دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

نتانیاهو: برای توافق با عربستان، «امنیت اسرائیل» را به خطر نمی‌اندازم

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی ضمن اظهار خوش‌بینی درخصوص توافق عادی‌سازی با عربستان، اذعان کرد: حاضر نیستم برای رسیدن به آن، «امنیت اسرائیل» را به خطر بیاندازم.
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۵ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 08
کد خبر: ۱۹۸۴۷۰

به گزارش راهبرد معاصر، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی روز گذشته (دوشنبه، هفتم آگوست) طی مصاحبه‌‌ای نسبت به تعمیق روابط میان تل‌آویو و ریاض ابراز خوشبینی کرد اما تاکید داشت حاضر نیست در ازای توافق با عربستان «امنیت اسرائیل» را به خطر بیاندازم.

 

طبق گزارش شبکه صهیونیستی «آی۲۴» نتانیاهو در گفت‌وگو با خبرگزاری آمریکایی «بلومبرگ» گفت: من فکر می‌کنم ما در آستانه یک نقطه عطف مهم در تاریخ هستیم؛ به توافق با عربستان خوش‌بین هستم ولی نمی‌توانم تضمین کنم که چنین اتفاقی خواهد افتاد.

 

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در ادامه مدعی شد که حتی بدون توافقنامه صلح رسمی، باید انتظار عادی سازی اقتصادی بین تل‌آویو و ریاض را داشت.

 

وی اذعان کرد: یک کریدور اقتصادی انرژی، حمل و نقل و ارتباطات وجود دارد که به طور طبیعی در سراسر جغرافیای ما، از آسیا گرفته تا شبه جزیره عربستان و اروپا جریان دارد.

 

نتانیاهو ضمن توصیف عملیاتی شدن این کریدور به کاری که باید عملی شود، در ادامه مدعی شد: ضمناً، احساس من این است که فارغ از اینکه صلح رسمی با عربستان داشته باشیم یا نه، ما به این همکاری دست خواهیم یافت.

 

نخست‌وزیر رژیم اشغالگر در بخش دیگری از این مصاحبه اذعان کرد: برای دستیابی به این توافق با عربستان، اسرائیل باید «برخی» امتیازات را بدهد؛ اما باید از وارد شدن به جزئیات خودداری کرد.

 

نتانیاهو در ادامه گفت: اگر اراده سیاسی وجود داشته باشد، راه سیاسی برای عادی‌سازی و صلح رسمی بین اسرائیل و عربستان سعودی وجود خواهد داشت.

 

او در تلاش برای برشمردن دستاوردهای اقتصادی از چنین توافقی با ریاض افزود: «این توافق آثار اقتصادی بزرگی برای سرمایه‌گذاران خواهد داشت؛ اگر آن‌ها هم‌اکنون روی آن شرط‌بندی می‌کردند، من هم شرط می‌بستم‌‌... اما نمی‌توانم آن را تضمین کنم».

 

نخست‌وزیر کابینه تل‌آویو در ادامه و در اشاره به آنچه در رسانه‌ها، مطالبات عربستان از عادی‌سازی با این رژیم توصیف می‌شود، اذعان کرد: من حاضر نیستم [برای این توافق] امتیازی ارائه دهم که امنیت اسرائیل را به خطر بیاندازد. من چنین کاری را نمی‌کنم اما معتقدم فضای کافی برای بحث در مورد احتمالات وجود دارد.

 

نتانیاهو همچنین درباره وضعیت فلسطین گفت: موضوع فلسطین در مذاکرات عادی‌سازی با عربستان که طی هفته‌های اخیر در رسانه‌ها بسیار بازنشر شده است، «خیلی کمتر از آنچه فکر می‌کنید» مورد بحث قرار می‌گیرد.

 

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی درباره «امکان ایجاد یک کشور فلسطینی تحت فشارهای موجود» هم اظهارنظر کرده و گفت: «البته» با آن مخالفت خواهم کرد؛ «زیرا این کشور خود آن‌ها نخواهد بود»؛ بلکه یک دولت تروریستی خواهد بود.

 

وی افزود: فلسطینی‌ها باید عناصر قدرت‌ لازم برای اداره خودشان را اداره داشته باشند؛ عناصری که هیچ‌کدام برای اسرائیل، تهدید محسوب نشود. به این معنا که این موضوع، در هر راه‌حل نهایی صلحی که با فلسطینی‌ها به دست می‌آوریم، گنجانده شود.

 

نتانیاهو در پایان خاطرنشان کرد: «می‌خواهم بگویم که اسرائیل قدرت امنیتی بلامنازعی در کل منطقه خواهد داشت؛ در غیر این صورت ما فرو می‌پاشیم و فلسطینی‌ها نیز از بین خواهند رفت».

 

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در حالی از تداوم امیدواری‌ها و خوش‌بینی‌های کابینه تل‌آویو به عادی‌سازی با عربستان خبر می‌دهد که محافل رسانه‌ای و تحلیلگران جهان، امکان حصول چنین توافقی را در سایه اقدامات افراط‌گرایانه متحدان نتانیاهو در قبال فلسطینیان، ضعیف ارزیابی می‌کنند.

 

رسانه‌های صهیونیستی نظیر «یدیعوت آحارونوت» هم در روزهای گذشته و با انتشار گزارش‌هایی تاکید کردند که علی‌رغم اشتیاق تل‌آویو و اهداف واشنگتن برای رسیدن به توافق عادی‌سازی با ریاض، کابینه نتانیاهو با وجود اشخاصی همچون «ایتمار بن‌گویر» و «بزالل اسموتریچ» مشکلات زیادی در این مسیر دارد و رضایت طرف سعودی را کسب نخواهد کرد.

 

پیش‌تر شبکه آی۲۴ در گزارشی مدعی شده بود که «سلمان بن عبدالعزیز»، شاه سعودی هم‌زمان با افزایش گمانخ‌زنی‌ها از امکان توافق با تل‌آویو، شخصاً به موضوع ورود کرده و ایجاد دولت برای فلسطینی‌ها را شرط هرگونه رایزنی قرار داده است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر