شرط دشوار عربستان برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم

شرط دشوار عربستان برای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی

رسانه‌های عبری می‌گویند عربستان در ازای عادی‌سازی روابط با رژیم صهیونیستی موانعی ایجاد و شرط کرده است که به برنامه هسته‌ای دست یابد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۲۱ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 04
کد خبر: ۱۹۷۷۶۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ روزنامه صهیونیستی هاآرتص گزارش داده است که سران رژیم صهیونیستی پس از سفر جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی آمریکا به عربستان منتظر دریافت «اخبار مثبت» در مورد پیشرفت عادی سازی روابط تل‌آویو و ریاض هستند.

با این حال، به نظر می‌رسد عربستان شروط غیرممکنی را برای عادی سازی روابط تعیین کرده و به گفته این رسانه‌ها بهتر است مقامات تل آویو احساس راحتی خیال نکرده و عجله نکنند.

از جمله شروط دشوار ریاض کسب رضایت تل‌آویو برای غنی سازی اورانیوم در عربستان و ساخت رآکتور هسته‌ای در این کشور است. همچنین، ایجاد اتحاد دفاعی بین ریاض و واشنگتن از دیگر شروط مطرح شده از سوی عربستان است.

هاآرتص در انتهای گزارش خود نوشته است کنگره آمریکا به ایجاد اتحاد دفاعی با عربستان چندان مایل نیست، زیرا چنین امری برای آمریکا منفعتی ندارد و ممکن است این کشور را درگیر برخی درگیری‌های منطقه‌ای کند. همچنین به گفته هاآرتص، تل‌آویو هیچ تاثیری روی پروژه هسته‌ای عربستان ندارد.

روزنامه صهیونیستی «یدیعوت آحارونوت» نیز به نقل از یک مقام صهیونیست در این خصوص گفت که رفتار جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا در قبال «تل آویو»، عربستان را به این باور رساند که «اسرائیل» حمایت آمریکا را از دست داده است.

فیصل بن فرحان آل سعود، وزیر امور خارجه عربستان در ماه ژوئن در کنفرانس خبری مشترک با همتای آمریکایی خود گفته بود: «ما معتقدیم که عادی‌سازی به نفع منطقه است و منافع قابل توجهی برای همه به همراه خواهد داشت. اما بدون یافتن راهی به سوی صلح برای مردم فلسطین، هر عادی سازی مزایای محدودی خواهد داشت»./باشگاه خبرنگاران جوان

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار