عراقچی ژنو را به مقصد تهران ترک کرد انفجار در کلیسای نیویورک ۵ زخمی برجای گذاشت  شروط کلیدی ایران برای مذاکره با آمریکا اعلام شد/ حق غنی‌سازی و محدودیت موضوع هسته‌ای نامزدی «نوری المالکی» برای نخست‌وزیری عراق لغو شد؟ واشنگتن: آزمایش‌های هسته‌ای را از سر خواهیم گرفت آخرین وضعیت مذاکرات هسته‌ای، محور دیدار عراقچی با وزیر خارجه سوئیس عمان: مذاکرات ایران و آمریکا با پیشرفتی ملموس به پایان رسید عراق ۱۵۰ داعشی زیر ۱۸ سال را از سوریه تحویل گرفت جزئیات مهم دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو / تفاهم دوطرف بر روی برخی موضوعات عراقچی: روی یک سری اصول راهنما توانستیم موافقت کلی پیدا کنیم / زمان دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا  دیدار البوسعیدی و گروسی در حاشیه مذاکرات ایران و آمریکا + عکس بقائی: با حسن‌نیت و جدیت در مذاکرات ژنو حضور داریم جزئیات عملیات مشترک حشدالشعبی و ارتش عراق برای تعقیب هسته‌های داعش اذعان سناتور جنگ‌طلب آمریکایی به قدرت نظامی ایران جزئیات دیدار وزیر کشور با سفیر امارات

امیرعبداللهیان با الهام علی‌اف دیدار کرد

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه نشست وزرای خارجه جنبش عدم تعهد در باکو با الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان دیدار و گفت‌وگو کرد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۵ - ۱۴ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 05
کد خبر: ۱۹۲۸۸۶

به گزارش راهبرد معاصر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در نشست وزرای خارجه جنبش عدم تعهد شب گذشته در رأس هیأتی سیاسی وارد باکو پایتخت جمهوری آذربایجان شد، پیش از ظهر امروز (چهارشنبه) ۱۴ تیر ماه در حاشیه این نشست با الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

در این دیدار جیحون بایراموف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان، رضا نجفی معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه، علیرضا حقیقیان دستیار وزیر و مدیرکل اوراسیای وزارت خارجه، سید عباس موسوی سفیر ایران در باکو، محمدصادق فضلی مشاور وزیر و مدیرکل وزارتی و عبدالله نکونام قدیری معاون سخنگو و مدیرکل دیپلماسی رسانه‌ای وزارت امور خارجه نیز حضور داشتند.

 

نشست وزرای خارجه جنبش عدم تعهد صبح امروز به ریاست الهام علی‌اف در باکو آغاز به کار کرد. نشست وزیران خارجه جنبش عدم تعهد (نم) با عنوان «جنبش عدم تعهد: متحد و استوار در مواجهه با چالش‌های نوظهور» به میزبانی جمهوری آذربایجان امروز و فردا چهارشنبه و پنجشنبه ۱۴ و ۱۵ تیر ماه در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان در حال برگزاری است.

 

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه ۱۲ تیر ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره سفر امیرعبداللهیان به باکو برای شرکت در نشست عدم تعهد اظهار داشت: اهمیت اجلاس وزرای خارجه عدم تعهد بر کسی پوشیده نیست. عدم تعهد به عنوان سازمان مهم و ریشه دار دارای اعضای متعدد و نقش مهم و اثرگذار در حوزه‌های مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی است و دارای نقش متنوع در حوزه‌های بین‌المللی است. حضور در اجلاس برای ایران حائز اهمیت است.

 

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی اخیر وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان عنوان کرد: در گفت‌وگوی تلفنی اخیر، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان تأکید زیادی بر ضرورت مشارکت ایران در عالی‌ترین سطح در این اجلاس داشت و هم به دلیل اهمیتی که ایران برای جنبش عدم تعهد قائل است، هم به دلیل اهمیتی که برای روابط دوجانبه با آذربایجان قائل است و هم در پاسخ به دعوت و تأکید همتای آذری برای مشارکت فعال، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در رأس هیأتی در اجلاس شرکت خواهد کرد.

 

وزیر امور خارجه پس از ورود به باکو در توئیتر نوشت: برای شرکت در اجلاس وزرای امور خارجه جنبش عدم‌ تعهد به جمهوری آذربایجان سفر کردم. جنبش عدم‌تعهد با توجه به تنوع کشورهای عضو، یک ظرفیت ویژه در تقویت چندجانبه‌گرایی و هم‌اندیشی برای حل چالش‌های جدید جهانی است. ‏رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین این سفر را فرصتی برای پیگیری و توسعه سیاست همسایگی در منطقه خواند.

 

این نخستین دیدار امیرعبداللهیان با الهام علی‌اف بعد از حمله مسلحانه به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران است. هفتم بهمن ۱۴۰۱ در پی حمله یک فرد مسلح با انگیزه شخصی به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران یکی از کارمندان این سفارتخانه کشته و دو نفر دیگر مجروح شدند. پس از آن دولت این کشور اقدام به تخلیه سفارت این کشور در تهران و بازگرداندن دیپلمات‌های خود به باکو کرد.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران اول دی ماه ۱۴۰۰ نیز سفری یک روزه به باکو داشت. وی در این سفر دوجانبه و رسمی با الهام‌ علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان نیز دیدار و گفت‌وگو کرده بود./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار