به گزارش راهبرد معاصر؛ چندی قبل زن ۷۰ سالهای با کمری خمیده و صورتی چروکیده لنگان لنگان پای در اداره تأمین اجتماعی گذاشت و پیگیر معوقهها و دریافت وام بود و پس از انجام کارهایش آرام آرام از اداره تأمین اجتماعی خارج شد و این در حالی بود که رفتارها و حرکات این زن سالخورده زیر ذرهبین مرد جوانی بود.
مرد جوان که در کمین نشسته بود، تا بیرون از اداره زن سالخورده را تعقیب کرد و در یک فرصت مناسب خودش را به سوژهاش رساند و با احوالپرسی گرم و صمیمی خود را از همکاران قدیمی زن بازنشسته معرفی کرد و با چربزبانی پیگیر علت مراجعه زن سالخورده به اداره تأمین اجتماعی شد و این در حالی بود که این مرد با نقشهای ماهرانه و طراحی شده به طعمهاش نزدیک شده بود.
این مرد پس از اعتمادسازی ادعا کرد با توجه به نفوذی که در ارگانهای مختلف، بانک و اداره تأمین اجتماعی دارد میتواند همین امروز نامه وام میلیونی با درصد کم فراهم کند، اما برای انجام این کار باید پول داشته باشد تا در قبال پول اولیه، ۲ برابر آن وام با درصد کم بگیرد.
زن سالخورده که خام حرفهای این مرد شیاد شده بود ابتدا نگاهی به کیفش انداخت و عنوان کرد که پول نقد ندارد و هنوز حرفهایش تمام نشده بود که مرد جوان با هیجان به او پیشنهاد داد که اگر طلا هم داشته باشد میتواند آن را به بانک بدهد و در قبال آن وام میلیونی بگیرد.
پیرزن ابتدا انگشتر طلایش را از دستش بیرون آورد و در اختیار مرد جوان قرار داد، اما مرد شیاد که دست بردار نبود پیشنهاد داد تا همراه زن سالخورده به خانهشان برود و طلاهای بیشتری از او بگیرد و تأکید میکرد با توجه به شرایط پیش آمده هرچه طلای بیشتری بدهند میتوانند وام بیشتری بگیرند و بازپرداخت آن نیز راحت و با توجه به حقوق دریافتیشان برای آنها قسط بندی میکنند.
زن سالخورده پیشنهاد مرد جوان را پذیرفت و هر ۲ سوار بر تاکسی به خانهشان رفتند و مرد جوان آنقدر در نقش خود فرو رفته بود که حتی وقتی وارد خانه شد همسر این زن به حرفهایش شک نکرد و هرچه طلا داشتند را در اختیار این مرد قرار دادند و خیلی زود مرد فریبکار از خانه خارج شد و ادعا کرد تا فردا از بانک با شما تماس میگیرند.
پیرزن و شوهرش با شنیدن این حرف خوشحال شدند و تا صبح فردا منتظر ماندند تا از بانک با آنها تماس بگیرند، اما هیچ تماسی گرفته نشد و تازه متوجه گرفتار شدن در دام مرد شیاد شدند و ماجرا را به پلیس اطلاع دادند.
بدین ترتیب پرونده کلاهبرداری ماهرانه مرد جوان به اداره مبارزه با جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی تهران مخابره شد و کارآگاهان در بررسیهای ابتدایی پی بردند که این مرد در سالهای گذشته با این ترفند دست به کلاهبرداری از زنان و مردان سالخورده زده است و بیشتر سوژههای مرد شیاد زنان بودند، چون همیشه همراه آنها طلا بود.
مأموران در این شاخه از تحقیقات دیگر طعمههای این مرد فریبکار را هدف تحقیق قرار دادند و زنان سالخورده موارد مختلفی را پیش روی کارآگاهان قرار دادند.
یکی از پیرزنها که معلم بازنشسته بود به کارآگاهان گفت: این مرد آنقدر خوب صحبت میکرد که فکر میکنم او ما را هیپنوتیزم کرده، چون وقتی به خانهمان آمد خواهرم نیز در خانه بود و وقتی در جریان ماجرای وام قرار گرفت برای اینکه من بتوانم وام بیشتری بگیرم طلاهای خودش را نیز به من داد تا در اختیار مرد شیاد قرار دهم و مرد جوان نیز با خوشرویی طلاها را گرفت و با خونسردی از خانه خارج شد.
وی افزود: فردای آن روز ماجرا را به فرزندانم گفتم و همگی میگفتند که مرد جوان یک کلاهبردار بوده، اما ما باور نکردیم تا اینکه به اداره تأمین اجتماعی و بانک مراجعه کردیم و متوجه نقشه این مرد شده و به پلیس مراجعه کردیم.
کارآگاهان پس از تحقیقات ابتدایی از طعمههای گرفتار شده در نقشه فریبکارانه مرد شیاد تجسسهای میدانی را آغاز کردند و با استفاده از دوربینهای مداربسته در نزدیکی بانک و اداره تأمین اجتماعی تصویر مرد جوان را به دست آوردند و جالب اینکه متهم برای اجرای نقشهاش در خیابانها و بانکهای شمالی تهران سوژههایش را شناسایی کرده بود.
ردیابیهای پلیسی ادامه داشت تا اینکه کارآگاهان موفق به شناسایی مخفیگاه متهم شدند و اواسط تیرماه امسال متهم در عملیاتی غافلگیرانه دستگیر شد.
مرد جوان وقتی در برابر طعمههایش قرار گرفت به ناچار لب به سخن باز کرد و جوان طلافروشی را که طلاهای سرقتی زنان را از او خریداری کرده است، لو داد.
سعید ۵۳ ساله مردی آرام که میگوید به خاطر نیاز به پول دست به این کار زده و ادعا میکند جوان طلافروش این ترفند را به او یاد داده است.
سابقه داری؟
یکبار بخاطر مواد مخدر دستگیر شدم.
شغل؟
بنا.
به چه جرمی بازداشت شدی؟
کلاهبرداری و سرقت طلاهای زنان سالخورده.
چرا دست به تبهکاری زدی؟
نیاز به پول داشتم.
مگر از شغل بنایی نمیتوانستی پول درآوری؟
میدانم اشتباه کردم و پشیمانم.
چطور این نقشه به ذهنت رسید؟
خیلی اتفاقی، البته خریدار طلاها نیز که پسر جوانی است، این پیشنهاد را به من داد.
پیشنهاد دزدی داد؟
میگفت میتوانی از زنان سالخورده طلا بگیری و آنها را برایم بیاوری و پول خوبی به دست آوری به همین خاطر من هم وسوسه شدم و پیشنهادش را پذیرفتم.
سوژههایت را چطور انتخاب میکردی؟
خیلی اتفاقی. البته به خیابانهای شمال تهران میرفتم و زنان سالخورده را که به دنبال وام بودند در اداره تأمین اجتماعی و بانکها شناسایی میکردم و بعد به سراغشان میرفتم.
شگردت چه بود؟
به آنها میگفتم میتوانم برایشان وام بگیرم و برای این کار باید یک سپردهگذاری میلیونی کنید که همگی میگفتند پول نداریم و من به بهانه اینکه میتوانم برای آنها با طلا نیز وام بگیرم اقدام به گرفتن طلاهایشان میکردم.
چطور وارد خانههایشان میشدی؟
سوژهها طمع میکردند و برای اینکه بتوانند وام بیشتری بگیرند با آنها به خانههایشان میرفتم و طلاهایشان را میگرفتم.
کسی به تو شک نکرد؟
نه.
چند نفر را هدف قرار دادی؟
۸ نفر.
مالخر طلاهایت ادعا میکند که از تو طلایی نخریده است؟
دروغ میگوید. من سالها قبل برای تعمیر طلای همسرم به مغازهاش رفتم و از آن زمان به بعد با هم در ارتباط بودیم و در این مدت طلاهای سرقتی را او خریداری کرده است.
خانوادهات خبر دارند که کلاهبرداری کردی؟
نه، همسرم تا به حال اجازه نداده پول حرام وارد زندگیمان شود و در این مدت فکر میکرد از کارم پول به دست آوردهام.
حرف آخر؟
پشیمانم و ارزشش را نداشت که کارم به اینجا کشیده شود.
سرهنگ تقیپور معاون مبارزه با جرایم جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی تهران در خصوص این پرونده به خبرنگار ما گفت: از چندی قبل پروندهای مبنی بر سرقت و کلاهبرداری از زنان مسن به پلیس گزارش شد و کارآگاهان در تحقیقات پی بردند که متهم با پرسهزنی در اطراف اداره تأمین اجتماعی افراد مسن و بازنشسته را شناسایی کرده است.
وی افزود: در تحقیقات مشخص شد این مرد پس از شناسایی طعمههایش خود را به عنوان همکار قدیمی و نفوذی معرفی کرده و عنوان داشته که میتواند مشکلات معوقات و دریافت وام با بهره کم درصد را حل کند و با فریب دادن زنان اقدام به سرقت طلاهای آنها کرده است.
سرهنگ تقیپور ادامه داد: کارآگاهان با تصویر به دست آمده از متهم موفق به شناسایی وی شده و مشخص شد از سالها قبل به این شیوه و شگرد دست به کلاهبرداری و سرقت زده است و در ادامه مالخر وی نیز دستگیر شد؛ بنابراین گزارش، متهمان برای تحقیقات بیشتر و شناسایی دیگر شاکیان پرونده در اختیار اداره مبارزه با جرایم جعل و کلاهبرداری پلیس آگاهی تهران قرار دارند. / باشگاه خبرنگاران جوان