوان جایگزین قدرتمند با غرب یاد می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۰۰ - ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 26
کد خبر: ۱۸۱۲۹۰

به گزارش راهبرد معاصر در حالی که ۱۹ کشور برای برگزاری نشست سالانه خود در آفریقای جنوبی آماده می‌شوند که علاقه خود را برای پیوستن به گروه کشورهای «بریکس» ابراز کرده‌اند. به نوشته شماره چهارشنبه وبگاه «لایو مینت» کشورهای بریکس شامل برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی در دوم تا سوم ژوئن در شهر «کیپ تاون» گرد هم خواهند آمد تا در مورد گسترش این ائتلاف گفت وگو کنند.

«آنیل سوکلال» نماینده آفریقای جنوبی در این گروه گفت: «آنچه که مورد بحث قرار خواهد گرفت گسترش بریکس است. ۱۳ کشور به طور رسمی درخواست پیوستن به آن را داده و شش کشور دیگر به طور غیر رسمی درخواست کرده‌اند. ما هر روز درخواست‌هایی دریافت می‌کنیم.»

ایران،عربستان، آرژانتین، امارات متحده عربی، الجزای، مصر، بحرین، اندونزی تمایل خود را برای پیوستن به بریکس ابراز کرده‌اند. وزرای خارجه پنج کشورعضو همگی تایید کرده اند که در مذاکرات ژوئن شرکت خواهند کرد.

بریکس که حدود یک پنجم اقتصاد جهان را بر عهده دارد می‌کند، به عنوان یک جایگزین قدرتمند جدید برای غرب ظاهر شده است. در حال حاضر، پنج عضو بریکس ۱۶ درصد به تجارت جهانی و حدود ۲۴ درصد به تولید ناخالص داخلی جهانی کمک می‌کنند.

بریکس در ۲۰۰۹ تشکیل شد. اگر کشورهای طرفدار چین در این ائتلاف پذیرفته شوند خطری برای غرب محسوب می‌شود. تولید ناخالص داخلی چین بیش از دو برابر مجموع هر چهار عضو دیگر بریکس است.

ایران سال گذشته به‌طور رسمی برای پیوستن به بریکس درخواست داد. پیوستن ایران و عربستان غنی از منابع انرژی، سهم این گروه در منابع انرژی را به‌شدت افزایش می‌دهد و می‌تواند تأثیرات ژئوپلیتیکی داشته باشد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده