ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا ماجرای حملات موشکی ایران علیه امارات محسن رضایی خطاب به ترامپ: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید ادعای امارات در خصوص حمله موشکی به این کشور اطلاعیه وزارت خارجه ایران درباره معرفی ۲ دیپلمات فرانسوی به‌عنوان عناصر نامطلوب نتانیاهو: بقایای جسد «یهودا کاتز» را بازگرداندیم ادعای ترامپ: تنگه هرمز باز و عملیاتی است و تمام مین‌های دریایی جمع‌آوری یا منفجر شده‌اند غریب آبادی: به زودی توهمات ترامپ درباره تنگه هرمز را اصلاح می‌کنیم + عکس کوشنر: ترامپ برای توافق با ایران عجله ندارد؛ آنها به شکل جدی در حال تعامل هستند روایت بغداد از گفت وگوی تلفنی عراقچی و همتای عراقی‌اش ترامپ: خیلی راحت با عمان تعامل کردیم؛ در آستانه توافق با ایران نیستیم کوشنر: دیدار ما با حماس «بسیار دوستانه» بود ادعای وزیر انرژی آمریکا درباره اسکورت کشتی‌ها در تنگه هرمز

هشدار شیخ زکزاکی درباره فتنه‌انگیزی آمریکا و فرانسه میان کشورهای آفریقایی

هشدار شیخ زکزاکی درباره فتنه‌انگیزی آمریکا و فرانسه میان کشورهای آفریقایی رهبر شیعیان نیجریه در واکنش به تصمیم کشورهای آفریقایی تحت فشار غرب برای مداخله نظامی احتمالی درنیجر هشدارداد که آمریکا و فرانسه می‌توانند باعث ایجاد بحران در روابط نیجریه و نیجر شوند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۶ - ۲۸ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 19
کد خبر: ۲۰۰۱۶۰

به گزارش راهبرد معاصر، شیخ «ابراهیم زکزاکی» رهبر شیعیان نیجریه درباره فتنه‌انگیزی آمریکا و فرانسه میان کشورهای آفریقا هشدار داد.

 

طبق گزارش امشب (جمعه) شبکه «المیادین»، رهبر شیعیان نیجریه گفت: « واضح است که این جنگ ما نیست، بلکه جنگ میان آمریکا و فرانسه است» و آمریکا و فرانسه می‌توانند باعث ایجاد بحران میان نیجریه و نیجر شوند.

 

وی همچنین اظهار داشت با آنکه نیجر حریم هوایی خود را بسته است، اما هواگردهای فرانسوی همچنان از حریم این کشور عبور می‌کنند و پاریس «پایگاه‌های تروریستی در این کشور دارد که منشأ حملات گروه بوکو حرام است؛ گروهی که حمله می‌کند تا منابع معدنی را به چنگ آورد تا بعدها این منابع بین آن‌ها تقیسم شود».

 

رهبر شیعیان نیجریه در ادامه از استفاده ابزاری فرانسه از نیروهای بوکوحرام برای حمله به نیجر ابراز نگرانی کرد و اظهار داشت: «هر گونه اقدام نظامی در مرزهای دو کشور کار فرانسه و آمریکاست، نه نیجریه یا نیجر».

 

«محمد بازوم» رئیس‌جمهور مخلوع نیجر به اتهام فساد و عدم رسیدگی به وضعیت این کشور به همراه همسر و پسرش در تاریخ ۲۶ ژوئیه (چهارم مرداد ماه) توسط نیروهای گارد ریاست جمهوری از قدرت خلع شد و هم‌اکنون در بازداشت خانگی به سر می‌برد.

 

به دنبال سرنگونی بازوم و قدرت یافتن شورای نظامی نیجر به رهبری «عبدالرحمن تچیانی»، جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا «اکواس» تحت فشار فرانسه و آمریکا تاکید کرد اگر نیروهای نظامی نیجر، محمد بازوم را به قدرت بازنگردانند، کشورهای عضو این جامعه در نیجر مداخله نظامی خواهند کرد. نیجریه از جمله کشورهایی است که از مداخله نظامی در نیجر حمایت کرده است./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار