پایان نخستین دور مذاکرات حماس با مصر و قطر در شرم‌الشیخ پوتین در تماس با نتانیاهو: باید برای موضوع هسته‌ای ایران راه‌حل دیپلماتیک یافت کالاس: اروپا می‌خواهد بخشی از دولت انتقالی در غزه باشد اتهام زنی آلمان: انصارالله گروه نیابتی ایران است؛ تهران از آنها برای بی‌ثبات کردن منطقه استفاده می‌کند! بیانیه مشترک اتحادیه اروپا و شورای همکاری خلیج فارس درباره ایران فرستاده آمریکا: دیدار و مذاکرات مهمی با فرمانده قسد داشتم واکنش وزیر امور خارجه به صادر نشدن ویزای اعضای تیم ملی فوتبال ساختمان شرکت نفت ایران در لندن مصادره شد چین: همکاری با ایران در چارچوب قوانین بین‌المللی است واکنش عباس عراقچی به پول پاشی اسرائیل در فضای مجازی بقائی: رویکرد سه کشور اروپایی در مسئله هسته‌ای غیرمسئولانه و مخرب بود دیدار رایزنی الحکیم و آل صادق با محوریت تقویت روابط ایران و عراق بیانیه وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در خصوص طرح آتش‌بس غزه واکنش اتحادیه اروپا به ناآرامی‌ها در گرجستان ادعا‌ها درباره خلع سلاح حماس تکذیب شد

اردوغان: نگران ظلم بیشتر به مسلمانان در فرانسه هستم

رئیس جمهور ترکیه درباره ناآرامی‌های اخیر در فرانسه در نتیجه کشته شدن یک نوجوان گفت، نگران است رویدادهای اخیر منجر به ظلم بیشتر علیه مسلمانان و مهاجران شود.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۰ - ۱۳ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 04
کد خبر: ۱۹۲۶۴۴

به گزارش راهبرد معاصر، رئیس جمهور ترکیه غروب دوشنبه در نشست خبری در شهر «آنکارا» نسبت به حوادث فرانسه و ظلم به مسلمانان ابراز نگرانی و در زمینه سوزاندن کتاب مقدس مسلمان در سوئد نیز به این اقدام را محکوم کرد.

 

به گزارش خبرگزاری «آناتولی» «رجب طیب اردوغان» گفت، ترکیه نگران است که رویدادهای اخیر در فرانسه که به کشته شدن یک نوجوان توسط پلیس منجر شد، باعث ظلم بیشتر به مسلمانان و مهاجران شود.

 

اردوغان گفت که آنکارا امیدوار است حوادث اخیر در فرانسه در پی تیراندازی پلیس به یک نوجوان هرچه زودتر به پایان برسد.

 

در پی انتشار خبر قتل نوجوان ۱۷ ساله، معترضان خشمگین ساختمان‌ها و خودروهای دولتی را در حومه فرانسه به آتش کشیدند. از آن زمان به بعد، ناآرامی‌ها به سایر شهرها و مناطق فرانسه گسترش پیدا کرده است. «امانوئل ماکرون»، رئیس‌جمهور فرانسه، مرگ این پسر نوجوان را «غیرقابل توضیح و غیرقابل توجیه» توصیف کرده است.

 

اگرچه از میزان شورش‌ها در فرانسه کمی کاسته شده، اما وزارت کشور بار دیگر ۴۵۰۰۰ پلیس و ژاندارم را در سراسر فرانسه مستقر کرده است(جزئیات بیشتر).

 

به گزارش آناتولی، اردوغان با اشاره غیر مستقیم به سوئد و حضور اعضای گروه تروریستی «پ‌ک‌ک» در این کشور اظهار داشت: «همه باید بپذیرند که با حمایت از تروریسم و باز کردن فضا برای تروریست‌ها نمی‌توان دوستی ترکیه را به دست آورد.»

 

با موافقت ترکیه ، فنلاند رسما به ائتلاف ناتو پیوست اما در خصوص عضویت سوئد، قانونگذاران ترکیه از تصویب پروتکل مشابه خودداری کرده‌ و خواستار آن هستند که استکهلم همه تعهدات تفاهم‌نامه مادرید مربوط به مبارزه با تروریسم را برای گرفتن تایید آنکارا اجرا کند. برای عضویت در ناتو موافقت همه اعضا لازم است.

 

اردوغان همچنین سوزاندن قرآن در سوئد را به شدت محکوم کرد و گفت که حمله به ارزش‌های مقدس را نمی‌توان به عنوان «آزادی اندیشه» توصیف کرد.

 

عصر روز چهارشنبه (۲۸ ژوئن)، یک سوئدی عراق‌الاصل به نام «سلوان مومیکا» (۳۷ ساله) در استکهلم، در نخستین روز تعطیلات عید قربان، یک نسخه از قرآن را پاره کرد و آن را در مسجد مرکزی این شهر به آتش کشید.

 

در پی هتک حرمت قرآن کریم در سوئد، ایران اعزام سفیر جدید خود به این کشور را به حالت تعلیق در آورد. «حجت‌الله فغانی» به عنوان سفیر جدید جمهوری اسلامی ایران در سوئد منصوب شده و قرار بود بزودی عازم محل ماموریت شود که در پی هتک حرمت قرآن کریم در سوئد این روند فعلا متوقف شده است./فارس

ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار