صرفه‌جویی روزانه 500 هزار مترمکعب آب در تهران بازسازی پالایشگاه‌های آسیب‌دیده پارس جنوبی شتاب می‌گیرد واردات بدون انتقال ارز؛ نرخ ارز برای محاسبه مالیات چه تغییری کرد؟ / ابلاغ دستورالعمل جدید خبر جدید درباره سهام عدالت / ورود مجلس و دیوان محاسبات به موضوع آزادسازی سهام عدالت آخرین وضعیت نوسانات قیمت موبایل در بازار ایران / شیائومی، گلکسی، سامسونگ، آیفون چند شد؟ پیش بینی قیمت دلار پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / دلار ۲۰۰ هزار تومانی می‌شود؟ افزایش قیمت نفت پس از اظهارات ترامپ درباره احتمال حمله به ایران پیش بینی قیمت طلا و سکه پنجشنبه ۸ مرداد ۱۴۰۵ / سکه به ۱۹۰ میلیون می‌رسد؟ آخرین قیمت سکه پارسیان امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ + جدول کامل قیمت‌ها فروش ایران خودرو مرداد ۱۴۰۵ آغاز شد | شرایط ثبت‌نام + لیست قیمت محصولات آخرین قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۷ مرداد ماه ۱۴۰۵ + جدول پیش‌بینی مهم درباره قیمت طلا و سکه تا پایان هفته/ سطح تغییر قیمت طلا و سکه مشخص شد آخرین قیمت طلا و سکه امروز چهارشنبه ۷ مرداد ۱۴۰۵ / قیمت طلا و سکه اوج گرفت؟ نحوه محاسبه متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان اعلام شد + جزئیات کامل ضریب حقوق ۱۴۰۵ وثیقه خروج از کشور برای سفر و تحصیل پسران ۲۰۰ میلیون شد + جدول کامل قیمت‌ها  افت اونس جهانی مانع رشد قیمت طلا و سکه نشد/بازار همچنان در رکود

وضعیت بورس در ساعات پایانی معاملات امروز ۲۲ مرداد ۱۴۰۲

وضعیت بورس در ساعات پایانی معاملات امروز ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران در پایان معاملات امروز با کاهش 1711 واحد همراه شد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۲ - ۲۲ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 13
کد خبر: ۱۹۹۲۵۱

به گزارش راهبرد معاصر، شاخص کل بورس اوراق بهادار تهران امروز هم روند رو به کاهش به خود گرفت، اما میزان کاهش اندک بود و شاخص کل در پایان معاملات با عقب‌نشینی 1711 واحدی به رقم یک میلیون و 987 هزار و 928 واحد رسید.

 

شاخص هموزن نیز امروز با کاهش 2041 واحد به رقم 691 هزار و 816 واحد رسید. ارزش روز بازار به بیش از 7 میلیون و 15هزار میلیارد تومان بالغ شد.

 

معامله‌گران امروز بیش از 6.2 میلیارد اوراق مالی در قالب 336 هزار فقره معامله و به ارزش 4 هزار و 43 میلیارد تومان داد و ستد کردند.

 

همه شاخص‌های بورس امروز قرمز شدند، اما میزان کاهش کمتر از یک درصد بود. شاخص کل و شاخص قیمت با معیار وزنی ارزشی نسبت به روز گذشته به اندازه 0.9 درصد کاهش یافت. این دو شاخص با معیار هموزن 0.29 درصد افت کردند.

 

شاخص آزاد شناور 0.3 درصد کاهش یافت، شاخص بازار اول بورس 0.13 درصد افت کرد و اما شاخص بازار دوم بورس 0.4 درصد کاهش یافت.

 

امروز نمادهای پالایش نفت اصفهان، پالایشگاه تهران، پالایش نفت بندرعباس و صنایع شیمیایی ایران به ترتیب بیشترین اثر افزایشی در شاخص بورس را داشتند و برعکس نمادهای سایپا، ایران خودرو و هلدینگ معدنی خاورمیانه بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را از خود به جای گذاشتند.

 

در فرابورس ایران هم شاخص کل امروز با 20 واحد کاهش به رقم 25 هزار و 752 واحد رسید. ارزش بازار اول و دوم فرابورس ایران به بیش از یک میلیون و 407 هزار میلیارد تومان رسید.

 

ارزش بازار پایه فرابورس 460 هزار میلیارد تومان شد. معامله‌گران امروز بیش از 4 میلیارد سهام و اوراق مالی در قالب 235 هزار فقره معامله و به ارزش 6 هزار و 234 میلیارد تومان داد و ستد کردند.

 

امروز شاخص کل و شاخص قیمت فرابورس نسبت به روز گذشته 0.8 درصد کاهش یافتند، این دو شاخص با معیار هموزن در فرابورس به همان میزان 0.8 درصد عقب‌ نشستند. شاخص بازار اول فرابورس 0.19 درصد کاهش یافت و شاخص بازار دوم فرابورس 0.3 درصد افت کرد.

 

امروز نمادهای انتخاب الکترونیک، پتروشیمی تندگویان و بانک دی بیشترین اثر افزایشی در شاخص فرابورس را داشتند و نمادهای جهان فولاد سیرجان، ایران‌خودرو دیزل، مس سرچشمه و فولاد هرمزگان به ترتیب بیشترین اثر کاهشی در شاخص بورس را از خود به جای گذاشتند.

 

به گفته کارشناسان، سالی به طور میانگین 200 میلیارد دلار اوراق در بازار سرمایه منتشر می‌شود که شرکت‌های بزرگ از این طریق تأمین مالی می‌کنند. یکی از مأموریت‌های مهم بازار سرمایه تأمین مالی غیرتورمی و بلندمدت برای شرکت‌ها و پروژه‌های اقتصادی است و دولت باید از سرمایه‌گذاری در بازار سرمایه حمایت کند.

 

از ریسک‌های مهم بازار سرمایه می‌توان به تغییر ناگهانی قوانین، قیمت‌گذاری دستوری و نوسانات نرخ ارز عنوان کرد اما به اعتقاد اکثر کارشناسان با توجه به ریزش‌های سال گذشته و سال‌های قبل بازار سرمایه پتانسیل رشد دارد منتهی به شرط اینکه سرمایه‌گذاری در بورس از محل پس انداز و در یک چشم‌انداز بلندمدت باشد و قبل از معامله حتما مشورت و تحلیل شرکت‌ها و مشورت با افراد خبره انجام شود. به هر حال سهم بازار سرمایه از تأمین مالی که در حال حاضر حدود 15 درصد است، باید حداقل به 30 درصد افزایش پیدا کند.

 

شرکت‌های حاضر در بازار سرمایه به خاطر گزارش‌های عملکرد حسابرسی شده سه ماهه، شش ماهه و یکساله از شفاف‌ترین شرکت‌ها به شمار می‌روند و معمولا مالیات آنها هم واقعی‌تر است و دولت باید از این شفافیت استقبال کند و حضور شرکت‌های جدید در بازار سرمایه را تسهیل نماید./فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار