به گزارش راهبرد معاصر؛ قاضی ایوان راجرز، فشار گوگل برای دادن حکم اجمالی در دعوی نحوه ردیابی فعالیتهای اینترنتی را حتی پس از ایجاد حالت ناشناس در کروم برای کاربران، رد کرد.
حکم اجمالی در حقوق، که به آن حکم به عنوان یک امر قانونی یا اجمالی نیز گفته میشود، حکمی است که توسط دادگاه برای یک طرف و علیه طرف دیگر به طور خلاصه، یعنی بدون محاکمه کامل صادر میشود.
کاربران شکایت دارند که این شرکت به طور غیرقانونی به حریم خصوصی میلیونها نفر تجاوز کرده است. افرادی که از گوگل شکایت کردند میگویند که این اتفاق به این دلیل رخ داده که کوکی ها، تجزیه و تحلیلها و ابزارهای گوگل در برنامهها همچنان فعالیت مرور اینترنت را حتی پس از فعال کردن حالت ناشناس کروم یا سایر ویژگیهای مشابه مانند مرور خصوصی سافاری (که انتظار سطح خاصی از حریم خصوصی را دارند) ادامه میدهند.
سخنگوی گوگل در پاسخ به این حکم، این بیانیه را به ورج ارائه کرد: «ما به شدت با این ادعاها مخالفت میکنیم و در برابر آنها از خود دفاع خواهیم کرد. حالت ناشناس در کروم به شما این امکان را میدهد که بدون ذخیره شدن فعالیت در مرورگر یا دستگاه، اینترنت را مرور کنید. همانطور که به وضوح بیان میکنیم هر بار که یک تب ناشناس جدید باز میکنید، وبسایتها ممکن است بتوانند اطلاعات مربوط به فعالیت مرور شما را در طول مرور جمعآوری کنند.»
موضوع دیگری که مخالف استدلالهای گوگل است و قاضی به آن اشاره کرد این است که شاکیان شواهدی در اختیار دارند که این شرکت دادههای مرور منظم و خصوصی کاربران را در همان گزارشها ذخیره میکند و از آن سیاههها برای ارسال تبلیغات شخصی به کاربران استفاده میکند. حتی اگر دادههای جمعآوریشده به تنهایی ناشناس باشند، گوگل میتواند از با احتمال موفقیت بالا از آنها برای شناسایی منحصربهفرد کاربر استفاده کند.»
قاضی همچنین به استدلال گوگل مبنی بر اینکه شاکیان متحمل آسیب اقتصادی نشدهاند، پاسخ داد و نوشت که شاکیان نشان دادهاند که بازاری برای دادههای مرور آنها وجود دارد و ادعای جمعآوری مخفیانه دادهها توسط گوگل، توانایی شاکیان را برای مشارکت در آن بازار کاهش میدهد. در نهایت، دادگاه با توجه به ماهیت جمع آوری دادهها توسط گوگل، متقاعد شده که جریمه مالی به تنهایی راه حل مناسبی نیست و برای رسیدگی به این امر قرار منع ضروری است.
این شکایت که در سال ۲۰۲۰ تنظیم شده به دنبال حداقل ۵ میلیارد دلار غرامت است.
از طرفی این شرکت به تازگی سیاست حفظ حریم خصوصی خود را به روز کرده تا اعلام کند که میتواند از دادههای در دسترس عموم برای کمک به آموزش مدلهای هوش مصنوعی خود استفاده کند. گوگل اکنون در متن سیاست حریم خصوصی خود «مدلهای هوش مصنوعی» را به «مدلهای زبانی» تغییر داده و همچنین اعلام کرده که میتواند از اطلاعات در دسترس عموم برای محصولات کاملی مانند قابلیتهای ترجمه گوگل، بارد وکلود ایآی استفاده کند. این شرکت با بهروزرسانی خط مشیهای خود، به کاربران اطلاع داده و نشان میدهد که هر چیزی که به صورت عمومی و آنلاین پست میکنند، برای آموزش بارد، نسخههای آینده آن و هر محصول مولد هوش مصنوعی توسعه داده شده توسط گوگل استفاده میشود. منتقدان نگرانیهایی را در مورد استفاده شرکتها از اطلاعات آنلاین برای آموزش مدلهای زبان بزرگ هوش مصنوعی ابراز کردهاند. / فارس