به گزارش راهبرد معاصر، وزارت امور خارجه کره جنوبی در بیانیهای اعلام کرد «آنتونی بلینکن» وزیر امور خارجه آمریکا درباره نتایج سفر اخیر خود به چین با «پارک جین» همتای کره جنوبی خود گفتگو کرد.
بلینکن به جین گفت: گفتگویی صادقانه، عملی و سازنده با طرف چینی داشته و قصد دارد تا نتایج سفرش را با بیشترین جزئیات ممکن توضیح دهد.
در این بیانیه آمده است بلینکن و پارک برای ادامه روابط بین دو کشور به نتیجه رسیده و تصمیم گرفتند تا از پکن بخواهند نقشی سازنده در توقف تحرکات هستهای کره شمالی و خلع سلاح این کشور ایفا کند.
در همین حال کره شمالی، بلینکن را به دلیل تلاش برای ترغیب چین به فشار بر پیونگ یانگ به نظور خلع سلاح هستهای، مورد انتقاد قرار داد و هشدار داد پاسخی فراگیر و کوبنده به هرگونه اقدام نظامی قوی تر آمریکا در شبه جزیره کره خواهد داد.
خبرگزاری رسمی کره شمالی به نقل از وزارت امور خارجه این کشور اظهار کرد تهدیدات بلینکن علیه چین برای فشار بر پیونگ یانگ نشان دهنده ذهنیت هژمونی خطرناک این کشور است.
این در حالی است که کره شمالی هفته گذشته دو فروند موشک کوتاه برد را از سواحل شرقی خود پرتاب کرد. این پرتاب کمتر از یک ساعت پس از آن بود که پیونگ یانگ هشدار داد که پاسخی قاطع به رزمایش مشترک ارتش آمریکا و کره جنوبی خواهد داد.
آنتونی بلینکن هفته گذشته به عنوان نخستین دیپلمات ارشد آمریکایی در میان سردی روابط با چین و دورنمای مبهم برای هرگونه پیشرفت طی پنج سال گذشته، به چین سفر کرد.
بلینکن سفر برنامه ریزی شده خود را در ماه فوریه پس از پرواز یک بالون جاسوسی مشکوک چینی بر فراز حریم هوایی ایالات متحده با تاخیر انداخت. وی بالاترین مقام دولتی ایالات متحده است که از زمان روی کار آمدن جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در ژانویه 2021 به چین سفر کرد.
شی جینپینگ رئیس جمهوری چین و آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا بر سر ایجاد ثبات در رقابت شدید بین دو کشور و عدم تبدیل آن به یک منازعه توافق کردند.
بلینکن اولین وزیر خارجه آمریکا از سال 2018 است که با رئیس جمهور چین دیدار کرده است. وی به خبرنگاران گفت که مسائل مورد اختلاف از جمله تایوان را مطرح کرده است.
در همین حال کره شمالی سفر اخیر آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا به چین برای کاهش تنشهای فی مابین را مورد انتقاد قرار داد و آن را سفری برای گدایی خواند.
براساس این گزارش، به عبارت دیگر این سفر را نمیتوان چیزی به جز گدایی شرمسارانه از کشوری محرک خواند و این نشان دهنده شکست سیاست اعمال فشار بر چین است.
در همین حال تنها یک روز پس از سفر وزیر خارجه آمریکا به پکن به منظور کاهش تنشهای فی مابین و ایجاد ثبات در روابط دو جانبه، جو بایدن، شی جین پینگ رئیس جمهور چین را دیکتاتور نامید.
رئیس جمهور آمریکا خاطرنشان کرد رئیس جمهور شی به این دلیل از انهدام این بالون که پر از تجهیزات جاسوسی بود، ناراحت و دستپاچه شد که اصلا نمی دانست چنین چیزی در آسمان آمریکا در پرواز بوده است.
همچنین هربرت مک مستر مشاور سابق امنیت ملی آمریکا در دوران ریاست جمهوری ترامپ، در گفتگو با سیبیاس اظهار کرد سفر آنتونی بلینکن به چین، در بحبوحه تنشهای فزاینده بین واشنگتن و پکن، نشان دهنده اندکی ضعف است.
مک مستر خاطرنشان کرد ما باید در این باره پاسخی قوی بدهیم. و من تصور میکنم سفر آنتونی بلینکن به چین، ممکن است نشان دهنده اندکی ضعف از سوی دولت آمریکا باشد./ تسنیم