ایران اتهامات آمریکا و رژیم اسرائیل را درباره نقش ایران در سوریه رد کرد گفت و گوی ترامپ با نتانیاهو درمورد مذاکرات هسته‌ای با ایران ابراز خرسندی قطر از تداوم مذاکرات ایران و آمریکا علت درگذشت پاپ فرانسیس مشخص شد وضعیت فاجعه‌بار نوار غزه از زبان سخنگوی دبیرکل سازمان ملل رجزخوانی جدید نتانیاهو: ما حملات گسترده‌ای علیه دشمن انجام می‌دهیم / پاسخ ما به حوثی‌ها کوبنده خواهد بود پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد مقام آمریکایی: پیشرفت بسیار خوبی در دور دوم مذاکرات داشتیم الخزعلی: الجولانی احتمال دارد در عراق بازداشت شود عراقچی: در صورت تداوم واقع‌بینی و حسن نیّت، امکان حصول نتیجه وجود دارد بیانیه وزارت خارجه درباره پایان دور دوم گفت‌و‌گو‌ها در رم آمریکا: اوکراین وارد ناتو نخواهد شد بیانیه وزارت خارجه عمان در پایان گفت‌و‌گو‌های رم عراقچی: هنوز برای ورود آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به مذاکرات زود است بقایی: حفظ داشته‌های فنی و هسته‌ای ایران یک «باید» است

اعتراف اوکراین به انفجار پل کریمه

معاون وزیر دفاع اوکراین در پیامی اعتراف کرد که کی‌یف در انفجار پل کریمه در پاییز ۲۰۲۲ نقش داشته است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۵۰ - ۱۸ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 09
کد خبر: ۱۹۳۴۶۳

به گزارش راهبرد معاصر، «هانا مالیار» معاون وزیر دفاع اوکراین روز گذشته (شنبه) در پیامی که در صفحه تلگرام خود منتشر کرد، تصریح کرد که پل کریمه که چهار سال پس از الحاق کریمه به مسکو در سال ۲۰۱۴ افتتاح شد، با هدف مختل شدن خطوط تدارکاتی روسیه هدف قرار گرفت.

 

بنا بر گزارش وب‌سایت «بیزنس اینسایدر»، مالیار در پیامی نوشت که روز شنبه (هشتم ژوئیه، ۱۷ خرداد ماه) نمایانگر ۲۷۳ روز از «اولین حمله» به پل کریمه است که «با هدف شکستن لجستیک روس‌ها» صورت گرفت.

 

طبق این گزارش، مسئولیت اوکراینی در حمله اکتبر ۲۰۲۲ به پل کریمه در حقیقت یک راز آشکار بود.

 

پاییز سال گذشته، روزنامه آمریکایی «نیویورک‌تایمز» تحقیقی را منتشر کرد که عنوان آن این بود: «چطور اوکراین یک پل کلیدی روسیه را منفجر کرد». این تحلیل توضیح داده بود که چطور عوامل اوکراینی یک کامیون را با مواد منفجر پر کردند و زمانیکه این کامیون به اواسط پل رسید، منفجر شد و در نتیجه آن چهار نفر جان باختند و زیرساخت این پل به شدت آسیب دید.

 

«ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه در همان هنگام، این اقدام اوکراین را یک اقدام تروریستی توصیف کرد.

 

علی‌رغم آن‌که پیش از این مقام‌های اوکراینی به طور مستقیم مسئولیت این اقدام تروریستی را برعهده نگرفته بودند اما به طور غیرمستقیم به آن اشاره‌هایی کردند.

 

«میخائیلو پودولیاک» مشاور «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین در اکتبر سال گذشته در شبکه توییتر خود نوشت: «هرچه غیرقانونی است باید تخریب شود. هرچه به سرقت می‌رود باید به اوکراین بازگردانده شود. هر چیزی که توسط روسیه اشغال شده است باید اخراج شود».

 

از طرف دیگر، مسکو عوامل اطلاعاتی ارتش اوکراین را مسئول این حمله دانست و در پاسخ به آن دست به موجی از حملات به تأسیسات انرژی و برخی زیرساختهای مهم در اوکراین زد.

 

روسیه در طول جنگ با اوکراین از این پل برای انتقال تجهیزات نظامی ارتش خود استفاده می‌کرد. ساخت این پل در سال ۲۰۱۴ آغاز و در سال ۲۰۱۸ توسط پوتین افتتاح شد. شبه جزیره کریمه در سال ۲۰۱۴ به خاک روسیه ملحق شد./ فارس

ارسال نظر