نمایش توان بالای تسلیحاتی ایران در نمایشگاه نظامی مسکو-راهبرد معاصر
پیام پزشکیان با یک بیت شعر مولوی مجلس فردا جلسه علنی ندارد پزشکیان: نباید بر سر مسائل بیهوده دعوا کنیم / این تمامیت‌خواهی است که ما را به جان هم انداخته فرمانده سپاه حفاظت هواپیمایی: در ۴۰ سال گذشته هواپیماربایی نداشتیم واتساپ و گوگل‌پلی رفع فیلتر شدند وزیر ارتباطات: اولین گام برای رفع فیلترینگ برداشته شد رفع فیلتر واتساپ و گوگل‌پلی تصویب شد وزیر دفاع: فناوری‌های بدیعی برای ارتقای توان بازدارندگی و غافلگیری دشمن به‌کار خواهیم گرفت کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

نمایش توان بالای تسلیحاتی ایران در نمایشگاه نظامی مسکو

نیروهای مسلح ایران نیز با حضور پررنگ در نمایشگاه نظامی مسکو، علاوه بر نمایش آخرین توانمندی‌های کشور، نگاه ویژه‌ای برای ورود به بازار تسلیحاتی و انعقاد قراردادهای نظامی به کشورهای مستقل جهان دارند. با پایان یافتن مهلت تحریم‌های تسلیحاتی ایران طبق قطعنامه 2231، اکنون تهران می‌تواند اقدام به صادرات- واردات انواع سلاح‌های متعارف به کشورهای مختلف کند.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۴ - ۲۶ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 17
کد خبر: ۱۹۹۸۲۳

نمایش توان بالای تسلیحاتی ایران در نمایشگاه نظامی مسکو

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ نهمین نمایشگاه نظامی- فنی روسیه با نام «آرمیا 2023» روزهای چهاردهم تا نوزدهم آگوست در حومه شهر مسکو برگزار می شود. در این نمایشگاه همانند سال‌های گذشته قدرت‌های برجسته نظامی از آخرین دستاوردهای تسلیحاتی- لجستیکی خود در بخش‌های مختلف رونمایی می‌کنند. نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران نیز به عنوان یکی از تولیدکنندگان برجسته حوزه نظامی، آخرین محصولات صنایع دفاع را در حوزه‌های موشکی، پهپادی و هواپیماهای آموزشی به نمایش گذاشتند.


در نگاه تحلیلگران حوزه امنیت بین‌الملل، روس‌ها از برگزاری نمایشگاه آرمیا 2023 صرفاً به دنبال بازاریابی تسلیحات نظامی نیستند، بلکه با نمایش آخرین فناوری‌های روسی در حوزه جنگ‌افزارهای بدون سرنشین و مبتنی بر هوش مصنوعی از سویی و میزبانی از تسلیحات نظامی سایر کشورهای دوست از سوی دیگر قصد دارند این پیام را به غرب ارسال کنند که مسکو نه تنها منزوی نشده است، بلکه با قدرت عملیات ویژه نظامی خود را دنبال می‌کند و به دنبال پیروزی در نبرد است.

حضور پررنگ ایران در نمایشگاه نظامی مسکو نشان دهنده آن است که ایران و روسیه بدون توجه به تحریم‌ها و کارشکنی‌های طرف غریی به دنبال توسعه بیش از پیش همکاری‌های نظامی در حوزه‌های مختلف هستند


طبق اطلاعات منتشر شده از سوی مؤسسه «SIPRI»، در سه دهه اخیر آمریکا با 40 درصد، روسیه با 16 درصد و فرانسه با 11 درصد بزرگ‌ترین صادرکنندگان سلاح در بازارهای جهانی بوده اند. در این میان مسکو به دلیل برخورداری از تسلیحات راهبردی مانند انواع بمب‌های اتمی راهبردی- تاکتیکی، جنگنده‌های نسل پنجم، سامانه ضدهوایی پیشرفته و به تازگی سامانه‌ها و جنگ‌افزارهای بدون‌سرنشین و مبتنی بر هوش مصنوعی در جایگاه برجسته‌ای قرار دارد.

 

در دو دهه اخیر بحران‌های گرجستان، سوریه و اوکراین فرصت مناسبی برای استفاده ارتش روسیه از انواع جنگ افزارهای نظامی و پیدا کردن مشتریان جدید در نقاط مختلف جهان بوده است. حال در جریان نمایشگاه «آرمیا 2023» روس‌ها فرصت را مغتنم شمردند اقدام به نمایش آخرین تسلیحات آفندی- پدافندی، به‌ویژه سلاح‌هایی که در جریان جنگ اوکراین مورد استفاده قرار گرفتند، کنند.


وزارت دفاع و شرکت‌های خصوصی روسی در نمایشگاه اقدام به رونمایی و نمایش محصولات دفاعی همچون خودروهای زرهی « KamAZ-53501» و «Tigr-M»، تانک «T-14» آرمتا، نفربر زرهی «B-10»، خودروهای جنگی «B-11»، نفربر زرهی «بومرنگ»، اسلحه خودکششی کاترپیلار «Msta-S»، اسلحه هویتزر تفنگدار «2A64»، پهپادهای « Supercam SX300H» و «لانست کامیکازه» کردند.


ایران نیز دیگر بازیگر فعال در نمایشگاه نظامی مسکوست. سرتیپ خلبان عزیز نصیرزاده، جانشین رئیس ستادکل نیروهای مسلح به عنوان عالی‌ترین مقام نظامی ایرانی در نمایشگاه مسکو حضور دارد. در روز نخست نمایشگاه سرگئی شویگو، وزیر دفاع روسیه از غرفه کشورمان بازدید و با فرماندهان ایرانی درباره تسلیحات به نمایش درآمده در نمایشگاه گفت و گو کرد.

در جنگ تبلیغاتی رسانه‌های جریان معاند علیه همکاری نظامی ایران و روسیه، بزرگ‌ترین ذی‌نفع اوکراین و رژیم صهیونیستی هستند


در نهمین دوره نمایشگاه آرمیا 2023، جمهوری اسلامی ایران اقدام به رونمایی از تسلیحات نظامی همچون پهپادهای «شاهد- 129»، «شاهد- 133»، «مهاجر- 6»، «شاهین»، «آرش»، «ابابیل» و «کرار»، شناورهای تندروی موشک‌انداز ذوالفقار، زیردریایی فاتح، تیربار 14.5، گاتلینگ 12.7،  سامانه جنگ الکترونیک هانتر-2، سامانه سوم خرداد، بالگرد صبا248، رادار سپهر813، سامانه صیاد تاکتیکی، هواپیمای آموزشی «یاسین»، موشک بالستیک زهیر و سامانه‌های موشکی کروز ضدکشتی کرد.

نمایش توان بالای تسلیحاتی ایران در نمایشگاه نظامی مسکو


حضور پررنگ ایران در نمایشگاه نظامی مسکو نشان دهنده آن است که ایران و روسیه بدون توجه به تحریم‌ها و کارشکنی‌های طرف غریی به دنبال توسعه بیش از پیش همکاری‌های نظامی در حوزه‌های مختلف هستند. البته این سیاست به معنای بی توجهی ایران به توسعه روابط نظامی با سایر قدرت‌های نوظهور جهانی همچون چین و هند نیست.


با آغاز جنگ اوکراین، مقام های سیاسی و رسانه‌های آمریکایی- اروپایی، تهران را به پشتیبانی نظامی از روسیه متهم کردند. در این خط خبری غربی‌ها مدعی ‌اند، روس‌ها به وسیله تسلیحات ایرانی توانستند از سامانه‌های پیشرفته ناتو عبور کنند و به زیرساخت‌ها و تأسیسات راهبردی اوکراین ضربه بزنند. در سوی مقابل، مقام های ارشد سیاسی- نظامی ایران با بی‌اساس خواندن ادعاهای طرف غربی خواستار برگزاری جلسه مشترک میان کارشناسان نظامی ایرانی- اوکراینی برای اثبات پایبندی تهران به اصل بی‌طرفی شدند.


حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران با رد اتهامات طرف غربی، به صورت رسمی اعلام کرد جمهوری اسلامی ایران علاوه بر حفظ روابط نظامی نزدیک با مسکو، نسبت به حضور مؤثر نداشتن در بحران اوکراین و کمک به پایان جنگ و بحران انسانی در این کشور متعهد است.


در جنگ تبلیغاتی رسانه‌های جریان معاند علیه همکاری نظامی ایران و روسیه، بزرگ‌ترین ذی‌نفع اوکراین و رژیم صهیونیستی هستند. با وجود درخواست مکرر دولت ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین برای دریافت سامانه‌های دفاع هوایی گنبد آهنین، «کمان- 3» و «باراک- 8»، تل‌آویو به دلیل ترس از اقدام احتمالی روس‌ها در سوریه، از قبول این درخواست سر باز زده است.


با وجود این، در چند ماه اخیر با برجسته شدن ادعای کمک نظامی ایران به روسیه، تل‌آویو اعلام کرد برای مقابله با تهدید ایران (نه روسیه) برخی تسلیحات نظامی مانند سامانه‌های راداری پیشرفته را در اختیار کی یف قرار خواهد داد.

 
بهره سخن

مسکو برای شرکت در نمایشگاه صنایع نظامی «آرمیا 2023» از 108 کشور و یک هزار و 500  شرکت نظامی دعوت به عمل آورده است. به گفته وزیر دفاع روسیه، انتظار می‌رود ارتش این کشور قراردادهای نظامی به ارزش 4.7 میلیارد دلار برای فروش سلاح به سایر کشورهای  جهان امضا کند.


نیروهای مسلح ایران نیز با حضور پررنگ در نمایشگاه مسکو، علاوه بر نمایش آخرین توانمندی‌های کشور، نگاه ویژه‌ای برای ورود به بازار تسلیحاتی و انعقاد قراردادهای نظامی به کشورهای مستقل جهان دارند. با پایان یافتن مهلت تحریم‌های تسلیحاتی ایران طبق قطعنامه 2231، اکنون تهران می‌تواند اقدام به صادرات- واردات انواع سلاح‌های متعارف به کشورهای مختلف کند.


دیگر پیام حضور پررنگ نظامی ایران در نمایشگاه مسکو تأکید بر خلل ناپذیر بودن روابط دفاعی ایران و روسیه با وجود فشارها و تهدیدهای طرف غربی است.
 

ارسال نظر
آخرین اخبار