ارائه اطلاعات دقیق 500 هزار مسکن خالی به سازمان مالیاتی-راهبرد معاصر
عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز

ارائه اطلاعات دقیق 500 هزار مسکن خالی به سازمان مالیاتی

عضو کمیسیون عمران مجلس از ارائه اطلاعات پالایش‌شده و دقیق 500 هزار واحد مسکونی خالی برای اخذ مالیات به سازمان امور مالیاتی خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۴ - ۲۷ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 18
کد خبر: ۱۹۵۱۴۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ بیش از یک سال از تصویب قانون مالیات بر خانه‌های خالی می‌گذرد که طبق گفته نمایندگان این قانون به‌طور کامل اجرا نمی‌شود. نمایندگان عنوان می‌کنند که با وجود اینکه تعداد خانه‌های خالی در کشور حدود 2 میلیون واحد است، اما از کمتر از 100 هزار واحد آن مالیات اخذ می‌شود.

تعدادی از نمایندگان فقدان بانک اطلاعاتی درباره خانه‌های خالی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ علت اصلی اجرای ضعیف قانون اخذ مالیات بر خانه‌های خالی می‌دانند.

سیدالبرز حسینی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در گفت و گو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، ضمن اشاره به این مطلب گفت: لازمه اجرای قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی این است که ما بدانیم چه تعداد واحد مسکونی خالی داریم و اینها چگونه مدیریت می‌شوند.

وی افزود: مالیات بر خانه‌های خالی به‌گونه‌ای جا افتاده بود که گویا یکی از پایه‌های درآمد مالیاتی خانه‌های خالی هستند. البته من نمی‌خواهم درآمد حاصل از این بخش را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ انکار کنم، اما قانون در این حوزه اگر درست اجرا می‌شد، خانه‌های خالی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به سمت عرضه شدن هدایت می‌کرد و درآمد چندانی برای دولت نداشت.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: روح قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی تنظیم‌گری در بازار مسکن است و در اجرای این قانون، وزارت راه و شهرسازی با همکاری دیگر دستگاه‌ها همچون شهرداری‌ها، ثبت اسناد و املاک کشور، اطلاعات مربوط به خانه‌های خالی را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ به‌طور دقیق در سامانه تعریف‌شده برای این منظور بارگذاری کند و همان‌طور که گفتم دستگاه‌های مرتبط با این حوزه هم باید همکاری لازم را با وزارت راه و شهرسازی داشته باشند.

حسینی خاطرنشان کرد: یک آمار از خانه‌های خالی که حدود 2 میلیون واحد مسکونی بود ارائه شده که آمار واحدهای مسکونی خالی صحت ‌سنجی‌ و پالایش‌شده در این میان حدود 500 هزار واحد مسکونی است که این آمار به سازمان امور مالیاتی برای اخذ مالیات ارائه شده است.

وی افزود: ما باید بپذیریم که اجرای قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی زمان‌بر است و تا زمانی که دستگاه‌ها برای ارائه و صحت سنجی اطلاعات مربوط به خانه‌های خالی با هم هماهنگ شوند، اجرای این قانون زمان می‌برد و ما باید برای اجرای صحیح این قانون فرصت دهیم تا اطلاعات دقیق و درست در این حوزه به سازمان امور مالیاتی ارائه شود.

عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: من خیلی نگران این نیستم که الان قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی اجرا نمی‌شود، واقعیت این است که بخشی از جامعه نسبت به این موضوع تمکین نکرده است و این موضوع در کنار دیگر مسائل که در بالا به آن اشاره شد، باعث شده تا با اجرای قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی با تأخیر همراه شود.

حسینی خاطرنشان کرد: اجرای قانون اخذ مالیات از خانه‌های خالی نیازمند همراهی و تعامل ارکان مختلف دولت و دیگر نهادهای مرتبط با این موضوع در قوای دیگر است و اجرای کامل این قانون به تنظیم‌گری بازار مسکن کمک خواهد کرد./فارس

ارسال نظر