استاندار ایلام: تردد از مرز مهران به ۲ میلیون نفر رسید وزیر کشور: دولت مصمم است اختیارات لازم را به استانداران تفویض کند پزشکیان: کریدور زنگزور آن چیزی نیست که در خبر‌ها بزرگنمایی شده؛ خواسته‌های ایران رعایت شده است مهاجرانی: حذف ۴ صفر از پول ملی به تصویب دولت رسید/پول اصلی، واحد بزرگتر «تومان» و واحد خُردتر «ِقران» خواهد بود تمدید حکم «علی احمدی» توسط دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام باقری کنی: ایران در جنگ ۱۲ روزه به بازدارندگی فعال دست یافت/ جمهوری اسلامی براحتی از موضوع زنگه‌زور نمی‌گذرد پیام امیر سرلشکر حاتمی به علی لاریجانی ابلاغ آخرین تقسیمات کشوری به استانداران جلسه سران قوا برگزار شد ولایتی: ایران مانع ایجاد کریدور آمریکایی در قفقاز می‌شود/خلع‌سلاح حزب‌الله؛ خوابی است که تعبیر نخواهد شد پزشکیان: بودجه طوری تدوین شود که محرومین بیشتر در توجه باشند انتقاد پزشکیان از پرداخت بی‌ضابطه ردیف‌های دستمزدی به مدیران ناکارآمد برآورد اولیه خسارات ناشی از جنگ ۱۲ روزه؛ ۹۰ درصد از آسیب‌ها مربوط به شهر تهران است سپاه پاسداران: آماده پاسخ پشیمان‌کننده به هرگونه تهدید و تعرض آمریکا و اسرائیل هستیم کشف بزرگ‌ترین محموله سلاح آمریکایی در شرق ایران/ دست موساد قطع شد

عزیزی: با استفاده از ظرفیت‌های سازمان شانگهای قدرت بزرگی در برابر توسعه‌طلبی‌های ناتو خواهیم بود

نائب رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس گفت : مهم‌ترین دستاورد پیمان شانگهای، خارج شدن ایران از انزوایی است که کشورهای غربی به دنبال آن بودند لذا با استفاده از ظرفیت‌های سازمان شانگهای، قدرت بزرگی در برابر توسعه‌طلبی‌های ناتو خواهیم بود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۹ - ۱۵ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 06
کد خبر: ۱۹۳۰۷۲

به گزارش راهبرد معاصر، ابراهیم عزیزی، نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی، با اشاره به عضویت رسمی ایران در سازمان همکاری شانگهای گفت: یکی از اقدامات قابل تقدیر دولت سیزدهم در حوزه دیپلماسی فعال همین عضویت در سازمان همکاری شانگهای است.

 

وی افزود: اساسا پیوستن ایران به پیمان‌های مهم به ویژه پیمان شانگهای و بریکس چند دستاورد بنیادی دارد. مهم‌ترین دستاورد این پیمان، خارج شدن ایران از آن انزوایی است که مدت‌ها پیش کشورهای غربی و آمریکایی‌ها به دنبال آن بودند. آن‌ها با همه‌ی ابزارها و اعمال قدرت و نفوذی که بر کشورها داشتند نتوانستند کاری از پیش ببرند و این پروژه‌ای که طراحی کرده بودند، شکست سنگینی خورده‌ است.

 

عزیزی در ادامه گفت: وقتی کشوری مثل ایران بعد از سال‌ها فشار اقتصادی و سیاسی، به عنوان یک عضو شانگهای پذیرفته می شود، نشان‌دهنده‌ آن است که اساسا استراتژی دشمن که همان تحریم است، راه به جایی نبرده است. پروژه تحریم یک پروژه شکست خورده است و اروپایی ها و آمریکایی‌ها باید برای همیشه بدانند که حتی تحریم در میدان بین المللی هم شکست خورده است.

 

وی افزود: ظرفیت‌های مشترک بسیاری بین ایران و اعضای شانگهای وجود دارد که هم در جهت پیشرفت و شکوفایی کشورمان و هم در جهت بهره‌گیری کشورهای عضو شانگهای می‌تواند دستاورد اقتصادی قابل ملاحظه‌ای داشته باشد. البته باید این موضوع را در نظر داشته باشیم که شانگهای یک پیمان امنیتی بوده، اما امروز رویکرد خود را از امنیتی به اقتصادی تبدیل کرده است و این نشان دهنده ظرفیت‌های مشترک بسیار زیاد اقتصادی، بین اعضای شانگهای است.

 

نماینده مردم شیراز در ادامه گفت: پروژهای بزرگ و زیربنایی زیادی در کشور وجود دارد که این پروژه‌ها در واقع چنانچه با مجموعه شانگهای بتواند یک مدل اجرایی درستی را ترسیم کنند و در کوتاه‌ترین زمان با توجه به تمایل کشورهای عضو شانگهای به سرعت به بهره برداری برسد. در حوزه‌های مختلف اقتصادی می‌توانیم با اعضای شانگهای فرصت‌های اقتصادی مشترک بسیاری را ایجاد کنیم. همچنین کریدورهای شمال - جنوب با ظرفیت‌های شانگهای را می‌توانیم به بهره‌برداری برسانیم.

 

وی یادآور شد: با ارتباط‌هایی که در شانگهای ایجاد می شود می‌توانیم موازنه‌ای در برابر نفوذ آمریکا و سازمان ناتو، با رشد و پیشرفت اقتصادی ایجاد کنیم چراکه اگر کشورهای عضو شانگهای از ظرفیت های مشترک خود در جهت هم افزایی استفاده کنند، در برابر قدرت های بزرگ ایستادگی کرده‌اند.

 

نایب رئیس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، تاکید کرد: اگر از ظرفیت‌های سازمان همکاری شانگهای بهره ببریم می توانیم قدرت بزرگی در مقابل توسعه طلبی‌های ناتو باشیم./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار