موافقت نماینده ولی‌فقیه با مطالبات مولوی حسین‌زهی تست موفق آمیز جدیدترین تسلیحات و موشک‌ها در رزمایش ارتش رزمایش امنیتی تهاجمی و متحرک نزاجا پایان یافت دبیر ستاد امر به معروف: سند جامع «امر به معروف» در انتظار تصویب مجمع تشخیص مصلحت است سرلشکر باقری: ایران در رزمایش بین المللی دریایی پاکستان شرکت خواهد کرد پزشکیان: وزیر نیرو گفت اگر دو ساعت خاموشی بدهیم، مشکل حل می‌شود، اما محاسبه درست نبود انهدام شبکه تکفیری ـ سلفی در سرپل‌ذهاب سرلشکر باقری: ایران و‌ پاکستان برای تبدیل مرز‌ها به کانون دوستی تلاش می‌کنند سرپرست فرمانداری کرج منصوب شد رهبر انقلاب: شهیدان رازینی و مقیسه مستوجب پاداش الهی و شهادت در راه خدا شدند اقامه نماز رهبر انقلاب بر پیکر دو قاضی شهید سردار رادان: شناسایی و دستگیری عوامل ترور قضات در دستور کار است پزشکیان: به‌دنبال سلاح هسته‌ای نیستیم پزشکیان: برخی نهاد‌ها مثل نیرو‌های مسلح می‌توانند پادگان‌ها و نیرو‌های خود را به جنوب منتقل کنند سرلشکر باقری وارد پاکستان شد + جزییات سفر

رحمانی فضلی: مهم‌ترین وظیفه رسانه‌ها حقیقت‌یابی است

وزیر کشور، مهمترین وظیفه اصحاب رسانه‌ را حقیقت یابی دانست و گفت: این اثرگذاری و تعاملات، امروزه نقش رسانه را قوی می‌کند و رسانه ها نقش آفرین می‌شوند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۳۷ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 10
کد خبر: ۱۸۸۵۸

به گزارش راهبرد معاصر ، عبدالرضا رحمانی فضلی،‌ وزیر کشور، عصر امروز(شنبه 19 مرداد) در مراسم گرامیداشت روز خبرنگار اظهار داشت: امروز رسانه ها در کیفیت و نحوه اطلاع‌رسانی اهمیت بسیاری دارد.

وی افزود: حضور شما در زندگی مردم در قالب انتخاب و تصمیم و در حاکمیت در روابط و در چگونگی ساخت فضای حیاتی جامعه نقش اساسی دارد.

 

وزیر کشور، مهمترین وظیفه اصحاب رسانه‌ را حقیقت یابی دانست و گفت: این اثرگذاری و تعاملات، امروزه نقش رسانه را قوی می‌کند و رسانه ها نقش آفرین می‌شوند.

رحمانی فضلی اظهار داشت: ده سالی در حوزه اطلاع رسانی و رسانه به صورت مستقیم و دو سال هم به صورت غیر مستقیم بودم، بنابراین با مقدمات و ظرافت‌ها و حساسیت‌های خبر آشنا هستم. امروزه با توجه به تنوع و پیچیدگی، گستردگی ابزار ارتباطی، نقش شما رسانه ها چندین برابر شده است.

 

وی با بیان اینکه امروز موضوع اطلاع رسانی و خبر ارتباط مستقیمی با تصمیم گیری و انتخاب دارد، خاطرنشان کرد: انسان روزانه ده‌ها و صدها انتخاب انجام می دهد که مبنای همه انتخاب ها آگاهی و اطلاع است. انتخاب یکی از ویژگی‌های انسان است و رابطه مستقیمی با معرفت، اطلاع و آگاهی است.

 

وزیر کشور بیان کرد: ما در حوزه خبر کارمان آگاهی رسانی و اطلاع رسانی است. هرچه سطوح فعالیت و میزان مسئولیت بالا برود، سطح انتخاب و تصمیم متفاوت می شود.

رحمانی فضلی ادامه داد: رسانه ها اگر بتوانند در تصمیمات و انتخابات افراد که مبتنی بر واقعیت ها و حقایق است، کمک کنند، آن تصمیم ها مناسب خواهد بود، بنابراین قلم دوربین، ضبط و بالاتر از این نگاهی که در ذهن خبرنگار و معرفتی که در چگونگی شناسایی و کشف حقیقت برای مردم موثر است.

 

وی بیان کرد: همه می‌دانیم انسانها به صورت فطری و ذاتی به دنبال زیبایی و کشف حقایق هستند، اگر در حوزه رسانه کارمان کشف حقایق باشد، در حقیقت خلق زیبایی می کنند و این امر می‌تواند سبب ایجاد شور و نشاط شود و در عین حال رابطه ما با مردم، رابطه وسیع، محکم و توأم با علاقه می شود.

 

وزیر کشور با بیان اینکه مردم در این شرایط تحریم دچار سختی هستند و رسانه ها می توانند در جامعه باعث ایجاد آرامش، انگیزه، امید، وحدت و انسجام و جامعه را در رسیدن به اهداف کمک کنند، اظهار داشت: اگر رسانه ها به صورت واقعی و حقیقی و دلسوزانه در جهت خدمت به مردم و اطلاع رسانی و مردم نبانشد، این امر سبب سستی، دلسردی، اغتشاش، اضطراب و نگرانی می شود.

 

رحمانی فضلی یادآور شد: در حوزه انتخابات رسانه ها بهترین همکار و بهترین رابط بین ما و مردم بودند و اگر انتخابات ما باشکوه و با مشارکت بالا و به صورت قانونی بود چون رسانه ها نقش مهمی در تبیین مواضع میان مطالبات خواسته‌ها و تشویق مردم در انتخابات ایجاد کرده بودند.

 

وی گفت: ما در انتخابات مان به لحاظ امنیتی هیچ مشکلی نداشتیم چون شما رسانه ها در کنار ما بودید و اگر همکاری شما رسانه ها با وزارت کشور در قالب ستاد وزارت کشور و استانداری و فرماندهان نبود، نمی توانستیم این کار را انجام دهیم.

وزیر کشور اصلی ترین بخش هماهنگی رسانه ها با وزرات کشور را حوادث دی ماه 1396 برشمرد و خاطرنشان کرد: در آن ایام رسانه‌های معاند کوچکترین حادثه را برجسته سازی می کردند و سعی داشتند فضا را مغشوش نشان دهند. شما رسانه‌ها با وجود آن که امکانات و تجهیزات تان نسبت به آنها کم بود اما با انگیزه علاقه و دلسوزی توانستید کارهای خوبی را انجام دهید و در مقابل آنها ایستادگی کنید.

 

رحمانی فضلی ادامه داد: در دی ماه سال ۹۶ ، ۲۴ ساعت اول به دلایل مختلف نقش رسانه ملی کمرنگ بود، البته شاید این امر به دلیل این بود که مانع تشدید حادثه شوند اما با این رسانه تماس گرفتم و گفتم که شما مجوز دارید که هر نوع صحنه‌ای از آتش‌سوزی، درگیری، تخریب، شکستن شیشه‌ها و همه موارد را پخش کنید تا مردم به صورت عینی در رسانه خودشان شاهد این حوادث و اطلاع رسانی آن باشند و همین امر سبب کنترل امنیتی در صحنه شد.

 

وی تصریح کرد: زمانی که صدا و سیما همه حوادث دی ماه ۹۶ را پخش کرد همین امر سبب شد تا شاهد کنترل امنیتی مناسبی باشیم، بنابراین یک فریم تصویر، یک پاراگراف خبر، یک صوت از حادثه میتواند در روند حادثه نقش‌آفرین باشد.

 

وزیر کشور یادآور شد: در اطلاع رسانی حوادث باید جامعه را به گونه ای هدایت کنیم تا سبب ایجاد آرامش شویم. کار رسانه ظریف، حساس و پیچیده است، چرا که خبرنگار در عین واحد باید چندین کار را انجام دهد یعنی در لحظه باید چندین موضوع و مسائل اجتماعی، امنیتی، سیاسی را در نظر بگیرد و باید در عین واحد قدرت تحلیل داشته باشد.

 

رحمانی فضلی با بیان اینکه در حادثه سیل اخیر از اول تا لحظه آخر، نمره قابل قبولی را به رسانه ها می دهم، گفت: در این سیل دشمن تلاش داشت تا جریان سازی منفی داشته باشد و دائماً این موضوع را مطرح می‌کردند که دولت به اهل سنت توجه نمی‌کند و از آنها حمایت نمی‌کند، آنها هر چیزی را به مسائل مذهبی ربط می دادند.

 

وی با اشاره به برگزاری جلسات ستاد اطلاع رسانی و تبلیغات اقتصادی، اظهار کرد: در این جلسات توانستیم بسیاری از مسایل اقتصادی را بررسی کنیم و آن را کنترل کنیم و حتی در بحث قاچاق کالا اقدامات مناسبی انجام شد و مانع از قاچاق شدیم تا جایی که توانستیم قاچاق کالا را کنترل کنیم.

 

وزیر کشور بیان کرد: جامعه رسانه‌ای باید تجربیاتشان را مستند کنند. طی این ۶ سال تجربیاتی را دارم که قابل ذکر است که همه اینها باید مستند شود. باید مستند‌سازی را جدی بگیریم.

 

رحمانی فضلی خاطرنشان کرد: در جریان سیل به یاد جبهه های جنگ و عملیاتی افتادم که مردم با کمترین امکانات بیشترین اقدامات را انجام دادند، خاطره‌های تلخ و شیرین بسیار بود که شیرین‌ترین آن استقبال مردم و تلخ‌ترین شهادت چند تن از هموطنان در این جریان بود.

منبع : فارس

ارسال نظر