جزئیات طرح تحقیق و تفحص از سازمان برنامه و بودجه-راهبرد معاصر
وزیر کشور: پرونده انتصاب استانداران هفته آینده بسته می‌شو‌د پزشکیان: حل مشکل ناترازی‌ها با روند‌های اداری امکان‌پذیر نیست سرلشکر سلامی: مردم ایران مطمئن باشند که انتقام خود را از اسرائیل خواهیم گرفت پزشکیان: مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار در کشور افزایش سطح سلامت مردم است اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت جزئیات جدید از دانشجوی زن دانشگاه آزاد که برهنه شده بود | گزارش رئیس دانشگاه؛ با پدرش در تماس هستم + فیلم انتقاد شدید پزشکیان از ژست حقوق بشری آمریکا/ شرم بر شما! انتصاب دستیار ویژه رئیس جمهور و رئیس شورای امور اقوام، ادیان و مذاهب پیشنهادات کمیسیون آموزش برای اصلاح تاثیر قطعی معدل در کنکور رئیس‌جمهور از پارک علم و فناوری زاهدان بازدید کرد برنامه فضایی سپاه تا ۴ سال آینده + توضیحات فرمانده فضایی هوافضای سپاه

جزئیات طرح تحقیق و تفحص از سازمان برنامه و بودجه

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس از موافقت اعضای کمیسیون متبوعش با طرح تحقیق و تفحص از سازمان برنامه و بودجه خبر داد و گفت گزارش کمیسیون در این باره برای بررسی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه مجلس شده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۵ - ۱۳ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 04
کد خبر: ۱۹۲۶۴۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ احسان ارکانی عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با اشاره به طرح تحقیق و تفحص از سازمان برنامه و بودجه، گفت: اعضای کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس با طرح تفحص از این سازمان موافقت کردند و گزارش این کمیسیون درباره تفحص از سازمان برنامه و بودجه جهت بررسی در جلسه علنی تقدیم هیئت رئیسه مجلس شده است.

 

وی با بیان اینکه طرح تفحص از سازمان برنامه و بودجه در نوبت دستور کار جلسه علنی قرار دارد، اضافه کرد: در صورت موافقت نمایندگان با این طرح، هیئت تفحص از این سازمان تشکیل شده و روند قانونی تفحص طبق آیین‌نامه در مجلس آغاز می‌شود.

 

عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با بیان اینکه بازده زمانی این تفحص از سال 93 تاکنون است، افزود: نحوه و فرایند تدوین و تنظیم بودجه عمرانی استان‌ها، نحوه توزیع و تخصیص اعتبارات بین استان‌ها و شهرستان‌ها، دخالت مسئولان سازمان در تخصیص اعتبارات، بررسی طولانی شدن اجرای پروژه‌های عمرانی به علت کوتاهی سازمان برنامه و بودجه در تخصیص به موقع اعتبارات و همچنین رعایت عدالت در توزیع اعتبارات شهرستانی و استانی و ... از جمله محورهای تفحص از سازمان برنامه و بودجه است.

 

متن طرح تحقیق و تفحص از سازمان برنامه و بودجه به شرح ذیل است:

عنوان تحقیق و تفحص:"تحقیق و تفحص«از نحوه تنظیم، تخصیص و توزیع بودجه سالانه و اعتبارات عمرانی در «سازمان برنامه و بودجه»از سال 1393 تاکنون

شرح:

همانگونه که نمایندگان محترم مستحضرند "سازمان برنامه و بودجه" بعنوان "متولی اصلی" تهیه ،تنظیم، تخصیص و توزیع اعتبارات و بودجه سالانه کشور است که بودجه سالانه توسط مجلس شورای اسلامی به تصویب می‌رسد، در سالهای اخیر و در دوران مدیریت «آقای نوبخت»برسازمان مدیریت و برنامه ریزی (سابق) و سازمان برنامه وبودجه (فعلی) ابهامات فراوانی بر فرایندهای تنظیم،تخصیص و توزیع اعتبارات و بودجه کشور (هم در دستگاههای مختلف و هم در استان‌ها) مشاهده می‌شود که ضرورت دارد تحقیق و تفحص از عملکرد این سازمان در دستور کار قرار گیرد.

 

لذا طرح تحقیق و تفحص از عملکرد سازمان برنامه و بودجه و سازمان مدیریت و برنامه ریزی (سابق) از سال 93 تا کنون با محورهای ذیل ارائه می‌گردد.

1- بررسی و تحقیق و تفحص از نحوه تهیه، تنظیم، تخصیص و توزیع بودجه سالانه و اعتبارات عمرانی در سازمان برنامه و بودجه ( و سازمان مدیریت و برنامه ریزی سابق)
2- بررسی نحوه تحصیل و توزیع منابع حاصل از هدفمندی یارانه‌ها
3- بررسی چگونگی تخحصیص اسناد خزانه به پیمانکاران
4- عدم تشکیل جلسات کمیته تخصیص سازمان برنامه و بودجه
5- بررسی وضعیت امور استخدامی و نحوه مدیریت سرمایه انسانی در سازمان مدیریت و برنامه ریزی (سابق.

به گزارش تسنیم، طبق ماده 212 آیین‌نامه داخلی هرگاه نماینده‌ای، تحقیق و تفحص در هر‌یک از امور کشور را لازم بداند تقاضاى خود را به‌صورت کتبی به هیأت رئیسه مجلس تسلیم نموده و هیأت رئیسه ظرف چهل و هشت ساعت آن را به کمیسیون تخصصى ذىربط جهت رسیدگى ارجاع مىنماید. کمیسیون موظف است حداکثر ظرف دو هفته از تاریخ وصول، اطلاعاتى را که در این زمینه کسب نموده در اختیار متقاضى یا متقاضیان قرار دهد.

 

همچنین طبق آیین‌نامه داخلی، در صورت تصویب انجام تحقیق و تفحص، موضوع به همان کمیسیون تخصصى ذىربط جهت رسیدگى ارجاع می‌گردد.

 

کمیسیون موظف است در مدت بیست روز اعضای هیئت تحقیق و تفحص را که حداقل یازده وحداکثر پانزده نفر خواهند بود از بین نمایندگان تعیین و به رئیس‌مجلس جهت صدور ابلاغ معرفى نماید؛ اعضای هیأت از میان خود یک رئیس، دو نائب‌رئیس و یک دبیر انتخاب می‌کنند.

 

هیئت حداکثر در مدت یک ‌ماه پس از پایان مهلت تحقیق و تفحص، گزارش خود را به کمیسیون تسلیم مىنماید. کمیسیون موظف است ظرف یک ‌ماه گزارش هیأت را در جلسه مشترک اعضای کمیسیون و هیأت مطرح و گزارش نهائی را جهت قرائت در مجلس برای مدت نیم‌ ساعت تنظیم و پس از تصویب به هیأت رئیسه ارسال نماید. قبل از رأی‌گیری در رابطه با گزارش نهائی، وزیر یا مقام مسئول از عملکرد خود دفاع خواهد کرد./ تسنیم

ارسال نظر
آخرین اخبار