احضار سفیر آلمان در تهران به وزارت امور خارجه ادعای الجزیره: ایران با چین و روسیه رزمایش دریایی برگزار می‌کند توافق اتحادیه اروپا بر سر اقدام علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی کرملین: زلنسکی به دعوت پوتین برای سفر به مسکو پاسخ نداده است پاسخ ترامپ به درخواست اردوغان درباره ایران پاکستان: هرگونه استفاده از زور علیه ایران را رد می‌کنیم روبیو: ۴۰ هزار نظامی ما در تیررس موشک‌ها و پهپاد‌های ایران هستند دستیار پوتین: آماده میزبانی از زلنسکی هستیم هاشم الحیدری: حمله به ایران منجر به فوران آتشفشان منطقه می‌شود حزب‌الله عراق درباره مداخله آمریکا در امور داخلی بغداد هشدار داد مقام حزب الله: حمله به ایران آتشفشان منطقه را فعال می‌کند حمایت فرانسه از اقدام خصمانه علیه سپاه پاسداران نشست شورای امنیت سازمان ملل با محوریت جنگ غزه برگزار شد دبیرکل نجبا: در صورت حمله به ایران، عراق تماشاگر نخواهد بود واکنش عراقچی به تهدیدات ترامپ: نیرو‌های مسلح ما انگشت بر ماشه آماده‌اند

استقبال هند از عضویت ایران در سازمان شانگهای

نخست وزیر هند در سخنرانی افتتاحیه اجلاس شانگهای به ایران به عضو عضو جدید و رسمی سازمان شانگهای خوش آمد گفت و از آن استقبال کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۵ - ۱۳ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 04
کد خبر: ۱۹۲۶۹۰

به گزارش راهبرد معاصر، «نارندرا مودی» نخست وزیر هند در سخنرانی افتتاحیه خود در اجلاس شانگهای از ایران به عنوان عضو جدید سازمان شانگهای یاد کرد و به ایران تبریک گفت.

 

نشست ویدئو کنفرانسی سازمان شانگهای به میزبانی هند امروز 4 جولای در حال برگزاری است.

 

برای شرکت در این نشست که برای اولین بار تحت ریاست هند برگزار می‌شود، کشورهای ازبکستان، روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، پاکستان و ایران دعوت شده‌اند.

 

نخست وزیر هند در ادامه افزود: برای مردم ایران و سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور ایران آرزوی بهترینها را دارم چرا که ایران دیگر به طور رسمی به عنوان عضو رسمی سازمان شانگهای پذیرفته می‌شود.

 

نارندرا مودی در ادامه سخنرانی خود به چالشهای جهانی مرتبط با اعضای سازمان شانگهای پرداخت و از امنیت غذایی و بحران سوخت و مساله کشاورزی به عنوان چالشهای اعضا نام برد.

 

وی همچنین از مساله افغانستان به عنوان یکی از نگرانیهای اصلی هند نام برد و از اعضای این سازمان خواست گفت‌وگوهای فراگیری درباره مساله افغانستان داشته باشند.

 

علاوه بر نارندرا مودی در این نشست مجازی «شی جینپینگ» رئیس جمهور چین، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، آیت الله رئیسی رئیس جمهور ایران، «شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان و چند تن از رهبران آسیای مرکزی نیز حضور دارند.

 

روز جمعه دبیرکل سازمان همکاری شانگهای در گفت‌وگوی تلفنی با حسین امیرعبداللهیان وزیر خارجه کشورمان گفت: عضویت کامل ایران در نشست آتی این سازمان رسما اعلام می‌شود و از ۱۳ تیر از همه حقوق کشورهای عضو برخوردار خواهد بود.

 

«ژانگ مینگ»، دبیرکل سازمان همکاری شانگهای نیز در این گفت‌وگو، ضمن ابراز خرسندی از عضویت کامل جمهوری اسلامی ایران در این سازمان، تأکید کرد: عضویت کامل ایران در نشست آتی این سازمان، به صورت رسمی اعلام خواهد شد و از تاریخ چهارم جولای (۱۳ تیرماه) جمهوری اسلامی ایران از همه حقوق مربوط به کشورهای عضو سازمان برخوردار خواهد بود.

 

سازمان همکاری شانگهای یک ساختار بین‌المللی است که در سال 2001 تاسیس یافته و کشورهای ازبکستان، روسیه، قزاقستان، قرقیزستان، چین، تاجیکستان، هند و پاکستان عضو آن هستند.

 

نشست قبلی سازمان همکاری شانگهای ماه سپتامبر سال 2022 در شهر سمرقند برگزار و در پایان آن یادداشت تعهد ایران در رابطه با الحاق آن به این سازمان امضا و همزمان روند عضویت بلاروس آغاز شد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر