اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه تماس تلفنی وزیران خارجه پاکستان و عربستان درباره حفظ خویشتن‌داری در منطقه سی‌ان‌ان: ترامپ با ادامه جنگ با ایران روی اقتصاد آمریکا قمار می‌کند تاکید سازمان ملل بر گزینه دیپلماسی درباره ایران دلایل سفر هیئت قطری به ایران بیانیه راهپیمایی میلیونی مردم یمن؛ اعلام همبستگی کامل با ایران

مقام مصری: گفت‌وگوها با ایران ادامه دارد

مقام مصری: گفت‌وگوها با ایران ادامه دارد رئیس شورای امور خارجی مصر در گفت‌وگویی مطبوعاتی تصریح کرد که تماس‌ها با ایران ادامه دارد و قاهره برای ازسرگیری روابط خود با تهران نیازی به میانجیگری یا مداخله طرف‌های دیگر ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۹ - ۳۱ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 22
کد خبر: ۲۰۰۷۹۶

به گزارش راهبرد معاصر، «محمد العرابی»، رئیس شورای امور خارجی مصر تاکید کرد که تماس‌ها با ایران وجود دارد و لزوماً نیازی به اعلام جزئیات این گفت‌وگوها نیست.

 

طبق گزارش پایگاه خبری «روسیا الیوم»، العرابی در مصاحبه با خبرگزاری «AWP» تصریح کرد که مصر برای ازسرگیری روابط خود با ایران نیازی به میانجیگری یا مداخله طرف‌های دیگر ندارد.

 

وی افزود: موضوع خیلی ساده‌تر از آن است که پیچیده شود؛ بازگشت کامل روابط تهران-قاهره اتفاق خواهد افتاد، اما مصر شرایط خاص خود را در این خصوص دارد.

 

العرابی ادامه داد: روابط دیپلماتیک بین مصر و ایران وجود دارد و قطع نشده است، اما برای احیای کامل روابط عوامل تعیین‌کننده‌ای با ماهیت خاص بین آن‌ها وجود دارد. ایران یک کشور فعال در منطقه است و بازگشت روابطش با مصر، به پرونده‌های دیگری مانند یمن، سوریه و لبنان مرتبط می‌شود.

 

مقام مصری در پایان خاطرنشان کرد: مصر برای احیای روابط با تهران، چارچوب امنیت ملی جهان عرب را در نظر می‌گیرد. اکنون تعیین محدوده زمانی برای احیای روابط بین تهران و قاهره دشوار است؛ اما این امکان وجود دارد که با حصول هر پیشرفتی در هر یک از موارد قبلی، یک گام به جلو برداشته شود.

 

پس از سفر دو ماه گذشته «هیثم بن طارق» سلطان عمان به مصر و دیدار او با «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر، منابع دیپلماتیک خبر دادند که یکی از مهم‌ترین مسائل مطرح‌شده در دیدار دو طرف بازگشت روابط تهران و قاهره بوده است.

 

رسانه‌ها سفر رسمی و دو روزه سلطان عمان به کشورمان در تاریخ یکشنبه (هفتم خرداد) در راس هیأتی بلندپایه شامل وزیر خارجه این کشور را با میانجیگری‌های عربی برای ازسرگیری روابط تهران و قاهره مرتبط دانسته و اعلام کرده بودند بن‌طارق حامل پیام‌هایی از مصر برای ایران بود.

 

این گمانه‌زنی‌ها محافل سیاسی رژیم صهیونیستی را به شدت آشفته کرده بود. پایگاه اینترنتی شبکه «المیادین» با انتشار گزارشی تحلیلی به بررسی مثلث منابع بین ایران، سوریه، مصر پرداخته و نوشته بود حتی باوجود آنکه طی سال‌های اخیر روابط نزدیک و عمیقی بین تهران و قاهره وجود داشته، اما بهبود مناسبات آن‌ها در این برهه زمانی می‌تواند گویای الگویی از روابط راهبردی باشد./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار