به گزارش راهبرد معاصر؛ انجمن مشاوره ایران در نامهای خطاب به ابراهیم رئیسی رئیس جمهور٬ اعلام کرده است:تاریخ پرفراز و نشیب ما انقلابی را به خود دیده که زیربنای اصول خود را بر فرهنگ بنانهاده است، اما آنچه امروز بر جان و تن ما رخنه کرده گویی مسئولیت فرهنگ را به دوش نمیکشد.
وضعیت موجود جامعه کنونی نشان میدهد که امروزه معیشت و توجه به اصلاح و بهبود آن امری واجب و ضروری است، اما به نظر میرسد این نکته فراموش شده است که "فرهنگ"؛ همان نقطه عطفی است که ذهنیت ما را نسبت به معیشت میسازد.
سالهاست سیل بندهای ناامیدی و نارضایتی در جامعه ما تخریب میشوند، اما از ساختن سدّی برای محافظت از امید در مقابل آن خبری نیست. حال آنکه امید زاینده یک فرآیند سالم و و هماهنگ کننده فعالیتهای انسان در جهت قصدمندی هدف آفرینش است.
دانش روانشناسی مبتنی بر قصد آفرینش انسان و بکارگیری آن در تمام لایههای وجودی جامعه؛ همان گمشدهای است که میتواند حلقه اتصال مردم به امیدواری و آرامش باشد. در بیان ضرورت و اهمیت دانش روانشناسی و مشاوره همین بس که امروزه روانشناسی اقتصاد، سیاست و مولفههای آن، با رسانه تولید هژمونهای مادگرایانه از طریق تبلیغات چرخدندههای ساخت عملیات روانی جنگهای ترکیبی را به حرکت در میآورد و جوامع را در جهت برده داری جدید جهانی با برده داری استکبار جهانی، مهندسی میکند.
آنچه امروز برای هر مسئول باید روشن باشد، این است که اداره مشاوره روان شناختی مردم از اهمیت ویژهای برخوردار است. اداره روان شناختی جامعه با اصالتدهی به مولفههای روان شناختی، بافت فرهنگی، به ویژه انسانشناختی نیازمند افرادی است که علاوه بر دارا بودن دانش روز روان شناسی با فرهنگ اصیل جامعه به خصوص دغدغههای هویتی ایران عزیز آشنا باشد و خود را از منفعتطلبی و جاه طلبیهای سیری ناپذیر و برآوردِ هزینه فایدههای شخصی دور کرده باشند.
جای تعجب است که مدیران جامعه این عرصه را به دست تصادف رها کرده و با وجود آنکه اصابت ترکشهای جنگ ترکیبی را به قلب جامعه ایران میبینند، اما میدانی برای عمل در این رویا رویی تعریف نمیکنند.
با کمال تأسف و تعجب هرچند سالها است مکررا مسئولین محترم را برای این وضعیت مورد سوال قرار دادهایم و عاجزانه تقاضای وارد عمل شدن در این وضعیت و کمک به یافتن راه حلی اساسی برای رسیدگی به آشوبهای روانیِ فراگیرِ موجود در جامعه در یک ساختار منظم و شایسته مردمی به بزرگی مردم خط شکن ایران، کردهایم؛ تنها با سکوت مواجه شدهایم و در مقابل با لابیگریهای زشت و سوء استفاده گری مکرر از قانون هزار سوراخ سازمان که کاندیدا و مجری و ناظر انتخابات را به یک مرجع واگذار کرده روبرو بودهایم؛ آن چنان که، گویا هر چه بیشتر میگذرد، بیشتر به ناامیدی در این زمینه هل داده میشویم.
بازهم با رییس جمهور محبوب و مردمی سخن میگوییم:آقای رئیس جمهور به کارخانه تعطیل جهت دهی به سبک زندگی و حل مسائل روان مردم به ویژه در زمان جنگ ترکیبی هم سری بزنید؛ لطفا به سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور سری بزنید؛ سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور؛ همان نهادی است که عهده دار حل این وضعیت بوده است و جواز ریاست آن را جناب عالی امضا میفرمایید، اما هم اکنون اثری از این سازمان در میدان عمل دیده نمیشود که هیچ، فعالیتهای آن تنها در جهت حفظ جایگاه و سوء استفاده از موقعیت در جریان است و بهتر است بگوییم؛ سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور زمان را به غلبه رخوت و ناامیدی در جامعه هدر میدهد.
برادر گرامی؛ جناب آقای دکتر سید ابراهیم رئیسی، همان طور که میدانید امضای جناب عالی؛ مجوز فعالیت سازمان روانشناسی و مشاوره کشور است. ما از شما سوال داریم که چگونه یک سازمان با چنین اهداف راهبردی و با این اهمیت در جهت سالمسازی روح و روان جامعه، قادر است تا به این گونه قانون را دور بزند؟ ما از شما سوال داریم که چرا چنین سازمانی مجوز پیدا میکند حدود پنج هزار روانشناس و مشاور جوان ما را پشت درهای بسته خود نگه دارد و از فعالیت قانونی آنها جلوگیری کند؟ مگر نه آنکه جامعه ما امروز به کمک روزافزون همین روانشناسان و مشاوران در لایههای زیرین جامعه نیاز دارد؟
جناب رئیس جمهور محترم؛ آیا میدانید شورای مرکزی سازمان روانشناسی و مشاوره کشور بیست سال است که بعضا عرصه را برای افرادی گسترانده که حتی مدارک تحصیلی آنها ربطی به مشاوره و روانشناسی ندارد؟ البته که قانون چنین نمیخواهد، اما چه بسیار راههایی که فرار از قانون را به سودجویان نشان میدهند.
و، اما مهمترین سوال ما از شما این است طبق کدام قانون، انتخابات این سازمان سه سال به تعویق افتاده است؟ تاریخ سازمان به ویژه در سالهای اخیر نشانگر این است که هرگاه حرف از انتخاباتی سالم به میان آمد، قوانین سازمان یک روزه متولد شده و تکامل یک فرآیند سالم انتخاباتی را سقط جنین کردهاند. همه ما اکنون میدانیم که ریشههای کنونی سازمان نظام روانشناسی و مشاوره در خاکی آرمیدهاند که رنگ آن رنگ بی قانونی، بینظمی و منفعتطلبیهای نظاممند است.
وقت آن است که میدان عمل این سازمان از دست نااهلان رها شود و سازوکارهای تاریخ انقضاء گذشته، جای خود را به نظامی متشکل از مشاوران و روانشناسانی بسپارد که طمع جایگاه نداشته و در جهت کارآمدی آن قدم برمیدارند.
اینک آقای رییس جمهور مردمی و عزیز به کارخانه روان هم که سالهاست در گرو لابی کاران و قدرت طلبان گرفتار شده است سری بزنید. آقای رییس جمهور از جناب عالی انتظار داریم دستور و نظارت فرمایید تا انتخابات سازمان نظام روانشناسی در اولین فرصت ممکن به واسطه مراجع قانونی ذیصلاحی که مسیر دورههای قبلی انتخابات را طی نکند برگزار شود و افراد عالم، دلسوز و مردمی اداره جریان روانشناختی کشور را متناسب با موقعیت فعلی به عهده گرفته و مشاوران و روانشناسان متعهد را از این سردرگمی رها سازند. /فارس