قائم‌پناه: برای همه استان‌ها الگوی مشخص مصرف آب و انرژی تعیین می‌شود بقائی خطاب به گوترش: چرا از نام بردن دو عامل اصلی نسل‌کشی و جنایات جنگی خودداری می‌کنید؟ انهدام یک فروند پهپاد در بندر امام خمینی دومین سوءقصد به ماموران فراجا در ایرانشهر/ یک پلیس شهید شد بروجردی: ممکن است اسرائیل به جنگ با ایران ورود کند نماینده مجلس: فتنه تعطیلی مجلس با هوشیاری ملت خنثی شد تسلیت عراقچی به خانواده‌های قربانیان زلزله ژاپن تکذیب حمله آمریکا به بندر عباس جزئیات حمله موشکی بامداد امروز آمریکا به شهرستان بوشهر جزئیات حمله به یک کشتی باربری در محدوده خزر شهر فریدون‌کنار فرمانده کل ارتش: تا آخرین نفس از خاک پاک ایران و استقلال کشور، دفاع خواهیم کرد سپاه: کشته شدن عامل تروریستی وابسته به گروه‌های تجزیه طلب در بوکان شهادت ۴ پاسدار ایرانی در حمله آمریکا به کربلا + اسامی نوار مرزی پیرانشهر کجاست و چرا امروز هدف حمله آمریکا قرار گرفت؟ فوری | تغییر ساعت کاری ادارات قم ابلاغ شد / دورکاری برای جبران کسری ساعت + جزئیات

نشست خبری روسای جمهور ایران و کنیا

نشست خبری روسای جمهور ایران و کنیا نشست خبری آیت الله رئیسی و ویلیام سامویی روتو روسای جمهور ایران و کنیا برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۱۳ - ۲۱ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 12
کد خبر: ۱۹۴۱۵۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ نشست خبری آیت الله سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان و ویلیام سامویی روتو، رئیس جمهور کنیا برگزار شد.

رئیسی در این نشست با بیان اینکه دست همه دولت‌های آفریقا را به گرمی می‌فشاریم، گفت: همکاری جمهوری اسلامی ایران با قاره آفریقا و کنیا ریشه تاریخی دارد و معتقدیم این روابط می‌تواند بین دو ملت اسران و کنیا روزبه‌روز توسعه پیدا کند. 

رئیس جمهور اضافه کرد: قاره آفریقا، قاره ظرفیت‌هاست. نگاه ایران به آفریقا، نگاه کشور‌های دارای ظرفیت، استعداد، منابع طبیعی و معدنی است. ما هم دارای ظرفیت‌های بسیاری هستیم. تبادل این ظرفیت‌ها می‌تواند به ارتقای دو کشور کمک کند. 

وی افزود: به برکت انقلاب اسلامی و رهنمود‌های رهبری، ایران توانسته است در مقابل تحریم‌ها و تهدید‌ها ایستادگی کرده و در عرصه‌های مختلف علمی و فناوری و اقتصادی پیشرفت کند. 

رئیسی اضافه کرد: ما امروز در حوزه مواد پتروشیمی، کشاورزی، علم و فناوری، دارای تجربیاتی هستیم که از حوزه‌های مهم همکاری بین ما در حوزه دارو و تجهیزات پزشکی است. همچنین در حوزه شیلات هم می‌توان همکاری خوبی با کنیا داشته باشیم. 

رئیسی با بیان اینکه معتقدیم همکاری‌های ما خاص دو کشور نخواهد بود، تصریح کرد: همچنان که ایران اسلامی با کشور‌های حوزه خلیج فارس و آسیای میانه همکاری دارد، کنیا هم با کشور‌های شرق آفریقا ارتباط دارد و ارتباط دو کشور زمینه این همکاری‌ها را نیز فراهم خواهد کرد. 

رئیس جمهور ادامه داد: این سفر که نقطه عطفی در روابط ما است، می‌تواند بازار خوبی برای محصولات ایران در کنیا و شرق آفریقا ایجاد کند. در تبادلات و گفتگو‌هایی که با رئیس جمهور کنیا داشتیم، روسای جمهور دو کشور باید زمینه را برای گسترش روابط دوکشور فراهم کند. 

رئیسی بیان کرد: موضع مشترک ما در زمینه مبارزه با مواد مخدر، حوزه‌ای است که ما می‌توانیم در همکاری داشته باشیم. هیچ مانعی بر سر توسعه روابط نمی‌بینیم. این امر می‌تواند به گسترش و توسعه روابط کمک کند.

وی ضمن قدردانی از استقبال دولت و مردم کنیا، اظهار کرد: به زودی می‌توانیم رئیس جمهور کنیا را در تهران میزبانی کنیم و امیدوارم شاهد توسعه روزافزون روابط با کنیا باشیم و امیدواریم رابط به سطح قابل قبولی توسعه یابد.

 

رئیسی در سخنانی با قدردانی از میزبانی دولت و مردم کنیا، ابراز امیدواری کرد که شاهد توسعه بیش از پیش روابط تهران و نایروبی باشیم.

 

رئس جمهور کنیا: کنیا با آغوش باز تجار و سرمایه گذاران ایرانی را می‌پذیرد

«ویلیام سامویی روتو» رئیس جمهور کنیا نیز در این نشست خبری در سخنانی با اشاره به بخشی از توافقات ایران و کنیا اظهار کرد: توافق شده است که ایران کارخانه مونتاژ خودرو در کنیا راه اندازی کند و خودرو‌های ایرانی را که اسامی سواحیلی نیز بر آن‌ها گذاشته شده را در کنیا تولید کند.

وی افزود: امروز پنج یادداشت همکاری در زمینه ارتباطات و اطلاعات، شیلات، بهداشت و دام‌پروری و ... بین ایران و کنیا امضا شد.

روتو بیان کرد: امروز پنج یادداشت همکاری در زمینه ارتباطات و اطلاعات، شیلات، بهداشت، دام‌پروری و سرمایه گذاری بین ایران و کنیا امضا شد.

رئیس جمهور کنیا با تاکید بر اینکه آغوش این کشور برای سرمایه‌گذاران و تجار ایرانی باز است، افزود: کنیا فضای مناسبی را برای آن‌ها ایجاد خواهد کرد.

روتو با ابراز امیدواری از همکاری با ایران در زمینه ایجاد کارخانه مونتاژ خودرو در این کشور اظهار کرد: اطمینان دارم که این پروژه‌ها متوقف نخواهند بود.

رئیس جمهور کنیا سفر آیت الله رئیسی به نایروبی را بسیار مثمرثمر و فرصت فوق‌العاده‌ای برای کشورش دانست که سبب تقویت پیوند‌های دوستی و همبستگی میان دو کشور و دو ملت ایران و کنیا می‌شود./باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار