بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

نیجر حضور نیروهای واگنر در این کشور را رد کرد

نخست وزیر نیجر برخی خبرها در مورد حضور نیروهای واگنر در نیجر را رد کرد و گفت: «هیچ نیرویی از گروه واگنر در مرز مالی و نیجر وجود ندارد، چون گروه‌های اسلام‌گرا در آنجا هستند.»
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۱ - ۱۷ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 08
کد خبر: ۱۹۸۴۳۴

به گزارش راهبرد معاصر، «اوهومودو ماهامادو»، نخست وزیر نیجر که این روزها شاهد حاکمیت ارتش در جریان یک کودتاست، اطلاعات مربوط به حضور جنگجویان شرکت شبه نظامیان واگنر در نیجر را رد کرد.

 

نخست‌وزیر نیجر در حالی که در پاریس به سر می‌برد، به شبکه تلویزیونی الشرق الاوسط گفت: «نمی‌توانم حضور واگنر را تأیید کنم، این غیرممکن است. هیچ نیرویس از واگنر در مرز مالی و نیجر وجود ندارد و گروه‌های اسلام‌گرا در آنجا حضور دارند و عبور از این گروه‌ها تقریباً غیرممکن است.»

 

به گفته مهمادو، برای عبور از مرز «اول باید این گروه‌ها را نابود کرد که در چهار سال گذشته این اتفاق نیفتاده است». نخست وزیر در تبعید نیجر گفت: «امروز آنها یعنی همان جنگجویان واگنر نمی‌توانند از مرز مالی و نیجر عبور کنند و بر این اساس، من نمی‌توانم این اطلاعات را تأیید کنم. من معتقدم که این غیرممکن است.»

 

در ۲۶ جولای، یک گروه شورشی از ارتش نیجر در تلویزیون برکناری «محمد بازوم» از ریاست جمهوری، بسته شدن مرزهای کشور، اعمال مقررات منع آمد و شد، تعلیق قانون اساسی و ممنوعیت فعالیت احزاب سیاسی را اعلام کردند. پس از آن شورای ملی حفاظت از وطن برای اداره کشور توسط نظامیان تشکیل شد. ژنرال عبدالرحمن چیانی از ۲۸ ژوئیه رهبری این شورا را برعهده داشت.

 

در همین حال، به گفته سیاستمداران نیجر، رئیس‌جمهور این کشور «در سلامت کامل» به سر می‌برد و با رهبران و نمایندگان دولت سایر کشورها در تماس تلفنی است، اما اجازه خروج از اقامتگاه خود را ندارد.

 

همچنین در یک نشست اضطراری که در ۳۰ ژوئیه برگزار شد، رهبران جامعه اقتصادی کشورهای غرب آفریقا موسوم به اکوواس (ECOWAS) از شورشیانی که قدرت را در نیجر به دست گرفته‌اند، خواستند که فوراً محمد بازوم رئیس‌جمهور را آزاد کرده و دوباره به قدرت برسانند و نظم قانون اساسی را در کشور بازگردانند. ۱۵ کشور عضو اکوواس ۷ روز به کودتاگران در نیجر فرصت دادند که محمد بازوم، رئیس‌جمهور مخلوع این کشور را آزاد کنند، در غیراین‌صورت حمله نظامی علیه شورای نظامی نیجر را آغاز خواهند کرد.

 

از سوی دیگر، مجمع اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکوواس) روز دوشنبه اعلام کرد که نشستی با محوریت بحران در نیجر روز پنج شنبه برگزار می‌کند. ابوجا، پایتخت نیجریه میزبان نشست اکوواس خواهد بود. این نشست در حالی برگزاری خواهد شد که ضرب الاجل اکوواس برای پایان کودتا در نیجر بی نتیجه بود.

 

هم‌زمان با پایان ضرب‌الاجل مجمع اقتصادی کشورهای غرب آفریقا (اکوواس) به شورای نظامی حاکم بر کشور نیجر برای آزادی «محمد بازوم» رئیس‌جمهور مخلوع این کشور، این شورای نظامی اعلام کرد که تا اطلاع ثانوی آسمان این کشور بسته است.

 

همچنین روزنامه وال‌استریت ژورنال به نقل از منابع آگاه اعلام کرد کشورهای مجمع اقتصادی غرب آسیا (اکوواس) هنوز آمادگی و توان لازم برای مداخله نظامی تمام عیار علیه نیجر را ندارند.

 

از سوی دیگر اعلام شده که همزمان با اتمام مهلت تعیین شده برای آزادی محمد بازوم و مواجهه کودتاگران این کشور با مداخله نظامی احتمالی گروه اکوواس، شورای نظامی جدید این کشور از گروه واگنر تقاضای کمک کردند.

 

آژانس خبری آناتولی روز یکشنبه با اعلام این مطلب گزارش داد که این درخواست در جریان دیدار سران کودتای نظامی در نیجر از کشور همسایه مالی مطرح شده است.

 

پس از آنکه تیمی که روز پنجشنبه از سوی اکوواس برای میانجیگری به نیجر اعزام شده بود، اجازه ملاقات با ژنرال «عبدالرحمن چیانی» رئیس شورای انتقالی این کشور را نیافت، وزرای دفاع کشورهای عضو اکوواس روز جمعه طرح مداخله احتمالی در نیجر را نهایی کردند و از نظامیان خواستند منابع مورد نیاز این اقدام را آماده کنند./ مهر

ارسال نظر