به گزارش راهبرد معاصر؛ نتایچ تحقیق حاکی از این مورد است که مصرف بیش از حد نوشیدنیهای مصنوعی شیرین شده، خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی را افزایش میدهد و شامل دادههای ۱۳۶هزار و ۲۷۷ شرکتکننده بدون سابقه بیماری کبدی و بر تأثیر نوشیدنیهای شیرین شده با قند، نوشیدنیهای شیرین شده مصنوعی و آب میوه خالص بر توسعه بیماری کبد چرب غیر الکلی متمرکز بود.
در این تحقیق مقطعی، بیماری کبد چرب غیر الکلی با استفاده از شاخص کبد چرب، با نمره کوچکتر و مساوی ۶۰ که نشاندهنده وجود بیماری است، تعریف شد.
محققان از رگرسیون لجستیک برای تحلیل مقطعی و رگرسیون خطر متناسب کاکس برای بررسی طولی استفاده کردند. مدل آماری رگرسیون برای متغیرهای وابسته دوسویی مانند بیماری یا سلامت، مرگ یا زندگی استفاده میشود.
یافتهها نشان داد که مصرف نوشیدنیهای شیرین شده با قند، نوشیدنیهای شیرین شده مصنوعی و آب میوه خالص همگی با خطر بیماری کبد چرب غیر الکلی مرتبط هستند.
افرادی که این نوشیدنیها را مصرف نمیکردند در مقایسه با کسانی که یک تا دو لیتر یا بیشتر در هفته مصرف میکردند، بهطور قابل توجهی احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی بیشتر بود.
مصرف نوشیدنیهای شیرین شده مصنوعی ارتباط معنادارتری با خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی نشان داد. در مقابل، مصرف آب میوه خالص ارتباط ضعیفی با این بیماری دارد.
علاوه بر این، تحقیق شرکتکنندگان را بهمدت ۱۰ سال و دو ماه بررسی کرد که طی آن ۱۰۴۳ مورد ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی بستری در بیمارستان ثبت شد.
مصرف نوشیدنیهای شیرین شده مصنوعی در سطوح یک تا دو لیتر در هفته و بیش از دو لیتر در هفته به ترتیب با ۲۲ درصد و ۳۵ درصد افزایش خطر ابتلا به بیماری کبد چرب غیر الکلی بستری در بیمارستان مرتبط بود.
نتایج این تحقیق یک روند نگرانکننده را برجسته میکند که نشان میدهد مصرف بیش از حد نوشیدنیهای مصنوعی شیرین ممکن است به پیشرفت بیماری کبد چرب غیر الکلی کمک کند.
یافتههای این تحقیق در مجله Endocrine Practice منتشر شد./ ایسنا