به گزارش راهبرد معاصر؛ رکود در معاملات بورس پس از یک رشد خیره کننده و یک ریزش شدید، شبیه همان اتفاقی است که در سال 99 نیز رخ داد، اما در وضعیت فعلی بورس تقریبا از همه بازارهای موازی جامانده و همین موضوع نیز شباهت با سال 99 را به شدت کاهش میدهد.
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند با نزدیکشدن به فصل مجامع، تعداد نمادهایی که متوقف میشوند، افزایش پیدا میکند و این موضوع نیز به کاهش ارزش معاملات کمک کرده است. به عبارت دیگر، دلیل رکود در بورس میتواند کاهش حجم معاملات سهامداران خرد به دلیل بی رغبتی، و بسته بودن نمادهای معاملاتی باشد، اما دلیل رکود در بورس هرچه باشد، نمیتواند برای آینده بورس اتفاق مثبتی باشد.
مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: بورس در هفتههای گذشته روند نامشخصی داشته است و همین موضوع دلیل کاهش ارزش معاملات بوده است. ریسکهای بیرونی موثر بر بازار سرمایه کاهش یافته است، اما به دلیل ریزش شدید در اواسط اردیبهشت ماه، اعتماد به بازار به شدت کاهش یافته است.
وی ادامه داد: کاهش نرخ دلار به کانال 40 هزار تومان میتواند روند بازار سهام را نزولی کند. به نظر میرسد در هفته آتی سهام شرکتهای دلاری روند نزولی داشته باشد و شرکتهای دارای فروش داخلی و شرکتهای کوچک عملکرد بهتری داشته باشند.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: بازار از لحاظ بنیادی واکنشی به مفروضات بودجه در مورد نرخ برق و گاز نشان نداده و در بلاتکلیفی به سر میبرد. در کل احتمال میرود، در هفته آتی کلیت بازار متعادل و رو به پایین باشد.
دانشی تصریح کرد: شاخص بورس همیشه با یک وقفه زمانی با سایر بازارها همسو میشود، حرفهایهای بازار تمایل چندانی به رشد پرشتاب بازار ندارند و مایل هستند تا روند صعودی شاخص بورس به صورت منطقی و تدریجی باشد.
در هفته سوم خردادماه، شاخص کل بورس تهران در روز شنبه رشد 8 هزار و 639 واحدی داشت. روز سهشنبه نیز شاخص کل 9 هزار و 868 واحد رشد کرد، اما در آخرین روز معاملاتی هفته شاخص کل ریزش کرد و هزار و 110 واحد کاهش یافت.
شاخص کل در آخرین روز کاری هفته به رقم 2 میلیون و 288 هزار و 439 واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 17 هزار و 397 واحد بالاتر ایستاد و بازدهی هفته شاخص بورس مثبت 0.8 درصد شد.
در هفته اخیر، شاخص کل هموزن بورس در روز شنبه رشد 5 هزار و 795 واحدی داشت. روز سهشنبه نیز این شاخص 5 هزار و 111 واحد رشد کرد. اما در آخرین روز معاملاتی هفته شاخص کل هم وزن 232 واحد افزایش یافت.
شاخص کل هموزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 11 هزار و 138 واحد بالاتر ایستاد و بازدهی مثبت 1.45 درصدی را ثبت کرد. این شاخص در نهایت در سطح 776 هزار و 646 واحد قرار گرفت.
در این هفته، میانگین ارزش معاملات بازار سهام 107 هزار و 916 میلیارد تومان بود که 45 درصد بیشتر از هفته پیش بود. این موضع نیز به دلیل انجام معاملات اوراق بدهی دولت در بازار ثانویه بوده است.
میانگین ارزش معاملات خرد بورس نیز 7 هزار و 581 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 10 هزار و 265 میلیاردی هفته پیشین، کاهش 26 درصدی داشته است.
با آنکه در دو روز از سه روز کاری هفته ورود پول ثبت شد، اما رقم خروج پول حقیقی در روز چهارشنبه از دو روز پیشین بیشتر بود. روز شنبه 16 میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد. روز سهشنبه نیز 153 میلیارد تومان وارد شد، اما در روز چهارشنبه 365 میلیارد تومان پول حقیقی خارج شد.
در مجموع کل هفته 196 میلیارد تومان پول حقیقی از بورس خارج شد و میانگین روزانه خروج پول حقیقی 65 میلیارد تومان بود./فارس