امیرعبداللهیان: سفر به باکو فرصتی برای پیگیری و توسعه سیاست همسایگی در منطقه است-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

امیرعبداللهیان: سفر به باکو فرصتی برای پیگیری و توسعه سیاست همسایگی در منطقه است

وزیر امور خارجه سفرش به باکو را فرصتی برای پیگیری و توسعه سیاست همسایگی در منطقه خواند و جنبش عدم تعهد را ظرفیتی ویژه در تقویت چندجانبه‌گرایی و هم‌اندیشی برای حل چالش‌های جدید جهانی برشمرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۳ - ۱۴ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 05
کد خبر: ۱۹۲۸۳۵

به گزارش راهبرد معاصر، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در رأس هیأتی به منظور شرکت در نشست وزرای جنبش عدم تعهد به باکو سفر کرد.

 

نشست وزیران جنبش عدم تعهد (نم) با عنوان «جنبش عدم تعهد: متحد و استوار در مواجهه با چالش‌های نوظهور» به میزبانی جمهوری آذربایجان چهارشنبه و پنجشنبه ۱۴ و ۱۵ تیر ماه در باکو پایتخت جمهوری آذربایجان برگزار می‌شود. وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ضمن شرکت در این نشست و ایراد سخنرانی با برخی همتایان و از جمله همتای آذربایجانی خود دیدار و گفت‌وگو خواهد کرد.

 

وزیر امور خارجه در این باره گفت: برای شرکت در اجلاس وزرای امور خارجه جنبش عدم‌ تعهد به جمهوری آذربایجان سفر کردم.

 

وی امشب در توئیتر در این باره نوشت: جنبش عدم‌تعهد با توجه به تنوع کشورهای عضو، یک ظرفیت ویژه در تقویت چندجانبه‌گرایی و هم‌اندیشی برای حل چالش‌های جدید جهانی است.


‏رئیس دستگاه دیپلماسی همچنین این سفر را فرصتی برای پیگیری و توسعه سیاست همسایگی در منطقه خواند.

 

وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، علاوه بر شرکت و سخنرانی در نشست عدم تعهد، در نشست کمیته فلسطین جنبش عدم تعهد و نشست گروه دوستان منشور هم شرکت خواهد کرد.

 

امیرعبداللهیان اول دی ماه ۱۴۰۰ نیز در سفری دوجانبه به باکو رفت و ضمن دیدار با الهام علی‌اف رئیس جمهور با همتای آذری خود نیز دیدار و گفت‌وگو کرد.

 

نشست کارشناسان ارشد جنبش عدم تعهد نیز طی روزهای دوشنبه و سه‌شنبه ۱۲ و ۱۳ تیر ماه در باکو برگزار شد و «رضا نجفی» معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه در رأس هیأت کارشناسی ایران در این نشست شرکت کرده است.

 

جمهوری آذربابجان در حال حاضر رئیس کنونی جنبش عدم تعهد است و اوگاندا رئیس بعدی این جنبش خواهد بود که از اوایل ژانویه ۲۰۲۴ به مدت سه سال عهده دار ریاست خواهد شد. ونزوئلا هم پیش از جمهوری آذربایجان، ریاست این جنبش را بر عهده داشت.

 

ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه روز دوشنبه ۱۲ تیر ماه در نشست هفتگی با خبرنگاران درباره سفر امیرعبداللهیان به باکو برای شرکت در نشست عدم تعهد اظهار داشت: اهمیت اجلاس وزرای خارجه عدم تعهد بر کسی پوشیده نیست. عدم تعهد به عنوان سازمان مهم و ریشه دار دارای اعضای متعدد و نقش مهم و اثرگذار در حوزه‌های مختلف منطقه‌ای و بین‌المللی است و دارای نقش متنوع در حوزه‌های بین‌المللی است. حضور در اجلاس برای ایران حائز اهمیت است.

 

سخنگوی وزارت خارجه با اشاره به گفت‌وگوی تلفنی اخیر وزرای خارجه ایران و جمهوری آذربایجان عنوان کرد: در گفت‌وگوی تلفنی اخیر، وزیر خارجه جمهوری آذربایجان تأکید زیادی بر ضرورت مشارکت ایران در عالی‌ترین سطح در این اجلاس داشت و هم به دلیل اهمیتی که ایران برای جنبش عدم تعهد قائل است، هم به دلیل اهمیتی که برای روابط دوجانبه با آذربایجان قائل است و هم در پاسخ به دعوت و تأکید همتای آذری برای مشارکت فعال، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه در رأس هیأتی در اجلاس شرکت خواهد کرد.

 

جیحون بایراموف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان چهارم تیر ماه در گفت‌وگوی تلفنی با همتای ایرانی با تأکید بر ارتباط مستقیم طرفین در حوزه‌های مختلف، نسبت به توسعه بیش از پیش مناسبات و حل و فصل برخی مسائل باقیمانده در آینده نزدیک ابراز امیدواری کرد.

 

بعد از حمله هفتم بهمن ماه سال گذشته به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران توسط یک فرد مسلح و با انگیزه شخصی که به کشته شدن یک نفر و زخمی شدن دو تن از کارکنان این سفارتخانه منجر شد، دولت آذربایجان اقدام به تخلیه سفارت خود در تهران کرد و دیپلمات‌های این کشور را به باکو بازگرداند. البته سرکنسولگری این کشور در تبریز همچنان باز است.

 

سخنگوی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در نشست هفتگی با خبرنگاران با ذکر این نکته که هیأت مقدماتی ایران به ریاست معاون امور حقوقی و بین‌المللی در باکو حضور دارد و در آماده سازی اسناد حضور فعالی خواهد داشت، اظهار داشت: دیدار امیرعبداللهیان با همتای آذربایجانی دوجانبه انجام خواهد شد و دیدارهای دیگری هم در حاشیه اجلاس برگزار خواهد شد. فضای مناسبات بین دو کشور با اقدامات دیپلماتیکی که صورت گرفته و تبادل هیأت‌ها، می‌توانیم تأیید کنیم که فضا به نحو قابل توجه و ملموسی مثبت است و سفر وزیر خارجه و دیدارها و گفت‌وگوهایش در باکو می‌تواند شتاب بیشتری به این روند مثبت و رو به رشد در روابط دو کشور ایفا کند./ فارس

ارسال نظر