با حکم رییس جمهور، رییس سازمان نظام مهندسی ساختمان منصوب شد/ امین مقومی کیست؟ پیش بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه ۲۰ مرداد ۱۴۰۴ / بازار طلا عقب‌نشینی کرد؟ جزئیات ورود خودرو‌های مناطق آزاد به سرزمین اصلی و دریافت پلاک ملی اعلام شد وزیر کشاورزی: در تامین کالا‌های اساسی هیچ تنش و مشکلی وجود ندارد سد‌های کشور ۴۲ درصد آب دارند/ ارتفاع کل ریزش‌های جوی نسبت به میانگین دوره‌های مشابه، ۴۰ درصد افت داشته حذف یارانه نقدی این سه دهک تا شهریور قطعی شد + جزئیات  سقف جدید بیمه‌نامه‌های بزرگ اعلام شد جزئیات قرعه‌کشی فروش خودرو‌های وارداتی/ ثبت درخواست ۹۵ هزار نفر برای ۱۰ هزار خودرو قیمت انواع برنج در میادین و بازار‌های میوه و تره بار اعلام شد پیش بینی قیمت طلا و سکه فردا یکشنبه ۱۹ مرداد ۱۴۰۴ معتمدیان: تبعیض منطقه‌ای در قطعی برق وجود ندارد / افزایش ساعات قطعی برق خارج از برنامه به علت فشار به شبکه برق است ازسرگیری پرواز‌های منظم باکو–تهران از اول سپتامبر رئیس کمیسیون عمران مجلس: خط انتقال آب طالقان مهرماه به تهران و البرز می‌رسد پیش‌بینی قیمت طلا و سکه فردا پنجشنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۴ / بازار طلا همچنان تحت تاثیر دلار طرح جدید فروش اقساطی خودرو ریسپکت مرداد ۱۴۰۴ + شرایط فروش

بررسی‌ توافق تهاتر نفت و گاز بغداد-تهران در کمیته نفت و انرژی پارلمان عراق

عضو کمیته نفت و انرژی پارلمان عراق گفت که پارلمان عراق به زودی جلسه‌ای با مسئولان ذی ربط برای بررسی توافق تهاتر نفت و گاز با ایران خواهد داشت.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۶ - ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 24
کد خبر: ۱۹۶۰۷۹

به گزارش راهبرد معاصر، روزنامه الصباح عراق نوشت: موافقتنامه نفتی امضا شده بین بغداد و تهران با استقبال خوبی از سوی پارلمان عراق مواجه شده است، به ویژه اینکه این توافقنامه راه حلی برای رفع مشکل قطعی برق عراق است که این کشور در فصل تابستان از آن رنج می برد.

 

صباح صبحی، عضو کمیته نفت و انرژی پارلمان عراق در گفت‌وگو با الصباح تاکید کرد: انعقاد قرارداد نفتی با ایران برای مبادله نفت و گاز سیاه، تلاش خوبی است که محمد شیاع السودانی، نخست وزیر عراق، به دنبال فعال کردن آن بود، به ویژه اینکه ما ذخایر کافی نفت سیاه داریم.

 

وی با بیان اینکه کمیته نفت و انرژی پارلمان عراق پیش‌تر نیاز مبرم این کشور به گاز برای حل مشکل قطعی برق و مشکلات ناشی از آن برای شهروندان اعلام کرده بود، گفت: این کمیته برای اطلاع از محتوای توافق و امکان‌سنجی اقتصادی آن و اینکه مدت آن تا چه زمانی خواهد بود، میزبانی از افراد ذی‌ربط را در دستور کار خود قرار خواهد داد تا به این سؤالات کمیته که تاکنون پاسخی به آن وجود نداشته، پاسخ داده شود، زیرا به قضیه توافق فقط در رسانه‌ها پرداخته شده است.

 

صبحی پرونده برق عراق را پرونده‌ای بزرگ خواند و گفت: این پرونده نیاز به بررسی گسترده دارد تا برای رفع نقص در تولید و توزیع به ویژه با افزایش جمعیت کشور و مصرف بالای انرژی اقدام شود.

 

این عضو پارلمان عراق تاکید کرد: نکته مهم این است که دولت تا چه اندازه می‌تواند برق را در صورت عدم مصرف منطقی شهروندان تامین کند، بنابراین باید صرفه جویی از جانب شهروندان انجام شود و آنها را در خصوص این قضیه بیشتر آگاه کرد.

 

بغداد و تهران در یازدهم جولای توافقی برای تهاتر گاز ایران برای نیروگاه های برق عراق با نفت خام و نفت سیاه عراق امضا کردند؛ اما جزئیات بیش‌تری از این توافق هنوز به طور رسمی منتشر نشده است.

 

موضوع کاهش صادرات گاز ایران به عراق در هفته‌های گذشته به دلیل مشکل بلوکه شدن مبالغ گازبها نزد بانک تجارت عراق و در نتیجه آن کاهش تولید برق این کشور در صدر اخبار قرار داشت که به دنبال آن «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق خبر داد که این کشور به چارچوب توافقی برای تسویه بدهی خود به ایران رسیده است و به موجب آن صادرات گاز ایران به عراق در ازای دریافت نفت خام و سیاه عراق از سر گرفته می‌شود./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار