فرار فلاویو بولسونارو به آمریکا پس از شکست در انتخابات ریاست‌جمهوری برزیل امیر قطر: منطقه در حال گذراندن روز‌های سختی است نتایج انتخابات اسرائیل فردا اعلام می‌شود رسانه‌های عبری: درخواست لیکود برای تمدید زمان رأی‌گیری رد شد التماس بن گویر و نتانیاهو برای شرکت اسرائیلی‌ها در انتخابات پزشکیان در دیدار با پوتین: بدون وابستگی به آمریکا می‌توانیم مشکلات منطقه را حل‌وفصل کنیم پوتین در دیدار با پزشکیان: ساخت نیروگاه هسته‌ای بوشهر در جریان است نیروی دریایی ارتش: نفتکش متخلف با مین در شرق تنگه هرمز برخورد کرد/ برای عبور امن باید با نیرو‌های مسلح جمهوری اسلامی ایران هماهنگی شود درخواست نتانیاهو از رای‌دهندگان: به لیکود رأی بدهید پزشکیان وارد روسیه شد  تعداد حملات عربستان به یمن به ۳۳۰۰ نزدیک شد سندرز: علیرغم مداخله ترامپ، «لولا» در انتخابات برزیل پیروز شد فوری/ اردن به جنوب سوریه حمله کرد؛ جزییات حمله هوایی ادعای ارتش اسرائیل درباره ترور ۴ نیروی مقاومت در غزه پزشکیان: با آقای پوتین درباره گسترش روابط و مسائل مورد علاقه طرفین گفت‌و‌گو می‌کنیم بیانیه مطبوعاتی نشست چهارجانبه ایران، پاکستان، ترکیه و عربستان

بیانیه نشست قاهره: همه نیرو‌های غیر قانونی خارجی از سوریه خارج شوند

بیانیه نشست قاهره: همه نیرو‌های غیر قانونی خارجی از سوریه خارج شوند کمیته تماس کشور‌های عربی با سوریه تأکید کردند که باید بحران این کشور از طریق سیاسی حل شده و تمامی نیرو‌های غیر قانونی خارجی از سوریه خارج شوند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۴ - ۲۴ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 15
کد خبر: ۱۹۹۷۴۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ وزرای خارجه اتحادیه عرب امروز (سه شنبه) در قاهره برای حضور در اولین نشست «کمیته تماس اتحادیه عرب در سطح وزرای خارجه» گرد هم آمدند؛ کمیته‌ای که سه ماه پیش برای بررسی راه‌های گسترش روابط با سوریه تشکیل شد.

این کمیته متشکل از کشور‌های عربستان سعودی، عراق، مصر، اردن و لبنان است. این کمیته شامگاه امروز با انتشار بیانیه‌ای به کار خود پایان داد. سامح شکری وزیر خارجه مصر گفت که این کمیته تأکید کرده است باید با حضور نیرو‌های خارجی در سوریه به نحوی مقابله شود که حاکمیت این کشور هم حفظ گردد.

شکری به نقل از این کشور‌ها تأکید کرد که باید شرایط مناسبی برای بازگشت آوارگان سوری فراهم شود. در بیانیه پایانی این کمیته آمده است: تنها راه حل بحران سوریه، سیاسی است و امیدواریم که از طریق قانون اساسی، این اقدام از سر گرفته شود.

شبکه خبری المیادین ضمن نقل این بیانیه گزارش داد: از اینکه سازمان ملل و سوریه اعلام کردند که درباره کمک‌های انسان‌دوستانه به توافق رسیده‌اند، استقبال می‌کنیم. بحران آوارگان با همه تبعاتی که بر ملت سوریه و کشور‌های میزبان دارد، باید حل شود.

این کشور‌ها با تأکید بر تسهیل بازگشت داوطلبانه و مان آوارگان سوری به کشورشان، تصریح کردند: باید از تلاش‌های مبارزه با تروریسم حمایت کرد و همکاری بین دمشق و کشور‌های ذیربط نیز گسترش پیدا کند. ما بر لزوم اخراج همه نیرو‌های خارجی غیر قانونی بر اساس حقوق بین‌الملل تأکید داریم.

روزنامه الوطن نیز پیش صبح امروز نوشت که «ایمن سوسان» معاون وزیر خارجه سوریه پیش از این در روز یکشنبه به اردن رفته بود تا فضای نشست را برای حصول نتایج هرچه بهتر آماده کند؛ در این گزارش به جزئیات این سفر اشاره‌ای نشده است.

این روزنامه سوری همچنین به نقل از یک منبع دیپلماتیک عربی که نامش را فاش نکرد، نوشت: «پیش از این نشست فضای مثبتی وجود دارد، زیرا کشور‌های عربی شرکت‌کننده می‌خواهند اقدام‌شان جمعی باشد و نه فردی و بتوانند پیام شفافی برای کشور‌های غربی در خصوص لزوم تسریع در رسیدگی به بحران سوریه و لغو تحریم‌ها برسانند».

بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه در تاریخ ۲۹ اردیبهشت پس از ۱۲ سال در میان استقبال گرم مقامات عربی وارد جده شد تا در نشست سران اتحادیه عرب حضور یابد و اینگونه کرسی سوریه در این سازمان به شکل رسمی به دمشق بازگردانده شد.

با این حال بشار اسد چندی پیش در گفتگو با شبکه اسکای نیوز گفت که اتحادیه عرب هنوز به سازمانی به معنای واقعی خود تبدیل نشده است و روابط با کشور‌های عربی به شکل روتین باقی خواهد ماند. / فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار