لاریجانی: برخی فکر می‌کنند جنگ خاتمه یافته و اقداماتی برای به هم زدن یکدستگی میان مردم انجام می‌دهند/ مسئله هم‌بستگی ملی به هیچ عنوان حاشیه‌ای نیست برنامه ویژه فراجا برای مقابله با تروریست‌ها شهادت یک حافظ امنیت در عملیات مقابله با تروریست‌ها/ هشدار فرمانده قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه به تروریست‌ها وزیر دفاع: جنگ ۱۲ روزه شکست‌پذیری رژیم پلید اسرائیل را اثبات کرد پزشکیان: نمی‌توانیم تصمیمی بگیریم که بعداً اگر مشکلی پیش آمد بگوییم چاره‌ای نداشتیم؛ باید به فکر عوارض هرتصمیمی باشیم دیدار لاریجانی با خانواده شهید سردار مهدی ربانی واکنش علی مطهری به انتشار مصاحبه اش درباره ساخت بمب اتم توسط ترامپ وزیر کشور: نزدیک به ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار نفر از اتباع غیر مجاز به کشور خود بازگشته‌اند/ برنامه‌ها برای بازگرداندن ۲ میلیون نفر باقی‌مانده هم ادامه خواهد یافت سرلشکر حاتمی: نیروهای مسلح با آمادگی کامل در برابر تهدیدات دشمن ایستاده‌اند پزشکیان: از پشتیبانی و حسن‌نظر مقام معظم رهبری تشکر می‌کنم بازتاب بیانات رهبر معظم انقلاب در رسانه های خارجی علم الهدی: می‌خواهند مشهد را مرکز تفریح کنند این خلاف شان امام رضاست رهبر معظم انقلاب: سپر پولادین اتحاد مردم و مسئولان و نیروهای مسلح نباید خدشه دار شود سخنگوی وزارت دفاع: رژیم صهیونیستی برای نجاتش به آمریکا پناه برد سپاه پاسداران: با تمام ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها در کنار دولت و ملت ایستاده‌ایم

موسوی لارگانی: دایره نفوذ ایران تا حیاط خلوت آمریکا گسترش پیدا کرده است

یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس سفر رییس جمهور به آمریکای لاتین را بخشی از تحرک ایران برای عینی کردن نظم نوین جهانی دانست و گفت: دولت با ابتکار عمل دیپلماتیک توانسته دایره نفوذ ایران را تا حیاط خلوت آمریکا یعنی آمریکای لاتین گسترش بدهد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۲ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 17
کد خبر: ۱۸۹۶۸۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ حجت الاسام سیدناصر موسوی لارگانی با اشاره به سفر رئیس جمهور به آمریکای لاتین گفت: بدون تردید دیپلماسی قدرتمندانه یکی از مهمترین نقاط قوت دولت و شخص آیت الله رئیسی است که برگی دیگر از این دیپلماسی با سفر اخیر رییس جمهور و هیات همراه به سه کشور آمریکای لاتین یعنی ونزوئلا، نیکاراگوئه و کوبا رقم خورد.

 

وی ادامه داد: آیت الله رئیسی طی حدود دو سالی که از دوران ریاست جمهوری‌شان می گذرد، بیش از ۲۵ سفر خارجی داشته یا میزبان روسا و سران سایر کشورها بوده که در نوع خود یک رکورد محسوب می‌شود و نشان از برنامه ای عملیاتی و دقیق برای خروج از دیپلماسی التماسی- انتظاری دولت قبل و گسترش روابط جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها دارد. همچنین می توان این سفر را بخشی از تحرک ایران برای عینی کردن نظم نوین جهانی دانست که دیگر اروپا و آمریکا یکه تاز جهانی نیستند؛ در شرایطی که آمریکا و اروپای غربی از هیچ تلاشی برای محدود کردن کشورمان در قالب انواع تحریم ها فروگذاری نکرده و رژیم صهیونیستی هم تا توانسته علیه ایران سمپاشی تبلیغاتی کرده، این ایران بوده که ابتکار عمل دیپلماتیک را در دست داشته و توانسته دایره نفوذ ایران را تا حیاط خلوت آمریکا یعنی آمریکای لاتین گسترش بدهد.

 

رئیس مجمع نمایندگان استان اصفهان اضافه کرد: این همان محوری است که می توان از آن تحت عنوان خروج از دیپلماسی تک بعدی برجامی یاد کرد. یعنی به جای اینکه کشور را معطل کرد که آیا مذاکرات برجامی با غربی‌های عهد شکن به نتیجه می رسد یا خیر، استفاده از سایر پتانسیل های کشور را در سایر حوزه ها در دستور کار قرار داد که اتفاقا این سیاست جواب داده است.

 

موسوی لارگانی همچنین گفت: همزمان با اینکه دولت آقای رییسی سیاست ترمیم رابطه با کشورهای جنوب خلیج فارس را در دستور کار قرار داد، ایران عضو کامل پیمان شانگهای شد، رابطه با آژانس اتمی در مدار عادی شدن قرار گرفت و با چین و روسیه وارد تعاملات جدی تر اقتصادی شد لذا اروپا و مخصوصا آمریکا دریافتند در ایران آن سبوی برجامی شکسته و خبری از خنده های دیپلماتهای پیشین در کار نیست. آن‌ها سر عقل آمده و با فرستادن واسطه های متعدد خواستار تفاهم با ایران در موضوع هسته ای شده و آمادگی خود را برای توافق اعلام کردند و در حال حاضر هم برخی مذاکرات غیر مستقیم در جریان است. پیشتر هم برخی سران اروپا با آقای رئیسی مذاکره طولانی تلفنی داشتند که نشان می دهد موضع قلدرمابانه قبلی مقابل ایران را از دست داده اند.

 

وی تاکید کرد: سفر به آمریکای لاتین را باید بخشی دیگر از سیاست خارجی کشور بر مبنای عزت، حکمت و مصلحت ارزیابی کرد که حاوی نتایج مثبتی برای کشور در حوزه های مختلف از جمله گشایش اقتصادی و انتقال فشار سیاسی از ایران به آمریکا و رژیم صهیونیستی است.

 

این نماینده مجلس شورای اسلامی در ادامه یادآور شد: ایالات متحده از دیرباز آمریکای لاتین را حیاط خلوت و حوزه نفوذ اختصاصی خود می داند و همیشه در این منطقه دخالتهای سیاسی و نظامی مرگبار داشته و ملتهای این منطقه را به ستوه آورده است. دقیقا به همین دلیل است که طی دهه های گذشته دائما دولت‌هایی با رویکرد ضد واشنگتن در کشورهای این منطقه بر سر کار می آید.

 

موسوی لارگانی در پایان گفت: واشنگتن تاب تحمل چنین دولتهایی را ندارد و در کمال عجز شاهد حضور مقتدرانه ایران در حیاط خلوت خود است. البته مردم این کشورها نگاه کاملا مثبتی به جمهوری اسلامی ایران دارند و یکی از راههای موثردفع خطر همیشگی آمریکا را در گسترش رابطه با ایران می بینند. آیت الله رئیسی به عنوان عالی‌ترین مقام اجرایی کشور با درک دقیق این موقعیت‌ها، سفری به موقع و موفقیت آمیز به این منطقه داشت و توانست انواع توافقات و تفاهم نامه های اقتصادی، سیاسی و علمی و فرهنگی را با این کشورها امضا کند./ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار