پنتاگون از امضای قرارداد ۲۴.۴ میلیارد دلاری برای تولید موشک‌های رهگیر خبر داد عراق مجوز 40 پرواز روزانه از ایران را صادر کرد «گروک» به ترامپ برای دستگیری مادورو تایید داد ادعای ترامپ درباره حمله به «کارخانه‌های مواد مخدر» ایران! ترامپ: اروپا زنده زنده خورده می‌شود! کنایه بقایی به کانادا: وقتی حقیقت مدفون است، «آشتی» چه معنایی دارد؟ سقوط هواپیمای سبک رژیم صهیونیستی با یک کشته و یک زخمی ترامپ: شاید پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای وضعیت اضطراری اعلام کنم پوتین: جهان از پایداری مردم ایران شگفت‌زده شده است رویترز: آمریکا شرط حقوق بشری برای بخشی از کمک‌های نظامی به مصر را لغو کرد بقائی: جهان‌بینی ترامپ، نماد پوچی و استبداد و خطری برای صلح جهانی است ادعای فرانسه مبنی بر اسکورت کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب نتانیاهو حادثه هواپیمای فلای دبی را به ایران ربط داد! ادامه حملات هوایی عربستان به یمن؛ صعده 6 بار بمباران شد خروج ذلت‌بار آخرین نظامی و هواپیمای ارتش تروریست آمریکا از عراق علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم

پیگیری‌های مستتمر نتانیاهو برای تحقق توافق با عربستان

پیگیری‌های مستتمر نتانیاهو برای تحقق توافق با عربستان قرار است نتانیاهو وزیر امور استراتژیک خود را برای پیگیری توافق با عربستان سعودی به آمریکا اعزام کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۹ - ۲۱ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 12
کد خبر: ۱۹۸۹۷۱

به گزارش راهبرد معاصر، «ران درمر»، وزیر امور استراتژیک رژیم صهیونیستی برای پیگیری توافق با عربستان سعودی به آمریکا سفر خواهد کرد.

 

سفر این مقام صهیونیستی به واشنگتن به دنبال گزارشی است که در آن گفته شده عربستان سعودی با محورها و شرایط مشخصی برای به رسمیت شناختن روابط رسمی با تل آویو با آمریکا به توافق رسیده است، اما کاخ سفید چنین گزارشی را رد کرد.

 

«بنیامین نتانیاهو»، نخست وزیر رژیم صهیونیستی قرار است هفته آینده ران درمر، وزیر امور استراتژیک خود را برای مذاکره با مقامات آمریکایی درباره توافق بالقوه عادی سازی با عربستان سعودی به واشنگتن اعزام کند.

 

همچنین سه مقام ارشد صهیونیستی و آمریکایی گفتند که درمر درباره تلاش‌های دیپلماتیک واشنگتن برای دستیابی به یک بسته توافقی با پادشاهی سعودی که شامل به رسمیت شناختن تل اویو از سوی ریاض خواهد بود، گفتگو خواهد کرد.

 

سه روز پیش، کاخ سفید برخی گزارش‌ها درباره توافق با عربستان برای عادی سازی روابط ریاض و تل آویو را رد کرد. «جان کربی»، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید در واکنش به گزارش روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال درباره توافق آمریکا با عربستان برای عادی سازی روابط ریاض با تل آویو چنین ادعایی را رد کرد و گفت: «هیچ توافقی برای مجموعه‌ای از مذاکرات وجود ندارد، هیچ چارچوبی برای تدوین عادی سازی یا هر یک از ملاحظات امنیتی دیگر که ما و دوستانمان در منطقه داریم هنوز انجام نشده است.»

 

این مقام امنیتی ارشد دولت آمریکا افزود: «چنین گزارش‌هایی برای برخی افراد این تصور را ایجاد کرده است که توافقات خیلی نزدیک‌تر از حد واقعی هستند، اما واقعیت این گونه نیست.»

 

کربی تصریح کرد که بایدن تا به امروز به دستیاران ارشد خود فقط دستور داده است تا ببینند در مورد عادی‌سازی روابط بین اسرائیل و عربستان چه چیزی ممکن است انجام دهند. به گفته کربی دولت بایدن متعهد است به صحبت‌ها و تلاش‌ها برای ادامه گفتگوها با هدف عادی سازی روابط تل آویو با کشورهای منطقه ادامه دهد و همه چیز رو به پیشرفت است، اما هنوز هیچ توافقی حاصل نشده است.

 

پیش از این، روزنامه وال استریت ژورنال به نقل از مقام‌های آمریکایی از «توافق» واشنگتن و ریاض بر سر چارچوب شرایط عربستان سعودی برای برقراری روابط سیاسی با اسرائیل خبر داده بود. وال استریت ژورنال شرایط این توافق را پیچیده گزارش کرده و افزوده بود که بر اساس این شرایط عربستان سعودی روابط رسمی با اسرائیل برقرار خواهد کرد و در عوض، ریاض از حمایت دفاعی و کمک بیشتر ایالات متحده در مورد برنامه هسته‌ای غیرنظامی‌اش برخوردار خواهد شد. در ادامه این گزارش همچنین گفته شده بود که واشنگتن بر تعهد آهنین امنیتی از ریاض پای بند خواهد بود.

 

این گزارش اما کمتر از چهار ساعت پس از انتشار از خروجی وال استریت ژورنال حذف شد و ساعتی بعد نیز چنین گزارشی از سوی جان کربی تکذیب شد.

 

پیشتر رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش داده بودند که عربستان سعودی موانع و شروطی تعیین کرده است که در ازای عادی سازی روابط با تل آویو به برنامه هسته‌ای دست یابد.

 

این رسانه‌ها به صراحت اعلام کردند که عربستان سعودی شرایط غیرممکنی را برای عادی‌سازی روابط از جمله کسب رضایت تل آویو برای غنی‌سازی اورانیوم، ساخت رآکتور هسته‌ای برای مقاصد صلح‌آمیز، ایجاد اتحاد دفاعی بین ریاض و واشنگتن و چند شرط دیگر را تعیین کرده است.

 

روزنامه واشنگتن پست اخیراً گزارش داد که جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا، مشاور ارشد خود را برای مذاکره با ولیعهد سعودی در مورد عادی سازی روابط با تل آویو به عربستان سعودی اعزام کرده است./مهر

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار