به گزارش راهبرد معاصر؛ «محمد مهدی برادران» در دومین همایش صنعت لبنیات و صنایع وابسته با بیان اینکه امنیت غذایی و تامین غذای سالم و با کیفیت از اهمیت بسیاری برخودار است، افزود: برای تامین امنیت غذایی باید به سلامت و کیفیت مواد غذایی توجه شود.
معاون وزیر صمت با بیان اینکه انتظار ما از صنعت، ارتقای بهره وری در قالب تولید انبوه، تسهیل تامین مواد اولیه و بازار رقابتی است، اظهار داشت: خروجی صنعت باید قیمت رقابتی، کیفیت مناسب بهداشتی و تنوع سبد محصول باشد.
وی با بیان اینکه لبنیات سهم ۲۲ درصدی در صنایع غذایی کشور دارد، خاطرنشانکرد: سال گذشته میزان صادرات لبنیات ۷۱۷ میلیون دلار بود که در مقایسه با سال پیش از آن ۴۵ درصد رشد داشته است.
برادران با اشاره به اینکه اکنون نزدیک به ۵۷۵ واحد صنعتی کوچک و بزرگ در صنعت لبنیات فعالیت میکنند، اضافهکرد: ظرفیت اسمی ثبت شده این واحدها ۱۳ میلیون تن با سرمایهگذاری ۷۰ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۴۲ هزار نفر است، اما اکنون این صنعت فقط با ۶.۵ میلیون تن ظرفیت کار میکند.
وی گفت: در حال حاضر شیر پاستوریزه ۳۰ درصد، پنیر ۲۵ درصد، انواع ماست ۲۰ درصد، شیر خشک ۱۲ درصد، دوغ چهار درصد و بستنی، خامه، کره و کشک هشت درصد از تولید صنایع لبنی را به خود اختصاص داده است.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت تصریحکرد: در اکثر کشورها اگر یک واحد لبنی پروانه بهره برداری دریافت کند، گاهی تا ۷۰۰ نوع محصول میتواند تولید کند؛ بنابراین ایده آل است صنعت ما به این سمت حرکت کند.
به گفته وی، اگر قرار بر نظارت های تکمیلی توسط سایر دستگاه ها باشد، باید در چارچوب یک تفاهمنامه یا سند باشد تا از بروکراسی های متعدد بین دستگاهی جلوگیری شود.
برادران با اشاره به اینکه اگر زنجیرههایی را به صورت ناقص ایجاد کنیم، ما را از نوآوری و بهرهوری دور میکند، گفت: توجه به محصولات اقتصادی برای طبقاتی که هزینه کمتری برای لبنیات پرداخت می کنند، باید مورد توجه قرار گیرد.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت، به دغدغههای رفع تعهدات ارزی برای صادرات محصولات مختلف اشاره کرد و افزود: در حوزه صادرات دغدغه رفع تعهدات ارزی داریم و درخواست خود را به بانک مرکزی ارائه داده ایم تا در ارتباط با برخی کشورها رفع تعهدات ارزی انجام شود./ایرنا