آتش درگیری‌ها در سرزمین‌های اشغالی شعله‌ور شد-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

آتش درگیری‌ها در سرزمین‌های اشغالی شعله‌ور شد

پایگاه اینترنتی شبکه «المیادین» با اشاره به نشانه‌های بازگشت بحران به سرزمین‌های اشغالی، تاکید کرد که «بنیامین نتانیاهو» بعد از شکست‌های متعدد سیاسی و نظامی، قصد دارد تا هرطور که شده، طرح اصلاحات قضایی را با هدف دستاوردسازی پیش ببرد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۲۸ - ۰۴ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 25
کد خبر: ۱۹۱۱۶۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ پایگاه اینترنتی شبکه «المیادین» در گزارشی به سناریو‌های محتمل برای بحران داخلی در سرزمین‌های اشغالی پرداخته و محتمل‌ترین پیش‌بینی را تداوم اعتراضات علیه کابینه فعلی و تعمیق اختلافات با ائتلاف مخالف معرفی کرده است.

در مقدمه گزارش المیادین آمده است: با توجه به شکست مذاکرات بین ائتلاف حکومتی و مخالفان کابینه «بنیامین نتانیاهو»، پیش‌زمینه‌ها برای تشدید درگیری‌های داخلی در سرزمین‌های اشغالی همچنان در حال افزایش است. در شرایطی که نتانیاهو و ائتلاف دولتی او به طور یکجانبه به روند قانونی شدن اصلاحات قضایی بازگشتند، و از طریق آن او قصد دارند تا کنترل قوه قضائیه را به دست آورده و از محاکمه خود در پرونده‌های جرم و فساد خلاص شود.

در ادامه می‌خوانیم: علی‌رغم هشدار‌هایی که اخیراً توسط ارتش و برخی از سیاستمداران در رژیم اشغالگر درباره خطر اختلافات داخلی و تهدید موجودیت این رژیم، صادر شده است، ناظران تحولات تل‌آویو اعلام کرده‌اند که نتانیاهو و ائتلاف دولتی او در جلسه تابستانی کنست برای تصویب قوانینی عجله دارند که بدون توجه به موضع مخالفان، قوه قضاییه را به کنترل در می‌آورد.

المیادین نوشت: همه نشانه‌هایی که در دوره اخیر ظاهر شده نشان می‌دهد که درگیری بین مخالفان و ائتلاف دولتی با توجه به انتظارات گسترده مخالفان در حال افزایش است. این نشانه‌ها همچنین باتوجه به موضع ارتش رژیم درخصوص تحولات داخلی تل آویو و توانایی تأثیرگذاری ان بر اقتصاد و موضع دولت ایالات متحده در بُعد سیاست خارجی دیده می‌شوند؛ در حالی که کاخ‌سفید تمایلات نتانیاهو و ائتلاف وی برای کنترل قوه قضاییه را رد می‌کند.

در بخش دیگر از این گزارش می‌خوانیم: از سوی دیگر، احزاب راست‌گرا که ائتلاف حاکم نتانیاهو متشکل از آن‌هاست، معتقدند که اکنون فرصت برای تصویب اصلاحات مهیا است و باید از فرصت کنونی استفاده کرد؛ زیرا معتقدند که فرصت دستیابی به حکومتی مانند کابینه فعلی در آینده حتمی نیست. به همین دلیل، اگر احزاب چپ برای جلوگیری از تصویب اصلاحات قضایی به سمت یک گروه فشار بزرگ برود، احزاب راست خود را مجبور به سناریویی می‌بینند که «ایتامار بن گویر»، رهبر حزب «صهیونیسم مذهبی» به آن اشاره کرده است؛ و این مستلزم آن است که طرفداران جناح راست نیز برای مقابله با فشار‌های چپ به خیابان‌ها بیایند.

