به گزارش راهبرد معاصر؛ ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه درباره سفر منطقهای حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران به حوزه خلیج فارس گفت: در چارچوب سیاست همسایگی دولت سیزدهم ایران، تقویت مشورت ها، ارتباطات و ارتقای روابط همه جانبه با کشورهای حوزه جنوبی خلیج فارس به عنوان یکی از حوزههای مهم و راهبردی همسایگی ایران بسیار حائز اهمیت است. موضوعات زیادی را برای گفتگو با این کشورها داریم.
وی ادامه داد: در چارچوب گفتگوهایی که تاکنون در سه ایسگاه قطر، عمان و کویت تا این مرحله داشتیم، ما علاوه بر تبادل نظر در خصوص مسائل عمومی منطقه، موضوعات دوجانبه به طور جدی مورد توجه قرار گرفت. گسترش همکاری اقتصادی و تجاری ایران با این کشورها بسیار حائز اهمیت است.
کنعانی ادامه داد: در نشستهایی که برگزار شد موضوع توافقات انجام شده بین ایران و این کشورها، اجرای این توافقات مورد تاکید قرار گرفت و اسناد قابل توجهی را با مقامات در سفر به این کشورها با همدیگر داشتیم. توافق شد که سندهای امضا شده مورد بررسی و بندهای مندرج مورد اجرا قرار بگیرد.
وی همچنین گفت: موضوع برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور هم در قطر و هم در عمان مورد تاکید قرار گرفت. قرار شد که در اسرع وقت زمینه برگزاری کمیسیونهای مشترک مورد هماهنگی و اقدام قرار گیرد. همکاریهای دریایی ایران با قطر، عمان و کویت مورد توجه است. در این مذاکرات فعال سازی بنادر مشترک دو کشور و استفاده از ظرفیت دریایی برای حمل ونقل مسافرین و کالا مورد تاکید قرار گرفت.
سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به توافقنامه موسم به عشق آباد ادامه داد: هدف گذاری مهمی برای تقویت همکاریهای مشترک و حمل و نقلی میان ایران و کشورهای حوزه حاشیه جنوبی خلیج فارس و کشورهای آسیای مرکزی صورت گرفت. فعال سازی این توافق نامه در نشست آتی وزرای حمل و نقل کشورهای عضو مورد تاکید قرار گرفت.
وی همچنین در خصوص همکاریهای دسته جمعی در منطقه گفت: ایران بر آمادگی خودش برای همکاری با هشت کشور خلیج فارس تاکید لازم انجام داد. در چارچوب ابتکار عملی که دبیرکل سازمان ملل برای برگزاری نشست مشترک هشت وزیر خارجه کشورهای حاشیه خلیج فارس در نیویورک برنامه ریزی کرد، ایران ضمن استقبال از برگزاری این نسشت تاکید کرد که کشورهای منطقه خلیج فارس میتوانند با ابتکاراتی مشابه زمینه تقویت همگراییهای منطقهای را در چارچوب منافع مشترک فراهم بکنند. در این ارتباط حتی وزیر خارجه ما امکان برگزاری نشست روسای هشت کشور حاشیه خلیج فارس را به عنوان یک ایده مطرح کرد که در صورت برگزاری میتواند زمینه همگرایی کشورهای منطقه را فراهم بکند.
کنعانی در آخر گفت: شاهد وجود فضای مثبتی هستیم. از سرگیری روابط رسمی ایران و عربستان به طور خاص تاثیرات مثبتی بر فضای منطقهای گذاشت. ما در همه مذاکرات شاهد استقبال مقامات عالی سه کشور از تحول مثبت در روابط ایران و عربستان بودیم و اذعان داشتند که این موضوع علاوه بر تحول در روابط دوجانبه ایران و عربستان زمینه و فضای خوبی را برای تقویت مناسبات منطقهای در چارچوب منافع مشترک ایجاد کرده و از این روند استقبال کردند. / تسنیم