بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

احضار مقام سفارت آمریکا به وزارت خارجه پاکستان

به دنبال بیانیه رئیس جمهور آمریکا و نخست وزیر هند علیه پاکستان، وزارت خارجه پاکستان معاون سفارت آمریکا در «اسلام آباد» را احضار کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۳۸ - ۰۶ تير ۱۴۰۲ - 2023 June 27
کد خبر: ۱۹۱۴۳۳

به گزارش راهبرد معاصر، وزارت خارجه پاکستان روز دوشنبه معاون سفارت آمریکا در این کشور را بابت بیانه اخیر رئیس جمهور ایلات متحده حین دیدار با نخست وزیر هند احضار کرد.

 

به گزارش خبرگزاری «رویترز»،«جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و «نارندرا مودی» نخست وزیر هند از پاکستان خواسته بودند اطمینان دهد که شبه نظامیان از خاک پاکستان علیه منافع هند اقدامی انجام نمی‌دهند.

 

بیانیه ایالات متحده و هند پس از دیدار سران دو کشور در جمعه گذشته منتشر و با انتقاد پاکستان مواجه شد. اسلام آباد این بیانیه را «مغایر با موازین دیپلماتیک» خوانده است.

 

روابط هند و پاکستان سال‌هاست که پرتنش بوده است. این دو کشور از زمان استقلال از انگلیس در سال ۱۹۴۷ سه جنگ داشته‌اند. در آخرین رویارویی، ۹ هزار نظامی پاکستانی کشته و بیش از ۲۵ هزار نفر از آنها مجروح شدند. هند نیز چهار هزار کشته و زخمی داد. این جنگ منجر به ترسیم «خط کنترل» در منطقه کشمیر شد که بر اساس آن ایالت «جامو و کشمیر» به مرکزیت شهر «سرینگر» را به هند و مناطق کوهستانی با جمعیت کمتر در اختیار پاکستان قرار گرفت.

 

وزارت خارجه پاکستان در بیانیه‌ای اعلام کرد: «آمریکا باید از صدور بیانیه‌‌هایی که ممکن است با روایت‌های بی اساس و با انگیزه سیاسی هند علیه پاکستان تلقی شود، خودداری کند.»

 

سخنگوی سفارت ایالات متحده در اسلام آباد از هرگونه اظهار نظر در این زمینه خودداری کرده است.

 

هند مدت‌‌هاست پاکستان را به راه‌اندازی حملات شبه‌نظامیان به هند متهم کرده است. در یکی از این حملات در سال ۲۰۰۸ در شهر «بمبئی» بیش از ۱۶۵ نفر کشته شدند.

 

اخیرا نیز به دنبال درگیری مرزی تازه بین پاکستان و هند و کشته شدن ۲ پاکستانی، اسلام آباد کاردار هند را به وزارت خارجه احضار کرد. وزارت خارجه پاکستان روز شنبه کاردار هند را احضار و مراتب اعتراض خود را نسبت به نقض آتش بس توسط نیروهای هندی در امتداد خط کنترل به وی ابلاغ کرد.

 

هند و پاکستان از لحاظ نظامی به شدت باهم رقابت دارند. پاکستان قصد خرید جنگنده‌های جدید «اف-۱۶» را دارد. نیروی هوایی هند نیزدر قالب یک طرح در حال برنامه ریزی برای خرید ۱۱۴ جنگنده است که ۹۶ فروند آن در هند ساخته و ۱۸ فروند دیگر از یک کشور خارجی وارد می‌شود./ فارس

ارسال نظر