المیادین نکته خطرناک را این می‌داند که: موج تظاهرات خیابانی در آینده نزدیک آغاز خواهد شد، همانطور که مارس گذشته اتفاق افتاد. به طور کلی، با توجه به اینکه گزینه‌های نتانیاهو در این زمینه محدود است، او می‌خواهد در مقابل طرفداران راست‌گرای خود، هر طور که شده به یک دستاوردی دست یابد. چرا که نتانیاهو تا به حال از دستیابی به هر دستاوردی در پرونده عادی‌سازی کشور‌های عربی، برنامه هسته‌ای ایران و یا مقابله با خطرات فزاینده نظامی علیه رژیم اشغالگر در جبهه‌های مختلف شکست خورده است.

این گزارش درباره دلایل اصرار نتانیاهو بر اصلاحات قضایی می‌نویسد: به همین دلایل است که نتانیاهو در دوره کنونی با استفاده از فشار‌هایی که اعضای ائتلاف دولتی بر او وارد می‌کنند، تمرکز بالایی بر تصویب اصلاحات قضایی دارد؛ اعضای ائتلاف او به دنبال آن هستند تا در پرونده‌های قوه قضائیه، تسویه حساب‌های سیاسی و بودجه نیز در داخل به دستاورد‌هایی دست یابند. با این وجود، آن‌ها می‌دانند که در سطح خارجی، موضع دولت آمریکا در قبال فشار‌های نتانیاهو و تهدید همیشگی‌اش مبنی بر آغاز جنگ در منطقه ضعیف است و واشنگتن خواهان درگیری نیست. با این حال ائتلاف نتانیاهو فکر می‌کند که این مبادله با آمریکایی‌ها یعنی آرامش منطقه در ازای حمایت از تصویب اصلاحات قضایی، موفقیت‌آمیز خواهد بود.

المیادین در ادامه نوشت: در واقع، نتانیاهو در هفته‌های آینده «گام‌های عملی محاسبه‌شده برای اصلاح قوه قضائیه» را آغاز خواهد کرد و رهبران اپوزیسیون را مسئول شکست مذاکرات با هدف دستیابی به راه‌حل معرفی خواهد کرد. در همین حال، مخالفان نتانیاهو را تهدید کرده‌اند که اگر این اقدامات را آغاز کند، اکثریت ساکنان سرزمین‌های اشغالی را در خیابان‌ها و حامیانس در کنست از دست خواهد داد.

شاخص‌های تشدید اختلافات

در بخش دوم گزارش المیادین آمده است: چند شاخص وجود دارد نشان می‌دهد اختلافات بین دو طرف درگیری در سرزمین‌های اشغالی به سمت سناریو‌های پیچیده پیش می‌رود، همانطور که در ماه‌های گوشه‌هایی از آن را دیدیم؛ جایی که نتانیاهو و احزاب مخالف اتهاماتی مبنی بر خنثی کردن مذاکرات داخلی را رد و بدل کردند. نتانیاهو درباره گفتگو‌های بین کابینه و مخالفان مدعی شد که «بنی گانتز»، رئیس حزب «پایگاه رسمی» و «یائیر لاپید»، رهبر مخالفان و رئیس رهبر حزب «آینده‌ای وجود دارد «این مذاکرات را به بازی گرفته‌اند؛ او آن‌ها را مسئول شکست مذاکرات دانست، زیرا آن‌ها با حداقل تفاهمات موافق نبودند و هدف آن‌ها بر اساس توصیف نتانیاهو، خنثی کردن هرگونه اصلاحاتی در سیستم قضایی بوده است.

در ادامه این گزارش می‌خوانیم: احزاب مخالف نیز این ادعا‌های نتانیاهو را با تهدید پاسخ داده و گفتند که اگر او به تنهایی به سمت آنچه که آن‌ها «کودتای استبدادی» می‌خواندند، پیش برود خود را نخست‌وزیر نیمی از مردم خواهد یافت. او حتی با کمتر از نیمی از اقتصاد و نیمی از امنیت و کمتر از نصف حامیانش در کنست مواجه خواهد شد؛ چرا که در این حوزه‌های مهم، مخالفت‌ها با او افزایش یافته است.

المیادین نوشت: جنبش‌های سازمان‌دهی تظاهرات علیه طرح کنترل قوه قضائیه در سرزمین‌های اشغالی اعلام کردند که «تهدیدات نتانیاهو علیه سیستم قضایی با واکنش مناسب مواجه خواهد شد. ما تظاهرات و اعتصاباتی را رهبری خواهیم کرد که به شکست هرگونه تلاش برای آسیب رساندن به سیستم قضایی و دموکراسی منجر شود».

در ادامه این گزارش آمده است: به عنوان بخشی از نشانه‌ها مبنی بر افزایش مجدد اختلافات بین ائتلاف حاکم و مخالفان، طرفداران اپوزیسیون طی دو هفته گذشته چندین تظاهرات برگزار کرده و برنامه نتانیاهو برای کنترل قوه قضاییه را محکوم کردند. در حالی که رهبران جنبش‌های اعتراضی سازمان‌یافته خود را برای تشدید تدریجی تظاهرات در دوره کنونی آماده می‌کنند، تا اگر ائتلاف کابینه گام‌های یک‌جانبه برای تصویب اصلاحات قضایی را پیش برد، مخالفت‌ها به سوی جنبش‌های بزرگ مشابه و آنچه در مارس گذشته رخ داد، بروند.

سناریو‌های تشدید اختلافات

در بخش سوم گزارش المیادین می‌خوانیم: در دوره کنونی، سناریو‌هایی برای بررسی اختلاف نظر‌ها بین ائتلاف کابینه و مخالفان در رژیم اشغالگر وجود دارند. با توجه به اختلافات موجود، سناریوی دستیابی به توافقی که از طریق آن نتانیاهو و ائتلافش از اجرای طرح خود عقب‌نشینی کرده و به نقطه توافق تحت نظارت «اسحاق هرتزوگ»، رئیس رژیم صهیونیستی برسند، بسیار ضعیف است. سناریوی رفتن به سناریوی انتخابات زودهنگام برای پنجمین بار طی یک دوره، هم بعید است و ائتلاف نتانیاهو برای تصویب اصلاحات قضایی به صورت یکجانبه، به هر قیمتی که باشد تلاش خواهد کرد؛ تمام نشانه‌ها و مواضع این سناریو را تایید می‌کنند.

المیادین در ادامه نوشت: سناریوی محتمل در دوره کنونی حول محور این است که نتانیاهو بدون توجه به سایر ملاحظات، بر اساس شکست مذاکرات با مخالفان در خانه هرتزوگ، اصلاحات قضایی را به صورت یک جانبه به تصویب خواهد رساند. موضع نتانیاهو در این سناریو با موضع احزاب راست‌گرا که ائتلاف کابینه را تشکیل می‌دهند، علاوه بر موضع احزاب درون حزب «لیکود»، مانند «یاریو لوین»، وزیر دادگستری که می‌گوید قوانین قضایی نباید متوقف شود، هماهنگ است. این سناریو می‌تواند بر اساس حرکت جناح راست‌گرا در حوزه حفاظت از این طرح و اقدامات میدانی نتانیاهو در جهت پیشبرد روند قانون‌گذاری در حال پیشرفت توصیف شود.

در بخش نتیجه‌گیری این گزارش آمده است: همه نشانه‌ها در حال حاضر حاکی از آن است که نتانیاهو به دنبال فراهم کردن شرایط مناسب برای تصویب سناریوی مربوط به کنترل قوه قضائیه بوده و قصد دارد تا این کار را با معامله با دولت آمریکا، تلاش برای شکاف در صفوف مخالفان، کم رنگ کردن تظاهرات و جلوگیری از پیوستن فعالان اقتصادی و نیرو‌های ارتش علیه خود پیش ببرد. تا همین جای کار هم نتانیاهو در برخی پروژه‌ها شکست خورده و به همین خاطر، سناریوی بروز اختلافات عمیق هنوز در چشم انداز کلی از وضعیت سیاسی در رژیم اشغالی روی میز است. / فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده