به گزارش راهبرد معاصر؛ قیمت نفت پس از آنکه عربستان و روسیه به عنوان دومین و سومین تولید کنندگان بزرگ نفت دنیا اعلام کردند کاهش تولید خود را در ماه آینده میلادی هم ادامه خواهند داد برای دومین روز پیاپی افزایش یافته و در آستانه ششمین هفته پیاپی افزایش قرار دارد.
قیمت هر بشکه نفت برنت دریای شمال امروز با 11 سنت معادل 0.13 درصد افزایش به 85 دلار و 25 سنت رسید. نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا هم با 16 سنت معادل 0.20 درصد افزایش 81 دلار و 71 سنت معامله میشود.
نفت برنت در روز پنجشنبه کاهش قیمت 2 درصدی روز چهارشنبه را جبران کرد و حالا در آستانه 0.4 درصد افزایش قیمت هفتگی قرار دارد. نفت آمریکا هم به خاطر کاهش ذخایر نفت خام این کشور 1.4 درصد طی یک هفته گذشته افزایش قیمت داشته است.
هر دوی این شاخصهای نفتی در آستانه ششمین هفته پیاپی افزایش قیمت قرار دارند که طولانیترین دوره افزایش قیمت آنها طی سال جاری میلادی است.
عربستان در روز پنجشنبه یک روز قبل از اجلاس وزارتی ائتلاف اوپک پلاس اعلام کرد کاهش تولید داوطلبانه یک میلیون بشکهای خود را در ماه سپتامبر هم ادامه خواهد داد.
کمیته نظارتی مشترک وزیران اوپک پلاس احتمالاً تغییری در سیاست تولید در اجلاس روز جمعه ایجاد نخواهد کرد، اما قول عربستان برای ادامه کاهش تولید و همچنین اظهارات الکساندر نواک معاون نخست وزیر روسیه مبنی بر کاهش 300 هزار بشکهای صادرات نفت این کشور در ماه سپتامبر نگرانی در مورد عرضه نفت را افزایش داده و از قیمتها حمایت کرده است.
ائتلاف اوپک پلاس در آخرین اجلاس خود در ماه ژوئن متعهد شد کاهش تولید خود را در 2024 هم ادامه دهد و پس از آن عربستان اعلام کرد کاهش تولید داوطلبانه خود را تا ماه اوت تمدید میکند.
کاخ سفید پس از اظهارات عربستان اعلام کرد آمریکا همچنان با تولیدکنندگان و مصرف کنندگان نفت برای اطمینان از رشد بازار انرژی همکاری خواهد کرد. آمریکا بزرگترین تولید کننده نفت دنیاست.
حتی با وجود کاهش عرضه نفت، آخرین اطلاعات اقتصادی آمریکا حاکی از کند شدن رشد بخش خدمات این کشور است که میتواند به تقاضا آسیب برساند. از طرف دیگر فعالیتهای تجاری در منطقه یورو کاهش یافته و بانک مرکزی اروپا نرخ بهره را افزایش داده است. بالا رفتن هزینههای وامگیری برای کسب و کارها و مصرف کنندگان رشد اقتصاد را آهسته کرده و تقاضا برای نفت را پایین میآورد./تسنیم