فرمانده سابق ترویست‌های «سنتکام»؛ باید در برجام می‌ماندیم-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

فرمانده سابق ترویست‌های «سنتکام»؛ باید در برجام می‌ماندیم

فرمانده سابق نظامیان تروریست آمریکایی در منطقه غرب آسیا (خاورمیانه) گفت،خروج این کشور از برجام کاری اشتباه بود.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۹ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 15
کد خبر: ۱۹۳۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، «جوزف ووتل» روز پنجشنبه در مصاحبه با شبکه خبری «سی‌ان‌ان» گفت، خروج دولت آمریکا از برجام خطا بوده و این‌ را به مقامات دولت گوشزد کرده بود.

 

ووتل که از مارس ۲۰۱۶ تا مارس ۲۰۱۹ فرماندهی نیروهای تروریست‌های ارتش آمریکا در خاورمیانه (سنتکام) را بر عهده داشت، در پاسخ به این سوال که بزرگ‌ترین نگرانی بین‌المللی او چیست، مدعی شد:‌ «قطعاً فکر می‌کنم باید تهدیدی که از ایران نه تنها متوجه ما، بلکه متوجه متحدان منطقه‌ای ما در خاورمیانه نیز هست، جدی بگیریم. بنابراین این حوزه‌ای است که به‌عنوان فرمانده سنتکام زمان زیادی برای مطالعه بر روی آن صرف کرده‌ام و همچنان نیز به آن فکر می‌کنم».

 

ووتل در پاسخ به این سوال که آیا به عقیده او خروج آمریکا از «برنامه جامع اقدام مشترک» (برجام) کاری اشتباه بود گفت:‌ «در همان زمان با وزیر امور خارجه مشورت کردم و گفتم که باید در توافق بمانیم ولی [خروج از آن] تصمیم رئیس‌جمهور بود و بنابراین ما هم این سیاست را پیش بردیم».

 

در ادامه مجری برنامه پرسید، آیا دستور ترامپ به خروج نیروهای آمریکایی از سوریه بدون مشورت با او اشتباه بود؟ ووتل در پاسخ مدعی شد: «من این عبارت را به‌کار نمی‌برم که این کار اشتباه بود. اما با آنچه درخصوص این سازمان می‌بینیم باید فشار را بر روی آن‌ها حفظ کنیم. ما این [درس] را در هفده هجده سال اخیر یاد گرفته‌ایم زمانی که با گروهی تروریستی مواجه می‌شویم، کافی نیست که عملیات نظامی را بر آن‌ها متمرکز کنیم و بعد بگذاریم بروند. باید فشاری ثابت را بر روی آن‌ها نگه‌داریم و این اعتقاد من بود که باید فشار را بر روی گروه‌هایی مانند داعش حفظ کنیم تا اطمینان یابیم خود را احیاء نمی‌کنند و بازنمی‌گردند».

 

وی در حالی این سخنان را بیان کرد که «محمد البلداوی» نماینده ائتلاف «البناء» در پارلمان عراق اسفند سال گذشته درباره توطئه جدید آمریکا در این کشور برای حمایت از داعش هشدار داد.


همچنین گزارش ‌ها نشان می دهند با وجود ادعای مقامات واشنگتن در خصوص عدم اطلاع از فعالیت تروریست ‌های بعثی-تکفیری داعش، سیا از دو سال قبل به آموزش این نیروها در اردوگاهی در اردن مبادرت کرده بود.

 

همچنین در افشاگری های «ادوارد اسنودن» پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا علیه دستگاه های اطلاعاتی این کشور، در این باره می گوید: «سازمان‌های اطلاعاتی آمریکا، انگلیس و رژیم صهیونیستی در شکل‌ گیری گروه موسوم به دولت اسلامی عراق و شام -داعش- نقش داشتند و در عملیاتی با نام «لانه زنبور» گروه داعش را تشکیل دادند».

 

ووتل در پاسخ به این سوال که مردم آمریکا تا چه زمانی باید شاهد این جنگ‌های بی‌پایان آمریکا باشند مدعی شد: «این انتخاب ما نبود که داعش چنین تهدیداتی را در سوریه و عراق علیه ما ایجاد کند و ما مجبور بودیم واکنش نشان دهیم. مأموریت ما در آن زمان این بود که خلافت را شکست دهیم و این چیزی بود که بر آن تمرکر داشتیم. موضوع فقط انجام عملیات نظامی نبود بلکه باید فشار را بر روی آن‌ها حفظ می‌کردیم تا خود را دوباره احیاء نکنند».

 

سپس مجری برنامه وجود فساد در میان سربازان دریایی نظیر آزار جنسی، مصرف کوکائین و الکل را مطرح کرد و از ووتل خواستار توضیح در این‌باره شد. ووتل گفت: «اقداماتی که فرمانده نیروها در این باره انجام می‌دهد بسیار درست است که آن را بررسی می‌کند. آن‌ها دریافتند که افزایشی در این زمینه (فساد در نیروها) در طول سال‌های مختلف وجود دارد».

 

وی افزود: «پرسنل ارتش باید بر وظیفه‌ای که دارند تمرکز کنند و وارد چنین حیطه‌هایی نشوند».

 

منبع: فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده