دیدار علی لاریجانی با وزیر دفاع سعودی؛ خالد بن سلمان/گفت‌و‌گو پیرامون تحولات منطقه‌ای و تلاش‌ها برای تقویت امنیت و ثبات رایزنی وزیران خارجه آمریکا و فرانسه درباره ایران رئیس سازمان انرژی اتمی: سفر به وین با دستاورد‌های مهم به پایان رسید نتانیاهو: با ترامپ در کاخ سفید دیدار خواهم کرد رویترز: اولین بسته‌های کمک تسلیحاتی آمریکا تحت ریاست ترامپ به اوکراین ارسال می‌شود دبیرکل سازمان ملل: هنوز فرصت برای جلوگیری از فعال‌سازی مکانیزم ماشه وجود دارد جزئیات دیدار لاریجانی با ولیعهد عربستان سعودی سفیر ایران: به موضع ایروان و باکو درباره عدم تغییر مرز‌ها و حضور نیرو‌های خارجی اعتماد داریم آمریکا تحریم‌های جدید مرتبط با ایران اعمال کرد حمله جنگنده‌های اسرائیل به بندر الحدیده یمن اعلام ملاحظات ایران درمورد بیانیه دوحه راجع به تجاوز اسرائیل به قطر عراقچی: کشور‌های اسلامی و منطقه به شکل ملموس تهدید اسرائیل را حس کرده‌اند بیانیه پایانی نشست دوحه: همبستگی مطلق با قطر/هشدار نسبت به پیامد‌های هرگونه تصمیم اسرائیل برای الحاق بخشی از سرزمین‌های اشغالی عراقچی: کشور‌های اسلامی تهدیدات اسرائیل را به‌طور ملموس احساس کردند شورای همکاری خلیج فارس: مکانیزم دفاعی مشترک را فعال می‌کنیم

نقض آتش بس ادامه دار ارمنستان و جمهوری آذربایجان

تنش‌های مرزی و نقض آتش بس ادامه دار نیرو‌های ارمنستان و جمهوری آذربایجان چند مجروح برجای گذاشت.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۴ - ۲۱ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 12
کد خبر: ۱۹۴۱۳۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ در ادامه تنش‌های مرزی بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان دو طرف روز چهارشنبه همدیگر را به آتش پراکنی علیه هم متهم کردند.

«رادیو ارمنستان» در این زمینه گزارش کرد که در ۲۴ ساعت گذشته ۲ نظامی این کشور در جریان تیراندازی نیرو‌های جمهوری آذربایجان در منطقه «شوشا» واقع در قره باغ کوهستانی مجروح شدند. وزارت دفاع ارمنستان حال این دو را نسبتا خوب توصیف کرد.

این در حالی است که وزارت دفاع جمهوری آذربایجان با رد ادعای ایروان مدعی نقض آتش بس از طرف مقابل شد.

به گزارش خبرگزاری «آذرتاج» وزارت دفاع جمهوری آذربایجان اعلام کرد که نیرو‌های ارمنستان مستقر در مرز و مکان استقرار صلحبانان روس در چند نوبت با سلاح‌های مختلف به سمت نیرو‌های جمهوری آذربایجان تیراندازی کردند. اقدام ارمنستان با آتش به موقع نیرو‌های جمهوری آذربایجان متوقف شد.

این دو کشور شوروی سابق برای کنترل قره باغ، در دهه نود میلادی و بار دیگر در سال ۲۰۲۰ باهم جنگیدند. ۶ هفته نبرد درنوامبر ۲۰۲۰ با آتش‌بسی با حمایت روسیه به پایان رسید و طی آن ارمنستان بخش‌هایی از اراضی را که برای چندین دهه تحت کنترل خود داشت، واگذار کرد.

روز سه شنبه نیز جمهوری آذربایجان تنها جاده‌ای که منطقه قره باغ کوهستانی را به ارمنستان وصل می‌کرد با ادعای قاچاق کالا به طور موقت بست.

مرزبانی جمهوری آذربایجان، صلیب سرخ ارمنستان را به قاچاق کالا متهم کرده است. مرزبانی جمهوری آذربایجان اعلام کرد: «گذر از ایست بازرسی لاچین به‌طور موقت متوقف شده تا تحقیقات در مورد استفاده از خودرو‌های پزشکی صلیب سرخ ارمنستان برای "قاچاق" انجام شود.»

جمهوری آذربایجان در ماه آوریل یک نقطه مرزی را در ورودی مسیر لاچین ایجاد کرد و این مسئله اتهامات ارمنستان مبنی بر محاصره قره باغ را تشدید کرد.

ارمنستان و جمهوری آذربایجان باوجود ماه‌ها مذاکره و پادرمیانی روسیه و اتحادیه اروپا کماکان باهم اختلاف دارند و هیچ طرف از مواضع خود کوتاه نمی‌آید. / فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار