بیانیه فراکسیون اهل سنت مجلس درباره مراسم تشییع رهبر شهید؛ امت اسلامی در درد‌های بزرگ، به ریشه‌های مشترک خود بازمی‌گردد نقدعلی: به محض بازگشایی مجلس پیگیر قانون حجاب و عفاف خواهیم بود پیکر ۲ شهید مدافع میهن در مرودشت و سپیدان آرام گرفت برگزاری مراسم بزرگداشت امام شهید امشب در مساجد و بقاع متبرکه استان تهران حکم خواندن نماز لیله الدفن برای امام شهید انقلاب چیست؟ دبیر شورای عالی امنیت ملی: حمله به زیرساخت‌ها مقابله به مثل خواهد شد ابوترابی فرد: اجازه دخالت در امور تنگه هرمز را نمی دهیم پیام قدردانی پزشکیان از دولت و ملت جمهوری عراق به زبان عربی مراسم ترحیم رهبر شهید درحرم حضرت معصومه(س) برگزار می‌شود زمان احتمالی زیارت مزار رهبر شهید اعلام شد عارف: ایران با رهبری آیت‌الله سید مجتبی خامنه‌ای وارد دوره‌ای نو شد پیکر رهبر شهید انقلاب در رواق دارالذکر حرم امام رضا (ع) دفن خواهد شد سرلشکر عبداللهی: قاتلان قائدِ شهید را قصاص خواهیم کرد مرکز فرماندهی کنترل دشمن در غرب آسیا با 10 موشک بالستیک درهم کوبیده شد تکذیب هرگونه انفجار و حمله هوایی آمریکا به کرمانشاه

بهادری جهرمی: باوجود تحریم‌ها، مسیر پیشرفت فضایی را با شتاب طی کردیم

بهادری جهرمی: باوجود تحریم‌ها، مسیر پیشرفت فضایی را با شتاب طی کردیم علی بهادری جهرمی گفت: سال گذشته در صنعت فضایی یک جهش رخ داد و شش پرتاب فضایی صورت گرفت که این میزان پرتاب در یکسال در طول دوران فعالیت فضایی کشورمان بی‌سابقه بوده است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۰ - ۲۵ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 15
کد خبر: ۱۸۹۴۸۱

به گزارش راهبرد معاصر، علی بهادری جهرمی دبیر هیأت دولت در نشست پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشگاه علوم و فنون هوافضا با بیان این‌که «جهان وارد دوران جدیدی از رقابت برای کسب قدرت برتر شده است»، خاطرنشان کرد: در این رقابت جدید، بازیگران بسیاری در تلاش هستند تا مهمترین نقش را داشته باشند و این حتی شامل کشور‌های کوچک نیز می‌شود.

 

وی افزود: اگر کشوری بخواهد جزو کشور‌های برتر و پیشرفته باشد و دست نیاز در برابر دیگران دراز نکند، نمی‌تواند به علوم و فنون جدید بی‌توجه باشد و لازمه توسعه و رشد یک ملت اشراف علمی و فنی در همه حوزه‌ها است.

 

وی در بخش دیگری از سخنانش تشریح کرد: یک نویسنده و خبرنگار معروف انگلیسی دو کتاب به نام‌های جبر جغرافیا و قدرت جغرافیا دارد و در آن‌ها کشور‌هایی که موقعیت جغرافیایی‌شان به نفع‌شان است و کشور‌هایی که موقعیت جغرافیایی آن‌ها نقطه ضعف شان شده را شرح می‌دهد. از همین نویسنده اخیراً کتابی در مورد آینده جغرافیا منتشر شده که در آن کتاب شرح می‌دهد که آینده جغرافیای جهان دست آن‌هایی است که در فضا حضور دارند.

 

سخنگوی دولت با اشاره به اهمیت حضور در فضا در زمانه کنونی خاطرنشان کرد: صنعت فضایی همچون نانوفناوری و صنعت هسته‌ای یک دانش روز و صنعت کاملاً کاربردی و مهم است و به هیچ وجه دکوری یا بی‌خاصیت نیست. هرچند اطلاعات عموم افراد نسبت فواید و کاربرد‌های صنعت فضایی اندک و محدود است، اما نقش مهمی در عرصه‌های مختلف از جمله موضوعات زیست محیطی، هواشناسی، کشاورزی، مخابراتی، حوادث طبیعی، امنیتی، دفاعی و ... دارد و ما باید بتوانیم از داده‌های آن بهترین بهره‌برداری را بکنیم.

 

وی با تأکید بر «اهتمام دولت سیزدهم برای اعتلای صنعت فضایی ایران» اظهار کرد: سال گذشته در صنعت فضایی یک جهش رخ داد و شش پرتاب فضایی صورت گرفت که این میزان پرتاب در یکسال در طول دوران فعالیت فضایی کشورمان بی‌سابقه بوده است.

 

وی خاطرنشان کرد: باوجود همه تحریم‌ها و محدودیت‌ها، اما به برکت توجه و نگاه دوراندیشانه رهبری و همت دانشمندان ایرانی و جوانانی همچون شما توانسته‌ایم در مدت بیست و پنج سال، مسیر پیشرفت فضایی را با شتاب طی کنیم و در کنار کشور‌هایی قرار بگیریم که پنجاه سال قبل از ما کار خود را در این عرصه شروع کردند و با آن‌ها رقابت کنیم هرچند تا نقطه مطلوب و شایسته ملت ایران نیز فاصله داریم و اصلا توقف یا کاهش سرعت در مسیر صنعت فضایی نباید داشته باشیم.

 

بهادری جهرمی خطاب به دانشجویان گفت: حوزه هوافضا که شما دانشجویان در آن فعالیت می‌کنید، آینده ایران و تمام جهان را می‌سازد. در زمان دفاع مقدس ما دسترسی به ماهواره نداشتیم، ولی دشمن با همین ابزار بر ما اشراف اطلاعاتی داشت و مواضع ما را رصد می‌کرد. امروز، اما ما می‌توانیم کوچک‌ترین جابه‌جایی‌ها را با ماهواره‌های ایران رصد کنیم. همین قدر که قدرت ما در صنعت فضایی یا حوزه موشکی با ۴۴ سال پیش متفاوت است، اگر همین روند را ادامه دهیم قطعاً ۴۰ سال آینده نیز با امروزمان قابل مقایسه نخواهد بود. دولت سیزدهم مصمم است که داشته‌های کشور در حوزه‌های مختلف به ویژه حوزه‌های پیش‌رو مانند هوافضا را حفظ کند و گسترش دهد.

 

وی با تشریح نوع تعامل دولت مردمی با کشور‌های مختلف غرب و شرق جهان تأکید کرد: اصلی‌ترین دستاورد دولت سیزدهم در حوزه سیاست خارجی پیگیری رویکرد عزتمندانه و تعامل گسترده با همسایگان در عرصه دیپلماسی است. دولت سیزدهم دیپلماسی و میدان را دو مقوله جداگانه و در تقابل با یکدیگر نمی‌داند، بلکه در گفتمان این دولت هر دوی این حوزه‌ها مکمل و مقوم همدیگر و در راستای تحقق منافع ملی و پیشبرد آرمان‌های انقلاب اسلامی هستند./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار