نامه نماینده ایران به شورای امنیت درباره تهدیدات ترامپ عوامل شهادت بسیجی «امین ضیایی» دستگیر شدند دستور پزشکیان برای انتشار مشخصات جانباختگان ناآرامی‌های اخیر هشدار سخنگوی سپاه به آمریکایی‌ها: برای همه سناریوهایتان برنامه داریم خنثی‌سازی توطئه ناامنی در خراسان جنوبی شمخانی: پاسخ به اقدام نظامی آمریکا بی‌سابقه خواهد بود توضیح سخنگوی دولت درباره گرفتن خسارت حوادث اخیر از سلبریتی‌ها + جزئیات ضرب‌الاجل یک هفته‌ای عارف درباره خسارات جنگ ۱۲ روزه و حوادث اخیر پزشکیان: قدرت خرید دهک‌های یک تا هفت بهبود یافته است بررسی صلاحیت نامزد‌های انتخابات شورا کلید خورد / ۱۵ درصد داوطلبان زن هستند ولایتی: ترامپ از ترس شکست به سرعت تسلیم می‌شود تدوین برنامه اصلاح نظام اداری با ۶ محور و ۴۸ برنامه پزشکیان: آمریکا و اروپا نگران مردم ایران نیستند/ تا زمانیکه مردم با ما باشند، حل مسائل ممکن خواهد بود عارف: هدف از اصلاحات ساختاری، تثبیت نسبی ارز، رسیدن به رشد قابل قبول و مهار تورم است وزیر کشور: دشمن اعتراضات مردم را به آشوب و اقدامات تروریستی تبدیل کرد

زمان انتخاب رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در مجلس

احسان ارکانی با بیان اینکه رئیس کمیسیون اصل نود هفته آینده در جلسه علنی انتخاب می‌شود، توضیحاتی درباره روند انتخابات هیئت رئیسه این کمیسیون ارائه کرد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۳ - ۱۷ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 08
کد خبر: ۱۹۳۲۱۸

به گزارش راهبرد معاصر، احسان ارکانی عضو کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی درباره زمان انتخاب رئیس این کمیسیون گفت: سال گذشته در تاریخ 25 تیرماه رئیس کمیسیون اصل نود با رأی نمایندگان در جلسه علنی انتخاب شد و رئیس کمیسیون برای اجلاسیه چهارم هم در هفته آینده در تاریخ 25 تیر یا کمی دیرتر برگزار می‌شود.

 

وی درباره روند انتخابات هیئت رئیسه کمیسیون اصل نود، گفت: حداقل 2 نفر از بین 8 عضو اصلی کمیسیون، توسط هیئت رئیسه برای ریاست کمیسیون به جلسه علنی معرفی می‌شوند و نمایندگان نیز با رأی خود یک نفر را انتخاب می‌کنند.

 

عضو کمیسیون اصل نود مجلس ادامه داد: پس از انتخاب رئیس در جلسه کمیسیون با رأی اعضا نواب، دبیران و سخنگوی کمیسیون انتخاب می‌شوند.

 

ارکانی در پاسخ به این پرسش که تا کنون چه کسانی برای ریاست کمیسیون اصل نود کاندید شده‌اند،گفت: از آنجایی که هنوز زمان برای ثبت‌نام کاندیداها اعلام نشده نمی‌توان به صورت قطعی گفت که چه کسانی ثبت‌نام کرده‌اند اما احتمالا آقای پژمانفر که رئیس فعلی کمسیون هستند برای ریاست مجدد ثبت ‌نام کند.

 

کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی یکی از کمیسیون‌های تخصصی پارلمان است که وظیفه محول شده به قوه مقننه در اصل نودم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران را پیگیری می‌کند.

 

اختیارات کمیسیون اصل 90 مجلس

سامان دادن و کارآمدسازی مجلس و نمایندگان، بررسی طرزکار قوای مجریه و قضائیه و مجلس براساس برنامه‌های مدون سالانه و مصوب کمیسیون، رسیدگی به شکایت‌های مربوط به طرز کار مجلس، قوه مجریه و قوه قضایی، مطالبه پاسخ کافی از مجلس، قوه مجریه و قوه قضائیه، ارائه و اعلام نتیجه رسیدگی کمیسیون به اشخاص ذی‌نفع، اعلام نتیجه رسیدگی کمیسیون به عموم در مواردی که مربوطه به عموم باشد، ارائه و اعلام نتیجه رسیدگی‌ کمیسیون به‌ مجلس در مورد گزارش‌های قرائت شده‌ کمیسیون‌های تخصصی از تریبون مجلس‌حسب تقاضای‌آن کمیسیون مکاتبه با قوای سه‌گانه، وزارتخانه‌ها، ادارات، بنیادها، نهادهای انقلابی، شرکت‌های دولتی و مؤسساتی که به نحوی از انحاء به یکی از قوای فوق‌الذکر مرتبط هستند و نیز مراجعه به آنها، اعلام تخلف مسئولین دستگاه‌ها به مراجع صالحه قضایی جهت پیگیری و اعمال مجازات‌های قانونی، اعزام بازرس یا بازرسان جهت انجام تحقیق و بررسی شکایات، اعلام تخلف عملی دستگاه‌ها به مراجع صالحه قضایی برای رسیدگی خارج از نوبت، اقدام قانونی نسبت به گزارش نهایی تحقیق و تفحص‌ها، ارائه گزارش‌هایی که مربوط به عموم باشد به هیأت‌رئیسه مجلس و قرائت آن در جلسه علنی مجلس، تقاضای انجام بازرسی فوق‌العاده از سازمان بازرسی کل کشور، عضویت دو نفر از اعضاء کمیسیون در هیئت مرکزی نظارت بر امر انتخابات شوراهای اسلامی کشوری از جمله اختیارات این کمیسیون است.

 

رئیس کمیسیون اصل 90 چگونه انتخاب می‌شود؟

براساس آئین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی هر کدام از اعضای ثابت کمیسیون اصل 90 می‌توانند برای ریاست این کمیسیون کاندیدا شوند.رئیس این کمیسیون طبق نظر اکثریت اعضا، و با پیشنهاد هیئت رئیسه پارلمان با رأی نمایندگان برای مدت یک سال در جلسه علنی انتخاب می‌شود./ تسنیم

ارسال نظر